Bunkókról

Facebook

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ezt szívjuk most

Budapest szmogtérképe

Utolsó kommentek:

5. A hülyeség mellett érvelő bunkók - Frissítve 2012 . November 26.

2012.11.20. 23:10 Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn

Ezt a blogot erdetileg azért kezdtem el csinálni, hogy megtanuljam, hogyan kell blogot csinálni. Minden egyes poszt alkalmával autodiakta módon elsajátítok egy új fogást, hogy majd egyszer elindíthassam a A BLOGOMAT.  A blog témája adta magát, mikor egyik vitám alkalmával olyan arányú bunkóságba szaladtam bele, egy egyébként olyan ember részéről, akivel a végső célkitűzéseinkben egyetértünk. Később aztán rájöttem, hogy ezen a blogon remekül össze tudom virtuálisan terelni a kibertérbeli idiótákat, bunkókat, és egyéb érvteleneket, és a sokszor több száz hozzászólás közül izolálva pőrén le tudom lebbenteni a fátylat üres frázispuffogtatásukról, mintegy lemeztelenítve őket, pucér valójukban egyfajta komment-akt jelleggel ábrázolva a hülyeség manifesztációját.

 

Sajnos az élet beelőzött, és egy olyan téma került a közéletbe, mely nem hagy nyugodni, így A BLOG beindítása előtt kénytelen vagyok a témát a bunkók között kitárgyalni. Mentségemre legyen szólva, aki az alább leírtak után is tud érvelni a regisztráció mellett, …….

 

 

Múltkor a rádióban hallottam a valós ügyfélkapus arányokat. Sokkal rosszabbak, mint amivel számolni fogok.

 

Bp. II. kerület. Lakossága 88.000 fő.

Ebből durván 50.000 lehet a regisztrációra jogosult.

Ennek mindössze ötödének nincsen ügyfélkapuja. Azaz 10.000 főnek kell a jegyzőt felkeresni regisztráció céljából.

 A két hét az 10 munkanap, napi 8 órás ügyfélfogadási idővel számolva 29 másodperc jut egy ember regisztrálására, ebben nincsen se pisi, se kaki, se kávé!!!

 A hivatal honlapjából kiindulva, a regisztrációhoz a jegyzővel előzőleg időpontot kell egyeztetni.

http://www.masodikkerulet.hu/polgarmesterihivatal/jegyzo

De mennyi embernek lehet ügyfélkapuja?

http://www.nisz.hu/szolgaltatas

"Számuk meghaladja az egymilliót."

Tehát a lakosság 20%-a rendelkezik ügyfélkapuval. Tehát a regisztrációra jogosultak harmada átlagosan.

II. kerületi példánkhoz visszatérve, mivel feltételezzük, hogy a nagyvárosokban magasabb az ügyfélkapusok aránya, még mindig 25.000 embernek nincsen ügyfélkapus regisztrációja.

Ennek a 25.000 embernek lesz 10 munkanapja, hogy regisztráltassa magát.

Ez a második kerület esetében kevesebb, mint 12 másodperc regisztrációs aktusonként.

Megkérem az olvasót, dőljön hátra, vegye kezébe az odakészített itókát és kortyoljon egyet a söréből, kávéjából, majd tegye vissza a poharat/üveget/dobozt.

 

Ennyi idő alatt a jegyző már regisztrált is egy szavazati jogával élni kívánó állampolgárt. Ugye milyen egyszerű?

 

Itt már látszik, hogy amennyi idő jut egy emberre, az egész regisztráció annyit is ér.

Ez a 12 másodperc több problémát is felvet, főleg, mivel az aktus kiagyalója az a párt, amelynek elnöke wikileakelt táviratok alapján a minél alacsonyabb választási részvételben érdekelt (Csak tudnám, akkor miért nem írják be az alaptörvénybe, hogy Magyarországon az Országos Vezető adja le a szavazatát mindenkinek.)

Gondolom mindenki, de legalább is sokan emlékeznek még a 2010-es év parlamenti választásának egynémely botrányos jelenetére, mikor már meg volt a mandátumkiosztás, de volt, ahol még szavaztak, netán az utcán állt a sor vége, kik arra vártak, leadhassák voksukat.

Innen már mindenki szűrje le maga, érdemes-e egy ekkora marhaság mellett érvelni, bunkó-e, ki erre azt mondja, faszadolog?

2012 November 24. --- FRISSÍTÉS

Vannak bunkók, akik képesek a regisztráció mellett érvelni:

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2012.11.24. 19:51:48

......
Mondom: nem vernyogni, mi kibírtuk legutóbb 8 évig, most ti is kibírjátok a négyet. Tessék szépen regisztrálni, és demokratikus úton elzavarni Viktorékat! Vagy tüntessetek, és ne unjátok meg, és ne menjetek haza.

Lelke rajta.

2012 November 26. --- FRISSÍTÉS

Ismét egy szándékosan csúsztató bunkó! Ezúttal a Gulyásdemokráciáról Gulyásdemokrácia blogról, Ballibgeczyk az.

Balibgeczyk 2012.11.26. 22:37:34

nem kell elmenni ügyfélkapus regisztrácionál semmilyen önkormányzatba, ugyanis ONLINE is lehet regisztrálni és létrehozni személyes ügyfélkaput!! Tehát meg sem kell mozditani a seggedet!

Ez hazugság! A bunkó által linkelt oldal rá pont a magyarázat!
"Ahhoz, hogy az ügyfél használni tudja az Ügyfélkaput, létre kell hoznia személyes ügyfélkapus azonosítóját. Ezt bármely természetes személy megteheti. A személyes ügyfélkapus azonosító létrehozása egy regisztrációs eljárás, amelyet az ügyfél kezdeményezhet bármelyik okmányirodában, kormányhivatali ügyfélszolgálati irodában, adóhatóság ügyfélszolgálatán vagy külképviseleten. Amennyiben külképviseleten kíván regisztrálni, kérjük, előtte telefonon egyeztessen az adott képviselettel.

A regisztrációs folyamat elindítható interneten is. Ez esetben ki kell tölteni az online Regisztrációs adatlapot." - Ez utóbbi csak akkor igaz, ha van elektronikus aláírásod!
 
 
Ugye milyen egyszerű? Hisz minden ember naponta öt ilyen kulcsot szokott létrehozni, csak amíg a piros hetes megérkezik........

4 komment

Címkék: Választás Regisztráció Jegyző

A bejegyzés trackback címe:

https://darazskarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr904917484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

timargabor · http://kard.blog.hu 2012.11.28. 05:31:10

Ez a kéthetes regisztrációs időszak honnan jön? Tudtommal ennyi *lett volna* a levélben regisztráció időtartama, de a személyes az kb. fél év (az se sok, és pláne negyon nem jó és nem kell). Vagy utolsó pillanatban átírták?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.28. 05:35:06

@timargabor:

Amikor számoltam, akkor még kéthetes volt. Ha hosszabb lett, akkor már elértünk valamit.

Aktualizálni fogom a számításokat.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.28. 19:06:17

A posztok, akárcsak a törvények, változnak.

Regisztrációs anomáliák a részletek bővebb ismeretében:

bunkobrendelmatyi.blog.hu/2012/11/28/7_regisztracios_idoszak
süti beállítások módosítása