Bunkókról

Facebook

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ezt szívjuk most

Budapest szmogtérképe

Utolsó kommentek:

7. Hablatyoló bunkók - Vita a választási regisztrációról, másképp.

2012.11.28. 18:26 Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn

"Gulyás Gergely országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján - amelyet néhány órával a választási eljárási törvény zárószavazása előtt tartott - állítását azzal magyarázta, hogy a választás egyfordulós lesz, megszűnik a számtalan visszaélésre lehetőséget adó ajánlószelvény-gyűjtés, a névjegyzékbevétel pedig önkéntessé válik.

"Indokolatlan a félelemkeltés: semmilyen akadálya nincs, hogy a választópolgárok az egy percet igénybe vevő névjegyzékbevétel után gyakorolhassák a választójogukat" - hangsúlyozta, azzal együtt, hogy a regisztrációra nyolc hónapjuk lesz az állampolgároknak, és arra az internetes ügyfélkapun is lehetőség lesz." - Forrás: Népszabadság Online 

 

Állítólag a választások előtti regisztráció egy nagyon jó dolog lesz, erősíteni fogja a demokráciát, és egyáltalán miért kételkedünk a működőképességében? - Hangzik el utóbbi időben az előbbiekben summázott állítás, kérdés, vélemény, okfejtés és ezek egyvelege a kormánypárt szimpatizánsaitól itt a blogokon.

 

A választások előtti regisztráció mélyen antidemokratikus, jogfosztó, alapjogot korlátozó intézmény, mely mindössze azért jött létre, hogy biztosítsa a kormánypárt újabb győzelmét,  - Hallatja hangját a hol tiltakozó, hol szkeptikus, hol egyenesen diktatúrát vizionáló ellentábor.

 

 Regisztráció-3.jpg

 

 

 

 

Mindenki fújja a saját véleményét, kik érvekkel támasztják alá állításaikat, kik bunkó módon történő vaskos kinyilatkoztatásokkal gondolják magukat tévedhetetleneknek, kik pedig csak ülnek csendben, és figyelnek, hallgatnak. És vannak sajnos olyan polgártársaink is, akik passzívak, nem vesznek részt a demokratrikus döntéshozatalokban, nekik az ingerküszöbét nem lépi át ez a dolog.

A kormánypárt az elmúlt időszakban ismét lefölözte a kommunikációban rejlő erőtartalékait, míg az ellenzék hozta a tőle most már sajnos rendszeresen megtapasztalható, gyenge színvonalat, A kormányoldal diktálta a vitát, az ellenzék meg mindig elköbvette azt a hibát, hogy a kormány érveit, kinyilatkoztatásait próbálta meg cáfolni. Miközben egyszer magát a rendszert tagadták meg, módosító indítványokkal próbáltak alakítani rajta.

Ez már önmagában egy nagy szamárság, mert ha én nem ismerem el legitimnek a közös képviselő által összehívott lakógyűlést, akkor azon nem veszek részt, de ha már igen, akkor nem teszek előterjesztéseket, javaslatokat a gyűlésen.

 

A választási regisztráció megszavazása csak idő kérdése volt, ezt lehetett tudni. Köztársasági Elnökünk által történő aláírása is valószínű, így feltételezhetően hatályba is fog lépni. Ezzel az ellenzék is tisztában van, de még mindig nem tudott saját magával megállapodni, hogy ha egyszer egy illegitim dolognak tartja, akkor bojkottálja-e, vagy inkább készüljön rá fel, és bíztassa híveit a regisztrációra és a választásokon való aktívabb részvételre.

A kormányoldalnak semmilyen saját maga által betonba öntött törvény sem szent, ha az érdekei úgy kívánják, akkor a saját maguk által hatalmas sikernek minősített új alkotmány alaptörvény megváltoztatásától sem riadnak vissza, holott sokunk, többek között nagyszámú kormánypárti szimpatizánsok szerint is az alaptörvénynek kellene annak a minimumnak lenni, ami állandó.

 

A regisztráció körüli vita tisztán ideológiai síkon fogalmazódik meg, a normális észérvek eddig nem látszódtak ki mögüle. Sem pro, sem kontra.

 

Nézzük meg az eljárás menetét immár a részletek nagyvonalú ismeretének a birtokában.


a regisztrációra nyolc hónapjuk lesz az állampolgároknak, és arra az internetes ügyfélkapun is lehetőség lesz - jelentette ki Gulyás Dénes a fentebb már idézett cikkben.

 

 

Tehát nyolc hónap alatt valamikor elballagok az okmányirodába, névjegyzékbe vetetem magam, és később a voksolás napján élve jogommal, magam is a meghozott döntés egyik alakítója leszek, szavazatommal részt veszek a jövőnk kialakításának mikéntjében, felhatalmazom az általam választott képviselőt és szervezetet, hogy nevemben alkossa a törvényeket, az én és polgártársaim jóléte érdekében cselekedjen, tegye jobbá életünket. Ahogy a jelenlegi ciklus képviselői is értem tevékenykednek.

Nyolc hónapom van elmenni, tehát nem kell kapkodnom, nem kell már holnap reggel hat órakor az önkormányzat illetve az okmányiroda ajtaja elött gyülekeznem, hiszen a saját időmnek magam vagyok az ura, beosztva időmet kényelmesen bármikor elintézhető a dolog, hisz mindössze egy percet vesz igénybe. Itt teszem fel az első három kérdésemet:

Ha egy percet vesz igénybe, akkor ez "annyit is ér"?

Ha egy percet vesz igénybe, akkor nekem ehhez miért kell 30 percet utazni, 20 percet sorban állni, 30 percet visszautazni?

Ha ez egy közjogi aktus, akkor miért nem jár rá hivatalból távollét, miért kell rá szabadságot kivennem?

 

A szabadság a legkevésbé bosszantó ezek közül, hisz útlevél, jogosítvány, személyi igazolvány, és még rengeteg egyéb hivatalos ügy intézésére szoktunk kivenni szabadnapot, fél napot lecsúsztatni, ellógni egy-két órára a főnök tudtával vagy tudta nélkül, egy plusz percet beilleszthetünk bármikor.

Az emberi intelligencia egyik ismérve, hogy szereti a folyamatokat optimalizálni, hogy a terhes kötelmektől mihamarabb megszabadulva minél több időt tölthessen el családjával, barátaival, hobbijával, vagy csak egyszerűen ihasson még egy sört a legnagyobb nyugalomban a kedvenc csapszékében. Ezért elkezdünk gondolkodni, mikor is lenne jó regisztrálni, mikor lesz a legrövidebb a sor, mikor tudjuk az egész dolgot a leghamarabb letudni.

A falusi, kistelepülésen élő emberek viszonylag hamar dűlőre is jutnak az időpontot illetőleg, nota bene még az sem baj, ha vannak előtte ketten, legalább hamar meg lehet beszélni, mikor lenne jó elvetni a krumplit, ha a Béla is akkor vár a sorára akkor lehet tőle gyorsan tanácsot kérni a malacok téli takarmány-összeállítására, vagy csak hallgatni ahogy Julianna néni szokásához híven folyamatosan zsörtölődik és már megint éppen mindenkiről leszedi a keresztvizet. Szerencsésebbek esetleg Dórika, az új ügyintéző elbűvölő látványában is gyönyörködhetnek, már ahova jutott Dórika.

Ám mi a helyzet egy nagyvárosban, ahol nagyságrendekkel több a lakosság mint egy kistelepülésen? Mi a helyzet a kétmilliós világvárosban, Budapesten?

Regisztráció-2.jpg

Szűkebb hazámat, a második kerületet vettem górcső alá.

A második kerület lakossága picit kerekítve 88.000 fő. Ebben mindenki benne van, tehát azon kiskorúak is, akik még nem szavazhatnak regisztrálhatnak. 2010. évi önkormányzati választások alkalmával a kerületi névjegyzékben 72.000 választópolgárt tartottak nyilván. Ennyien kell úgy optimalizálnunk az életünket, hogy minél hamarabb, minél kevesebb szabadidő feláldozásával tudjuk magunkat regisztráltatni, hogy élhessünk alaptörvény adta jogunkkal.

Tudjuk, hogy a regisztráció időigénye mindössze egy perc, de azért kijózanítólag hatott rám, mikor utánaszámoltam, hogy az emberek napi nyolc órán át tartó folyamatos regisztrációja, mely mindössze 1 percig tart, még így is 150, igen, egyszázötven munkanapon keresztül tartana. Szoros a dolog, mivel a nyolc hónap alatt mindössze 165 körül van a munkanapok száma, amikor is az okmányiroda fogad minket.

Negyedik kérdésem:

Valóban tudunk egy perc alatt regisztrálni? Kérem államigazgatásban jártas olvasóimat, írják meg a tutit!

Logikusan adja magát a dolog, hogy mivel napi 480 ember nem tud a nap folyamán egyenletesen percenként egymás akadályozása és sorban állás nélkül az okmányirodán megjelenni, kerüljük el a sorban állást, és végezzük el a választási regisztrációt ügyfélkapunk segítségével.

Jelenleg hány ember rendelkezik Magyarországon ügyfélkapus hozzáféréssel? Hány hozzáférés aktív valójában?

Erre a kérdésre nagyon nehéz volt hiteles forrást találnom, pedig szerintem nem hadititokról van szó, mindenesetre a valós számot diplomatikusan határozzák meg. "Számuk meghaladja az egymilliót.". Mennyivel?

Legyünk optimisták: Kétmillióan vannak, és higgyük is el, hogy annyian vannak. És legyünk optimistábbak az optimistáknál is, mert a második kerület egy elit kerület, mert a második kerület egy nagyváros, egy modern városrész, ezért a második kerületi szavazópolgároknak a fele rendelkezik feltételezésünk szerint ügyfélkapus hozzáféréssel. Már tehermentesült az okmányiroda, hiszen 165 munkanap alatt mindössze 36.000 db választási regisztrációs eljárást kell lefolytassanak. Immáron mindössze 218 ember összehangolt megjelenésére van szükség, hogy a regisztrációs eljárás ne okozzon tumultust az okmányiroda ügyfélvárójában. 218 ember egyenletes elosztása napi nyolc órára tökéletesen megoldható, hiszen 130 másodperc jut egy emberre, ez kétszer annyi idő, mint ameddig az eljárás valójában tart, tehát van idő Lanthenberger Tivadar Attila, vitéz telekgerendási Felsőporoszlói-Tunyogmatolcsi Németh Erzsébet Lívia, mind pedig Szabó Pál nevű választópolgároknak az alaposabb azonosítására, a gépelési hibák elkerülésére, az eljárás alaposabb lefolytatására. Az ügyintéző is tud szünetet tartani, hiszen ő sem robot.

Ez a rendszer valóban működőképes? A hivatalok valóban győzni fogják erőforrással?

Egyenlőre bízom benne, hogy igen.

Tiszta szívemből bízom benne, hogy a kormánypárt nem dobja sutba elveit, és aki odaállt, mert regisztráltatni szeretné magát, annak a polgárnak aznap lehetősége is lesz egyik új, alaptörvényünk adta jogával élni. Tudom, hogy így lesz, hiszen a 2010. évi országgyűlési választások alkalmával is, aki nyitvatartási időben odaállt, az szavazhatott. Jó precedens ez, hiszen aki délután négy előtt tíz perccel beáll a sor végére, az nem hiába vett ki aznapra szabadságot, és az egy perces közjogi aktust lezavarva mehet tovább dolgára. Akkor is, ha a sor vége az utcán áll. Hiszen ahogy Gulyás úr is megmondta: Csak egy perc.

Ezen a ponton be kell vallanom, a bizadalmam az új rendszer működőképességében erősen megrogyott.

Regisztráció-1.jpg

Ne légy buta! Regisztrálj ügyfélkapun! Szabadságodat töltsd a vízparton!

Akár így is hangozhatna az új reklámszpot, mely újonnan megszerzett jogainkról tudósít.

Mertem is mindjárt egy nagyot álmodni, és végiggondoltam, mi történne, ha a maradék 36.000 ember, kinek még nincsen ügyfélkapus regisztrációja, el szeretné kerülni a sorban állást, és elektronikusan szeretné magát a névjegyzékbe felvetetni.

Gulyásdemokrácia blog egyik hozzászólása szerint ugyanis:

"nem kell elmenni ügyfélkapus regisztrácionál semmilyen önkormányzatba, ugyanis ONLINE is lehet regisztrálni és létrehozni személyes ügyfélkaput!! Tehát meg sem kell mozditani a seggedet!"

Hurrá! Győzelem! Álljunk neki otthon ügyfélkapus hozzáférést regisztrálni.

"A regisztrációs folyamat elindítható interneten is. Ez esetben ki kell tölteni az online Regisztrációs adatlapot." - Feltéve, ha van elektronikus aláírásunk.

Ha már úgy is a gép elött ülünk, hozzunk létre gyorsan egy elektronikus aláírást, nem lehet az olyan nehéz.

Itt az emberek azon része, kik nem informatikusok, nem az IBM vezető mérnökei, nem a matematikai logika a kedvenc reggelijük, és kispárnával alszanak kriptográfiai szakirodalom helyett, feladják, és elindulnak ügyfélkapus hozzáférésért az okmányirodára, mivel nem akarnak sorban állni a névjegyzékbe történő regisztrációhoz. Igaz, ez az aktus nem egy perc, hanem legalább öt, de családi pédából tudom, inkább a tíz felé közelít. Ha túl vagyunk rajta, akkor onnantól online bármikor elintézhető a névjegyzékben való regisztrációnk, akár éjjel három órakor is.

Van pár ember, kiknek a digitális aláírás elkészítése nem gond, és csak a maradék 20.000 polgárnak van szüksége azonnal az ügyfélkapura. Megint mertem egy nagyot álmodni!

Kilenc hónapunk lesz erre, hiszen ügyfélkaput regisztrálni bármikor lehet, a feliratkozási időszak előtt is.

Naponta 110 ember elintézi, és akkor mindenki boldogan regisztrált. Hurrá! hiszen ügyfélkapuval az okmányirodában akár egyszerre négy ügyintéző is szokott foglalkozni, tehát csak és mindössze három és fél óra többletmunkát ró mindegyikükre naponta a megnövekedett igény az ügyfélkapu iránt.

Innentől nem fejtegetem a dolgot tovább, hanem megkérdezem:

 

Végiggondolta valaki, hogy ez a rendszer hogyan és mitől fog működni?

A sok hülye, akik ontják a mantrát, tudják vajon, hogy egy működésképtelen ötlethalmaz mellett/ellen érvelnek?

De ne legyünk pesszimisták, hiszen tudjuk, a kormánypárt érdeke szerint bármikor, bármely törvényt azonnal képes módosítani.

Szerintem mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy a kormánypárt és a szavazni vágyó emberek érdeke közös, garantálni a következő országgyűlési választásokon a minél nagyobb részvételt, csak tudnám, a miniszterelnök miért mondta akkor régebben, hogy a minél alacsonyabb választási részvétel az érdeke

Sokkal élhetőbb lenne ez az ország, ha a kétharmados kormánypártban az emberek, kik a gombokat nyomogatják a mindenkori parlamenti üléseken, néha át is gondolnák, hogy mire nyomnak. A Parlament nem egy taxi, a Parlamentben ha rosszul nyomunk, nem három napra tiltanak le minket, hanem magunkat "tiltjuk le" akár harminc évre is.

Sokkal élhetőbb lenne ez az ország, ha az ellenzék tevékenysége nem kormányostorozásban merülne ki, hanem felelősen gondolkozna, és a puszta ideológiai elutasítás helyett néha azt is megnézné, mit is utasítanak el pontosan. Könnyebb a tagadás helyett pragmatikus érvekkel szavazatot lopni a kormánytól, főleg, ha a kormányoldal eleve működésképtelen dolgokat akar keresztülverni.

Amíg ez nem történik meg, addig csak szánalmas hablatyoló bunkók szónokolnak a kupola alatt.

33 komment

Címkék: fidesz Választás Regisztráció Jegyző

A bejegyzés trackback címe:

https://darazskarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr194931012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NYJetsTD 2012.11.28. 21:18:50

Tulajdonképpen mi is történik? A választási procedúrába beépítenek egy teljesen felesleges kört. Állandóan visszatérő hamis érv narancsosoktól, hogy a a regisztrációval rengeteg politikailag tájékozatlan embert ki lehet zárni. Pedig a megvehető szavazatok számát ez nem csökkenti, a retardált hülyékét szintén nem. Őket vagy elviszik, vagy maguktól békemenetelnek el a jegyzőhöz. Vagyis tulajdonképpen csak kibasznak az átlagemberrel, elvesznek tőle egy csomó időt. Remélem majd sorbaállás közben mindenki szépen és hangosan elmondja véleményét ezekről a tetvekről. Politikai tájékozottság alapján pedig egészen biztos vagyok, hogy Magyarországon még egymillió ember sem tudna szavazni. De miért nem mindjárt gazdasági ismeretek alapján kérik a fideszesek a szavazati jog elnyerését? Ja, tudom, mert akkor a békemenet 90%-ka otthon maradhatna...

Másrészt a jegyzői irodákat szintén teljesen feleslegesen terhelik le. Ezzel esetleg lassulhatnak sokkal fontosabb ügyek.

Szóval az egész ügy egy marék trágya. Pont mint a parlament. Sose fér a fejembe, ha egy tízmilliós ország tényleg csak ezt tudja "vezetőink" címszóként felmutatni, akkor miért csodálkozunk, ha tönkremegy minden?
Azért gondolom, az internet korában minden hitványságnak a nyoma megmarad és egyszer még szembe kell nézniük döntéseikkel ezeknek az embernek kinéző gombnyomogató csimpánzoknak is.
Remélem valahol, valakik mindent gyűjtenek.

- Elégett néhány titkos iratunk - panaszkodott Bormann.
- Hazaszólhatok, biztos van az otthoniaknál másolat - nyugtatta Stirlitz.
Stirlitz ezúttal talán tényleg picit többet mondott...

NYJetsTD 2012.11.28. 21:40:15

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Egy OFF.
Kérlek ezt a szülinapi, színezőkrétás, babazsúros, minden színben pompázó bloglapot felejtsd el. A tartalom fontosabb. Nem szeretek marketinggel fárasztani senkit szabadidőmben is, de mivel azt hiszem tíz-tizenkét blogbejegyzés után jöhet a"igazi", "brendel nélküli" Sauerbronn is, addigra jó lenne egy letisztultabb forma. Zúzzál tovább, mert fontos.

Marcangoló Korelnök 2012.11.28. 22:10:01

@NYJetsTD: hagyd el. Ez a szivárványosság passzol nemi beállítódásához, és ez, mint tudvalevő, az életkorral csak fokozódni fog.

NYJetsTD 2012.11.28. 22:39:23

@Marcangoló Korelnök: "az életkorral csak fokozódni fog"

Honnan tudod? Csak nem tapasztalat?

Marcangoló Korelnök 2012.11.28. 23:09:42

@NYJetsTD: Ó nem... Tudod, vannak, akik tapasztalatra kizárólag átélés útján tesznek szert. Sajnállak, hogy közéjük tartozol.

NYJetsTD 2012.11.28. 23:23:08

@Marcangoló Korelnök:

Enged meg, hogy erre a feleségem mondatával válaszoljak: Általában azok buziznak, akiknek nem jut nő...

Marcangoló Korelnök 2012.11.28. 23:36:07

Vagyis a liberálisoknak nem jut nő... Ők állandóan buziznak. Én csak esetileg, ha egy-egy este kimarad.
Ahogy elnézem, b. nejed nem éppen nyelvtantanítónő...

NYJetsTD 2012.11.28. 23:41:28

@Marcangoló Korelnök:
Ne folytassuk, mert unalmas. Kösz.

Marcangoló Korelnök 2012.11.28. 23:53:29

@NYJetsTD: kérlek. Támogatom, hogy befejezd a trollkodásod.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.29. 15:42:43

De Marco kommentet fűzött a poszthoz, Fedornál. Idemásolom:

fedor.blog.hu/2012/11/23/csak_ovatosan_az_idezetekkel/fullcommentlist/1#c18426793

DeMarco 2012.11.29. 14:54:53
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Jah, h ezt te írtad? :)

Így már érthető...én meg végig azon gondolkodtam, h mennyire félreszámol a mókus és ferdít...

Először is te magad is elismerted a saját posztodban, h vidéken ez nem fog gondot okozni, márpedig vidéken él a választók többsége.

Másrészt minden egyéb lehetőséget kifelejtettél a számításaidból, például a mindenkinek postán személyesen kiküldött formanyomtatványt, amit kitöltve bevihet a jegyzői hivatalba. Ahol elég felvenni néhány diákmunkást, h felvigyék egy adatbázisba a neveket. 88.000 ezer nevet pár nap alatt egyedül is felviszek egy adatbázisba...

A hivatalokban nem egy ember dolgozik, tehát eleve nem lehet egy perccel számolni, mert ha négy ember csinálja egyszerre, akkor máris 4 perces időtávot lehet számolni, ha tíz ember csinálja, akkor 10 percenkénti időtávval stb. Aztán ugye ez az egész csak elsőre ekkora probléma, mert négy év múlva, aki most kivált ügyfélkapu kódot, annak már lesz legközelebb, vagyis jelentősen gyorsul az egész.

Ülj le még egyszer és vegyél figyelembe minden releváns adatot. Rá fogsz jönni, h tévedtél.

Felhívnám a figyelmet mesterizé négyes választási időszakára, ahol világosan látszik, h a maszop nagyon is készül a regisztráció lebonyolítására.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.29. 15:43:50

Válaszom De Marco kommentjére:

"Először is te magad is elismerted a saját posztodban, h vidéken ez nem fog gondot okozni, márpedig vidéken él a választók többsége."
- Viszont ha a járási központokba kell menni, akkor már ott is gond lesz.

"Másrészt minden egyéb lehetőséget kifelejtettél a számításaidból, például a mindenkinek postán személyesen kiküldött formanyomtatványt, amit kitöltve bevihet a jegyzői hivatalba. Ahol elég felvenni néhány diákmunkást, h felvigyék egy adatbázisba a neveket."
- Hisz ezért csak egy perc.

" 88.000 ezer nevet pár nap alatt egyedül is felviszek egy adatbázisba..."
- Napi 500 név (+egyéb adatok, plusz szignózni, hogy visszakereshető legyen ha rontás van, .....
Napi 500-nál már jó vagy. Nagyon.

"A hivatalokban nem egy ember dolgozik,"
- Viszont van egy egyéb ügymenet is.
- Egy perccel Gulyás Dénes számol. Én emberenként a 2-3 percet tartom reálisnak.

"ha tíz ember csinálja, akkor 10 percenkénti időtávval stb."
- Honnan veszel 10 embert?

" Aztán ugye ez az egész csak elsőre ekkora probléma, mert négy év múlva, aki most kivált ügyfélkapu kódot, annak már lesz legközelebb, vagyis jelentősen gyorsul az egész."
- Bízom benne, hogy négy év múlva ez nem is lesz semmilyen szinten probléma. Másik: Ha felteszem a konyhaszekrényre a kisgyereknek a kakóját, akkor ez csak egy hétig probléma (Nem éri el), mert a jövő hétre már magasabb lesz, és feléri.

"Ülj le még egyszer és vegyél figyelembe minden releváns adatot. Rá fogsz jönni, h tévedtél."
- Konkrét számokat írtam, te kifogásokat

peetmaster · http://nemdohanyzom.blog.hu 2012.11.30. 10:27:47

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
nézd, tök igazad van a számokkal, de még ha lenne is elég idő, akkor se lenne megmagyarázva, hogy MI szükség van erre, mert már megvannak a polgárok adatai. Tehát az egész egy tök felesleges izé. Vagyis Fideszérdek.

trabant 2012.11.30. 17:56:41

T. Cím!
Ha nem bunkóval kezdenéd az oldal címét, még értelmes embernek is olvasható lenne. De így? A bunkók a bunkókhoz szólnak. Rajtad kívül más azt be nem vállalja.
Kérdés: Minek? Kinek? Magadnak? Mi helyett?

DeMarco 2012.11.30. 19:15:54

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: "Viszont ha a járási központokba kell menni, akkor már ott is gond lesz."

Ha. De még akkor sem valószínű.

"Napi 500-nál már jó vagy. Nagyon."

Egyszer ki kellene próbálni. Sztem annál sokkal jobb vagyok. Lehet kísérletképpen kipróbálom, dumálok a polgármesterrel, h puszira besegítek nekik néhány adatot felvinni.

"Viszont van egy egyéb ügymenet is."

Természetesen, ezért kell erre a feladatra fix embereket kijelölni és ha szükséges, növelni a létszámukat.

"Honnan veszel 10 embert?"

Nincs elég munkanélküli, közmunkás, ráérő diákok? Pillanatok alatt leakasztok akár ötven embert is ilyen melóra napidíjért, vagy teljesítmény arányos díjazással.

"Bízom benne, hogy négy év múlva ez nem is lesz semmilyen szinten probléma."

Sztem meg most sem lesz az, csak a fejetekben.

"Konkrét számokat írtam, te kifogásokat"

Tévedés. Te hamis számok mögé bújva keresel kifogásokat, h miért nem lehet szted megcsinálni.
Én meg határozottan állítom, h meg lehet csinálni. Miért kellene számokat hozzárakni? Felesleges. De ha annyira akarod: Van egy városban 35000 választópolgár. Mind a 35.000 megkapja postán a formanyomtatványt. Ebből 7000 embernek van ügyfélkapu kódja, simán regisztrál. Marad 28.000 választó. Ennek durván a fele fiatal és középkorú, rendelkezik számítógéppel és egy év alatt vmikor beslattyog az önkormiba és megkéri az ügyfélkapu kódját. A maradék 14.000 simán kitölti otthon a formanyomtatványt és leviszi a jegyzői hivatalba, ahol a megfelelő helyen bedobja egy ládába, vagy irodába. Azokat szépen feldolgozzák. És pont.
Nem az önkormányzat itt a gyenge pont. Szeptember elsején fél óra alatt össze fog omlani az ügyfélkapu számítógépes rendszere...

De eltérő a felfogásunk is. Én egy problémát látva nem azt nézem, h hogyan nem lehet megoldani, ehelyett mindig azt nézem, h hogyan lehet azt megoldani. És hogyan lehet a legegyszerűbben, legpraktikusabban megoldani. Amikor másra rászakad a problémahalmaz, én akkor kezdek lubickolni...
A kedvenceim a nem lehet megoldani mondatok...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.11.30. 21:16:22

@DeMarco:

""Viszont ha a járási központokba kell menni, akkor már ott is gond lesz."
Ha. De még akkor sem valószínű.
- Utánaszámoltál? Beleszámoltad az utazási időt?

Napi 500-nál már jó vagy. Nagyon."
Egyszer ki kellene próbálni. Sztem annál sokkal jobb vagyok. Lehet kísérletképpen kipróbálom, dumálok a polgármesterrel, h puszira besegítek nekik néhány adatot felvinni.
- Voltam fiatal koromban adatrögzítő, tudom, mit beszélek. Ha ezt komolyan csinálják, akkor 500 db-ot tudsz felvinni egy nap.

"Viszont van egy egyéb ügymenet is."
Természetesen, ezért kell erre a feladatra fix embereket kijelölni és ha szükséges, növelni a létszámukat.
- Ha csak kijelölöd a fíx embereket, azáltal az egyéb ügymenettől vonod el őket.
- Ha újakat veszel fel, akkor nekik bért kell adni, be kell tanítani őket, stb... Költség oldalról nagyon megterhelő.
Lehetne belső átcsoportosítással megoldani, de az megint az egyéb munkák rovására megy.

"Honnan veszel 10 embert?"
Nincs elég munkanélküli, közmunkás, ráérő diákok? Pillanatok alatt leakasztok akár ötven embert is ilyen melóra napidíjért, vagy teljesítmény arányos díjazással.
- Diákszövetkezetek megcsinálják, viszont én dolgoztam diákszövetkezet által berögzített listából. Annyit is ért. Következtetésképp lehet embert találni, de kérdés, megfelelő embert találsz-e. Marad még mindig a költségkérdés kínzó kérdésként.

"Bízom benne, hogy négy év múlva ez nem is lesz semmilyen szinten probléma."
Sztem meg most sem lesz az, csak a fejetekben.
- Nem ugyanarra gondolunk.

"Konkrét számokat írtam, te kifogásokat"
Tévedés. Te hamis számok mögé bújva keresel kifogásokat, h miért nem lehet szted megcsinálni.
Én meg határozottan állítom, h meg lehet csinálni.
- Ha hamisak a számaim, akkor miért linkeltem mindegyik szám forrását? Ha hamisak a számaim, akkor mik a valós számok?

"Miért kellene számokat hozzárakni? Felesleges."
- Azért, mert a számok nem hazudnak?

" De ha annyira akarod: Van egy városban 35000 választópolgár. Mind a 35.000 megkapja postán a formanyomtatványt."
- Ebből menet közben a posta mennyit veszít el? Nem kézbesít ki? Tapasztalatból mondom, a kézbesítők némelyike borzasztóan dolgozik.

" Ebből 7000 embernek van ügyfélkapu kódja, simán regisztrál. Marad 28.000 választó. Ennek durván a fele fiatal és középkorú, rendelkezik számítógéppel és egy év alatt vmikor beslattyog az önkormiba és megkéri az ügyfélkapu kódját."

- A 35.000 szavazóhoz, feltételezve, hogy az arányok országosan nem sokban térnek el, 42.000 fős lakosság tartozik.Ez Cegléd, Dunakeszi, Hódmezővásárhely nagyságú települések. Egyik sem pontosan 42.000, de átlagnak vehetjük őket.
hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1g_legnagyobb_telep%C3%BCl%C3%A9sei_lak%C3%B3n%C3%A9pess%C3%A9g_szerint

Okmányirodáik nyitvatartása:
www.hodmezovasarhely.hu/okmanyiroda/index.html
www.kalauz.hu/dunakeszi_okmanyiroda
www.kalauz.hu/cegledi_okmanyiroda

Hódmezővásárhely esetében 30 perccel zárás előtt már nem mehetsz. Heti szinten 30,5 órán át fogadnak ügyfeleket.
Dunakeszi heti szinten 30 órán keresztül fogad.
Cegléd heti szinten mindössze 21 órában áll rendelkezésünkre.

A második kerület esetében, amihez viszonyítunk, heti 39,5 óra a nyitvatartás.
A második kerületben az országos átlaggal szemben magasabb, 20%-os ügyfélkapus lefedettséget feltételeztünk. Te itt ugyanazt a magas arányt feltételezed egyébként, de ebbe most nem kötök bele, csak jegyezzük meg.

14.000 ember 180 munkanapra egyenletesen elosztva azt jelenti, hogy egy nap lefele kerekítve 75 embernek kell ügyfélkapus regisztrációt adni.
Nem feltételezem, hogy ezeken a helyeken is akár 4 ember osztaná az ügyfélkaput egyszerre, de két ügyintézőt feltételezek. Ezek közül az egyik mostantól csak az ügyfélkapuval fog foglalkozni.

Ez esetben Hódmezővásárhely és Dunakeszi esetében 4 perc 48 másodperc alatt kell végezni egy ügyféllel.
Ceglésen, ahol rövidebb az ügyfélfogadás ideje, ott mindössze 3 perc 21 másodperc alatt kell ezt a folyamatot lezavarni.

És hol van akkor még a kisváros vonzáskörzete?

.

" A maradék 14.000 simán kitölti otthon a formanyomtatványt és leviszi a jegyzői hivatalba, ahol a megfelelő helyen bedobja egy ládába, vagy irodába. "
- Gondolom , az átvételről adnak igazolást is.....

"Azokat szépen feldolgozzák. És pont.
Nem az önkormányzat itt a gyenge pont. Szeptember elsején fél óra alatt össze fog omlani az ügyfélkapu számítógépes rendszere..."
- Ezek szerint téged sem győztek meg róla, hogy ez egy működő rendszer. Miért jó azt védeni, ami pártfüggetlenül szar?

.

"De eltérő a felfogásunk is. Én egy problémát látva nem azt nézem, h hogyan nem lehet megoldani, ehelyett mindig azt nézem, h hogyan lehet azt megoldani. És hogyan lehet a legegyszerűbben, legpraktikusabban megoldani. Amikor másra rászakad a problémahalmaz, én akkor kezdek lubickolni..."
- Felderítettük az eljárás hibáit. Megoldásukhoz tudunk javaslatokat adni, de mi lenne, ha egyszer az életben a politikusok olyan törvényt hoznának, amit be lehet tartani?

Nem tudom megértetted-e, hogy nem ideológiai alapon, nem pártszimpátiából tartom fosnak a regisztrációt, hanem azért, mert működésképtelen. Mert iszonyatosan megbonyolítja a rendszert, mert megdrágítja (lásd a plusz embereket, kiket felvennél)

Jó lenne, ha vennéd te is magadnak a bátorságot, és egyszer az életben bevallanád magadnak, hogy kedvenc pártod baromságot alkotott. Ami védhetetlen, azt nem kell védeni.

DeMarco 2012.12.01. 11:41:32

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Utánaszámoltál? Beleszámoltad az utazási időt?"

Nem. Mi köze van ehhez az utazási időnek? Azt a választó bukja, nem a hivatal. A hivatal csak időpontot ad, amire oda kell érni. Nyilván a választó igyekszik olyan időpontot találni, ami neki is megfelelő, például épp egyébként is van arra dolga.

"Voltam fiatal koromban adatrögzítő, tudom, mit beszélek. Ha ezt komolyan csinálják, akkor 500 db-ot tudsz felvinni egy nap."

-Nos én is rögzítettem adatokat. Egy Tesco szintű üzlethálózat komplett raktározási leltáradatait. Nem egy boltét, hanem mindegyikét. Elég rá két nap. Egy kisebb üzlethálózatra, mint mondjuk a Borsodi elég pár óra. Sztem menne nekem gyorsabban is...de meglátjuk, lehet, h tényleg besegítek nekik poénból és majd reflektálok.

"Ha csak kijelölöd a fix embereket, azáltal az egyéb ügymenettől vonod el őket. Ha újakat veszel fel, akkor nekik bért kell adni, be kell tanítani őket, stb... Költség oldalról nagyon megterhelő.
Lehetne belső átcsoportosítással megoldani, de az megint az egyéb munkák rovására megy."

Nyilván. De én mindig látok lézengő, láthatóan minimális munkavégzésre való embereket az önkormiban, biztosan el tudnék vonni máshonnan embert. Úgy is fogalmazhatnék, h láthatóan ku.ra ráérősek. (Bocs, a kivételnek.) Ha meg vennék fel embert, nyilván lenne bérköltsége, de ha az munkanélküli, akkor arra lehetne állami támogatást kapni, ha fogyatékkal élő, arra meg még többet. Ha diákmunkás akkor meg eleve olcsóbb.

"viszont én dolgoztam diákszövetkezet által berögzített listából. Annyit is ért. Következtetésképp lehet embert találni, de kérdés, megfelelő embert találsz-e."

Valóban. Ez igaz. Én sem szeretem, ha összekutyulják az adatokat. De egy idő után lehet látni, h kikre lehet számítani és azokkal kell megcsinálni.

"Nem ugyanarra gondolunk."
Pontosan tudom, h mire gondoltál. De remélem, h nem lesz igazad. Ezért én ebben a rendszerben gondolkodom továbbra is. Illetve meggyőződésem, h ami adókat bevezettek azokat másik kormány sem fogja eltörölni, csak még újabbakat fog hozni a hátunkra. Ha el is töröl adót egy ballib kormány, azt nem az embereknek törli el, hanem a bankoknak, multiknak. És a kieső pénzt már pakolja is ránk.

"Ha hamisak a számaim, akkor miért linkeltem mindegyik szám forrását? Ha hamisak a számaim, akkor mik a valós számok?"

Azért hamisak, mert rossz az alapfeltevésed. Túl magasnak számolod a hivatalban megjelenő ügyfelek számát, miközben a többség nem fog mást tenni, mint otthon kitölti a formanyomtatványt és beviszi a jegyzői hivatalba.

"Azért, mert a számok nem hazudnak?"
A számok nem is...

"Ebből menet közben a posta mennyit veszít el? Nem kézbesít ki? Tapasztalatból mondom, a kézbesítők némelyike borzasztóan dolgozik."

Milyen hülye kifogás ez már? Két éve költöztünk el az előző lakásunkból, de ha vmi idétlen reklám oda érkezik, akkor a postás tudja, h a volt szomszédunkhoz kell bedobni a levelet. Az új postásunk, tudja hol laktunk az elmúlt két évben ideiglenesen és tudja, h minden fontos levelet oda kell bedobnia, nem a házba, ahová ugyan beköltöztünk, de még nem kértük meg rá a lakhatásit. Viszont a reklámújságokat már oda hozza. Semmi bajom a kézbesítőkkel, komplex feladatokat is simán képesek ellátni, hát még egy szimpla levelet kihozni.

"Ez esetben Hódmezővásárhely és Dunakeszi esetében 4 perc 48 másodperc alatt kell végezni egy ügyféllel."

Tehát nem lehetetlen megcsinálni egyetlen egy ügyintézővel sem. Hát még ha erre át tudnak csoportosítani kettőt, vagy hármat. Esetleg egy évre felvesznek egy diákmunkást melléjük.

"Ezek szerint téged sem győztek meg róla, hogy ez egy működő rendszer."

Elsőre tökéletesen működő rendszert még nem láttam. Tesztelni kell, menet közben kijavítani a fellépő hibákat. Én úgy gondolom, h kivitelezhető.

"Miért jó azt védeni, ami pártfüggetlenül szar?"

Nem védtem. Csak arról vitatkoztunk, h meg lehet-e oldani a regisztrációt. Sztem meg.

"ha egyszer az életben a politikusok olyan törvényt hoznának, amit be lehet tartani?"

Be lehet. Bár először okoz némi nehézséget, de hosszútávon ez az nehézség rohamosan csökkeni fog.
Ráadásul ha van haszna, akkor az az, h egyre több embernek lesz ügyfélkapuja, amivel talán egyszer végre lehetne neten is szavazni otthonról. Rögtön megoldódna a "én máshol szavazok, mert épp ott tartózkodom" esete is, mert helytől függetlenül a saját körzetére szavazhatna.

"hanem azért, mert működésképtelen"

Működhet ez szépen. Sztem egyáltalán nem bonyolult és csak kicsit drága az elején.

De ha mindenképpen ki akarsz csikarni vmi ellentétes véleményt, akkor az is van: MINEK?
Mert, h működhet az egy dolog. Mert, h mindenkit lehet regisztráltatni, egy dolog. De mi a faxnak?
Engem a hasznosságáról nem győztek meg. Nem látom a gyakorlati hasznát.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.12.01. 12:46:40

@DeMarco:

"Utánaszámoltál? Beleszámoltad az utazási időt?"
- Van nem egy oylan része az országnak, ahol borzalmas a tömegközlekedés. Miért nehezítjük meg az emberek dolgát? Miért nem valósul meg a szolgáltató állam? Miért kell nekem 70 km-t utazni egy olyan ügy miatt, aminek a feltételei már 22 éve adottak?

"Voltam fiatal koromban adatrögzítő, tudom, mit beszélek. Ha ezt komolyan csinálják, akkor 500 db-ot tudsz felvinni egy nap."
" Nos én is rögzítettem adatokat. Egy Tesco szintű üzlethálózat komplett raktározási leltáradatait."
- Leltáradatokat sokkal könnyebben gyorsabban viszel fel. Én a MATÁV előfizetők adatait rögzítettem anno. Ott nem elég az uborkához beírni egy számot.

"Nyilván. De én mindig látok lézengő, láthatóan minimális munkavégzésre való embereket az önkormiban, biztosan el tudnék vonni máshonnan embert. Úgy is fogalmazhatnék, h láthatóan ku.ra ráérősek. (Bocs, a kivételnek.) Ha meg vennék fel embert, nyilván lenne bérköltsége, de ha az munkanélküli, akkor arra lehetne állami támogatást kapni, ha fogyatékkal élő, arra meg még többet. Ha diákmunkás akkor meg eleve olcsóbb."
- Sok a ráérő, ezt nem vitatom. Kérdés, a kávéfőzésen kívül mihez értenek?
- Ha felveszel egy munkanélkülit, akkor onnantól nem segélyt, hanem bért fizetsz neki járulékostul, tehát többet adsz ki, mint addig. Amit kapsz támogatást, azt végső soron (mint állam) magad adod magadnak.
- A diákmunka nem olcsó. A szövetkezet nagyon lefölözi őket. Cserében viszont mindig ott van X diák, és csinálja.

"Ha hamisak a számaim..."
" Azért hamisak, mert rossz az alapfeltevésed. "
- A számokból indulok ki.

"Túl magasnak számolod a hivatalban megjelenő ügyfelek számát, miközben a többség nem fog mást tenni, mint otthon kitölti a formanyomtatványt és beviszi a jegyzői hivatalba."
- Idézek az írásomból:
"165 munkanap alatt mindössze 36.000 db választási regisztrációs eljárást kell lefolytassanak. Immáron mindössze 218 ember összehangolt megjelenésére van szükség, hogy a regisztrációs eljárás ne okozzon tumultust az okmányiroda ügyfélvárójában. 218 ember egyenletes elosztása napi nyolc órára tökéletesen megoldható, hiszen 130 másodperc jut egy emberre"
- Ha abból indulok ki, hogy mindenki csak bedobhatja egy ládában a hivatal épületében a formanyomtatványt, akkor miért is nem lehet belföldi magyaroknak levélben regisztrálniuk?
- Ha bedobta mindenki, hisz 130 másodpercenként simán be lehet dobni. A feldolgozásuk mennyi időt vesz igénybe?

"Semmi bajom a kézbesítőkkel, komplex feladatokat is simán képesek ellátni, hát még egy szimpla levelet kihozni."
- Nálunk utcákat kevernek össze. NEM VICCELEK! Petőfi 48 leveleit a Batsányi 48-ba, Olyan ablakos borítékot, melyben elcsúszott a levél és nem látszik a címzés, bedob valakihez. Házszámokat összekever.

"Ez esetben Hódmezővásárhely és Dunakeszi esetében 4 perc 48 másodperc alatt kell végezni egy ügyféllel."
" Tehát nem lehetetlen megcsinálni egyetlen egy ügyintézővel sem. "
- Tehát szerinted 4 perc 48 másodpercenként kész egy ügyfélkapus reg. Ehhez mindössze az kell, hogy az ügyintéző ne egyen, ne igyon, se pisi, se kaki, se havi. És az ügyfelek is egymás után szépen sorban érkeznek, egyenletesen. Aha.
- Mi az ábra Cegléden?

"Elsőre tökéletesen működő rendszert még nem láttam. "
- Pedig van. Az jellemzi őket, hogy nem ad-hoc hajigálják őket össze, hanem gondos tervezés szüli őket.

" ha van haszna, akkor az az, h egyre több embernek lesz ügyfélkapuja, amivel talán egyszer végre lehetne neten is szavazni otthonról. Rögtön megoldódna a "én máshol szavazok, mert épp ott tartózkodom" esete is, mert helytől függetlenül a saját körzetére szavazhatna."
- Ebben egyetértek.

"Engem a hasznosságáról nem győztek meg. Nem látom a gyakorlati hasznát."
- Vannak konteók, de azokat nem fejtegetem. Egy tényt azért kiemelek: A fidesznek bevallott érdeke a minél alacsonyabb részvétel, mert neki az kedvez.

A demokráciának meg a minél magasabb.

DeMarco 2012.12.01. 18:38:07

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nos, közben el kellett mennem csavarogni.
De jobb is, h kiszellőztettem a fejemet, mert rögtön beugrott, h mennyire bevittél az erdőbe a hülye számsoraiddal...

Itt pattogsz a számokkal, miközben az egész számolgatás teljesen felesleges, úgy ahogy van.

Mondtam, h ha problémát látok, ami érdekel, akkor addig pörgök rajta, amíg vhogy meg tudom oldani, lehetőleg a legkönnyebben.

Jobban végiggondolva, lófüttyöt kell irgalmatlan időt szánni adatrögzítésre. Miért is kellene?
Hiszen az adatok eleve megvannak, fent vannak gépen, ráadásul az önkormányzatoknál. Hiszen eddig is az ő feladatuk volt összeállítani a választási névlistákat, amiket simán le lehet hívni a különböző rendszerekből, úgymint lakossági nyilvántartás, lakcímnyilvántartó, stb.
Ott van a komplex adatbázis, névvel, címmel, szem.ig.számmal, stb.

Simán fogni kell egy település adatbázisát, kell mellé tenni egy új oszlopot, h ki töltötte ki/vitte be/regisztrált a neten és utána szűrni arra az oszlopra a végén. Nem tartana az egész csak másodpercekig. Rákeresni a névre, egyeztetni, h a többi adat megfelel a valóságnak, pipa/ vagy x a rubrikába és kész.

Sima adatbázis összehasonlítgatás, csak egy ujjgyakorlat.

filmkiller · http://rosszfilmekoldal.blog.hu/ 2012.12.01. 19:00:53

bocs hogy ne a témába vágok de látom a te blogodon se látszanak az avataok, és láttam kértél segítséget is. az én blogomon se látszanak az avatarok, nem tudsz valamit erről mi lehet a gond ?

DeMarco 2012.12.01. 19:59:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Van nem egy olyan része az országnak, ahol borzalmas a tömegközlekedés. Miért nehezítjük meg az emberek dolgát? Miért nem valósul meg a szolgáltató állam? Miért kell nekem 70 km-t utazni egy olyan ügy miatt, aminek a feltételei már 22 éve adottak?"

Miért kellene nekem minden miértre válaszolnom?
Ez csak kifogáskeresés. Amúgy is be kell menni ügyeket intézni, vásárolni, csavarogni a megye/régió/járási központokba, akkor meg simán meg lehet ejteni ezt is menet közben.
Nem sok olyan hét van, amikor ne mennénk be vmelyik központba, a legtöbbször többe is egy héten. De persze, nyilván lehetne ügyfélbarátabb rendszert is kiépíteni.

"Kérdés, a kávéfőzésen kívül mihez értenek?"

Adatokat felvinni mancikát is be lehet tanítani, feltéve ha legalább minimális szinten ért a számítógéphez.

"Amit kapsz támogatást, azt végső soron (mint állam) magad adod magadnak."

Vagyis bent marad a kasszában. Van ennél jobb? :)

"A számokból indulok ki."
Persze, csak rossz számokból.

"akkor miért is nem lehet belföldi magyaroknak levélben regisztrálniuk?"

Mert ha egy levél elveszik, akkor csakis a kormány lehet a hibás. Ha egy külhoni magyar levele elveszik, akkor a küldő állam postája a hibás... Egy későbbi puffogásra adandó védekezésre való felkészülés...

"Házszámokat összekever."

Cseréljetek postást, olyanra aki ismeri a számokat és utcaneveket. :)

"Mi az ábra Cegléden?"

Oda két ember kell. :)

"Pedig van. Az jellemzi őket, hogy nem ad-hoc hajigálják őket össze, hanem gondos tervezés szüli őket."

Biztosan van, csak én még nem láttam. Mindig használat közben derülnek ki a hiányosságok, amikre senki nem gondolt, senki nem vett észre tesztelés közben.

"Vannak konteók, de azokat nem fejtegetem. Egy tényt azért kiemelek: A fidesznek bevallott érdeke a minél alacsonyabb részvétel, mert neki az kedvez."

Igen, persze. Csak én úgy gondolom, h ez a fidesznek öngól. Mert a választás napján ott fog állni Józsi bácsi, Mari néni, a kis Móricka és veri az asztalt, h őt nem engedik szavazni !!!
Meg persze ott fognak állni a dekások üvöltve, h ők direkt nem regisztráltak, de szavazni azért akarnak és itt nincs jogállam, fújj-fújj fidesz.
Az ellenzék pedig nagyítóval fogja keresni a Holdon élő hülyéket, akik azt sem tudják, eszik-e, vagy isszák a regisztrációt, h őket véres kardként használva ekézhessék a fideszt, meg a nekik esetleg kedvezőtlenül végződő választási rendszert. Szóval sztem túl magas labda.

DeMarco 2012.12.01. 20:04:30

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Tehát tök felesleges cécó az egész."

Vagyis elérkeztünk a MINEK kérdéshez, amit fentebb írtam.

De ne feledd a posztod arról szól, h lehetetlen megcsinálni és ezt számokkal próbáltad igazolni.

Erre a válaszom az, h simán meg lehet oldani.

Ha azt kérdezted volna, hogy miért van rá szükség?

Akkor arra én sem tudnék válaszolni. Legalábbis érdemben.

filmkiller · http://rosszfilmekoldal.blog.hu/ 2012.12.01. 20:26:27

látom igen nemes, és igényes ügyről van szó:

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.12.01. 22:23:23

@filmkiller:

Nem tudtam egyenlőre megoldani.

Valamelyik segítblogon olvastam, hogy nem szabad Word-ben írni a bejegyzést, és átmásolni, mert hoz magával formázási elemeket, és emiatt esetleg összeomlik a kódod.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.12.01. 22:30:04

@DeMarco:

Ismét azt írod, rossz számokból indulok ki.

De hiszen ezeket a számokat nem én találom ki. Adottak.

DeMarco 2012.12.01. 22:58:31

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"De hiszen ezeket a számokat nem én találom ki. Adottak."

Inkább csak saccolásra valók. De látod, más technikával is sikert lehet elérni, csak el kell vonatkoztatnod azoktól a fránya számoktól.
Ez egy soknevezős egyenlet. Mi van ha elkaszálja Áder? Mi van ha elkaszálja az alkotmány bíróság? Mi van, ha az eljárásokkal kicsúsznak az időből? Mi van ha meggondolják magukat? Mi van ha igazam lesz és némi összefésüléssel jelentősen lerövidíthető lesz a regisztráció menete?

Ezek nem számszerűsíthető kérdések, pusztán elvi és technikai jellegűek. Fedornak írtam sokszor: Minden csak döntés kérdése.

röhögő 2012.12.02. 06:41:27

@Marcangoló Korelnök: A korral fokozódik? Most már a fiadra is rávetetted magad, te pedofil!?
Gyere a többi nickeddel is, erősítgesd magad! :-))

Marcangoló Korelnök 2012.12.02. 09:22:39

@röhögő: képzelem, hogy fog örülni libbant szabadúr buzibarátod, hogy ezt a blogját is szétkúrod, moslékzabáló röfögő. Ide is szopni jársz? :D

filmkiller · http://rosszfilmekoldal.blog.hu/ 2012.12.02. 09:47:37

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: de én nem írtam Word-ban. és már több blogon is ez a hiba van tehát nem egyedi a probléma
süti beállítások módosítása