Bunkókról

Facebook

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ezt szívjuk most

Budapest szmogtérképe

Utolsó kommentek:

22. Mondatok egy narancs színű könyvből.

2013.03.11. 23:02 Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn

A könyv az írás és a papír feltalálása óta a legfontosabb információhordozó volt napjainkig. Jelenleg a digitalizált világban már sokféle módon tudjuk az információt tovább adni, tárolni, de szerencsénkre még mindig rengeteg könyv létezik, rengeteg könyvet írnak.

 

Könyv.jpg

 

A könyvnek van egy remek tulajdonsága: bárhova magunkkal tudjuk vinni, és  szinte minden külső körülménytől függetlenül, leszámítva az olvasáshoz szükséges fényt, élvezhetjük a tartalmát. Könyvünket olvashatjuk fekve, állva, villamoson, séta közben, egy padon a parkban, vagy a strandon. Olvashatunk evés közben, dohányzás közben, vagy míg várakozunk, netán míg utazunk. Jómagam már a nullás körgyűrűn való veszteglés közben is olvastam egyszer hetven oldalt egy jó könyvből.

A könyveket többféle szempont szerint lehet csoportosítani.

Vannak öreg könyvek, és vannak fiatal, napjainkban kiadott könyvek.

Vannak matematika, irodalom, és egyéb tantárgyak elsajátítását lehetővé tevő könyvek, és vannak vicceket, regényeket, és egyéb szórakoztató tartalmakat felvonultató könyvek.

Vannak egészen apró méretű zsebkönyvek, és vannak hatalmas terjedelmű képeskönyvek is.

Majd minden elterjedtebb vallásnak is megvan a maga szent könyve, a kereszténységnek a Biblia, az iszlámnak a Korán, a zsidóknak a Talmud.

A könyveket lehet a színük szerint is csoportosítani. A színes könyveket legtöbbször általában bölcs, vagy legalább is magukat bölcsnek gondoló országvezetők nevéhez lehet kötni. 

 

Van Vörös könyv:

Mao.jpgKadafi.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És van  Zöld könyv is.

 

A kék könyv esetében megdőlni látszik az elmélet, hogy a színes könyveket bölcs nemzetvezetők írnák, bár ha nagyon őszinte és nagyon cinikus akarnék lenni, bíz én örülnék neki, ha némely vezetőnek legalább két hétig lett volna egy ilyen kék könyve.

Kék könyv.jpg

 

Én legutóbb egy narancssárga könyvet olvastam,  mely a gonosz felemelkedése utáni bukásáról szól. Érdekes és izgalmas olvasmány, film is készült belőle. Pár mondatot idéznék belőle, nem feltétlen szó szerint:

Az államhatalomról és a Gonosz csatlósairól mondják:

Egyébként ha a céljaikat nézzük, akkor a két társaság már egy és ugyanaz.

Találgatják, hogyan törhetett a Gonosz magasra:

Minden hatalom, ami a minisztérium kezében van, most őket szolgálja.

A népről mondják:

De a kulcsszó itt ez: suttognak. Nem mernek őszinték lenni egymással, fogalmuk sincs, kiben bízhatnak. Félnek hangosan kimondani, amit gondolnak, mert ha a sejtelmük igaz, célponttá válnak családostul.

 

A államhatalomról mondják, miután legyűrte a Gonosz:

Ez az álcázott puccs zavart, bizonytalanságot és félelmet szült.

Tegnap kihirdetett egy rendeletet, mely szerint minden óvodás korúnak kötelező az óvodában lennie. Így fiatal korától kezdve ellenőrzése alatt tarthat minden gyereket.

Örülnék, ha minél többen elolvasnák ezt a könyvet!

Szólj hozzá!

Címkék: Könyv Olvasás Gonosz

A bejegyzés trackback címe:

https://darazskarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr775128688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása