Bunkókról

Facebook

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ezt szívjuk most

Budapest szmogtérképe

Utolsó kommentek:

33. Választási csalás nem lesz

2013.09.25. 19:49 Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn

A verseny kizárásával írat választási szoftvert a Választási Iroda

Ezzel a címmel jelent meg egy cikk az Indexen.

Választás.jpg

A cikk személyi összefonódásokat taglal, én azonban egy másik aspektust gondoltam végig.

A közelmúlt egyik időközi választása és a hozzá kapcsolódó botrány miatt jobban felfigyeltem erre a hírre, és alaposabban el is gondolkoztam rajta. Elvégre választás lesz jövőre is. Remélem aztán is.

 

Így aztán nem csoda, ha piszkálta a fantáziámat, milyen lehet egy program, amely a szavazatainkat fogja összesíteni? Milyen igényeket támaszt egy ilyen programmal szemben a megbízó? Mennyire lesz üzemképes vagy éppen üzemképtelen? 

És ami a legfontosabb: Mennyire lesz megbízható és szabotálhatatlan? Bele lehet-e nyúlni egy titkos utasítással?

Keletkeznek-e legendák majd ezen program kapcsán?

Ahogy a kilencvenes években volt egy cég, valahol a Kerepesi út mentén. Egy roppant sikeres cég. Megengedhette magának, hogy ne kész programot vegyen, hanem maga írassa meg a saját programját. Ez akkoriban elég nagy szó volt. Ne feledjük: a kilencvenes évek volt hazánkban az informatikai forradalom kora. Sok cég életében ezek az évek jelentették a hatalmas fejlesztések és fejlődés korát, amikor a termeket betöltő papírkartoték halmoktól könnyes búcsút vettek. Nem egy komoly végzettséggel rendelkező vállalatvezető is eleinte hitetlenkedve nézte, hogy az az adathalom, ami egykoron megtöltött egy hat méter hosszú többsoros  iratszekrényt, immár elfér egy doboznyi floppy lemezen.

Ha hinni lehet a helyenként  elsuttogott híreszteléseknek, akkor a már fentebb említett sikeres cég  bankszámlájáról egyik reggelre lába kelt közel 600.000 akkori magyar forintnak. Megmagyarázhatatlan módon eltűnt. Az eset a programozó karrierjét is kettétörte, nem hosszabbították meg a szerződését.

 

Jobban végiggondolva az új választási szoftver megszületésének körülményeit és a korábbi választások tapasztalatait, rájöttem, hogy nincs okom attól félni, hogy a kormány elcsalja demokratikus állami berendezkedésünk egyik alapvető vívmányát, a szabad választást. Noha mikor a jelenlegi miniszterelnök egy korábbi alkalommal már betöltötte a miniszterelnöki pozíciót, valamint a választások lebonyolításáért és azok tisztaságáért felelős belügyminiszter személye is azonos volt a mostani miniszterrel, egyszer már valaki elterjesztette a nép körében, de minimum táplálta a rémhírt, miszerint elcsalták a választásokat.

Bármely félelem, miszerint el lesznek csalva a választások, alaptalan. Íme a bizonyíték :

3 komment

Címkék: fidesz Index Hír Választás Kampány Csaló

A bejegyzés trackback címe:

https://darazskarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr885533613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gipsz.jakab 2013.09.29. 08:28:48

új szlogennye van a fideSS nek:

"Mindenki hozzon még egy embert..."
és még egyet... és még egyet...
és horgya mindenki egésznap a láncsavazókat !

Untermensch4 2014.02.26. 15:24:13

sztálinnak tulajdonítva olvastam: nem az számít kik szavaznak hanem hogy kik számolják össze

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.02.26. 16:12:29

@Untermensch4:

Ezt nem hallottam még. Jó mondás. Jól jellemez bizonyos hazai viszonyokat és szándékokat.
süti beállítások módosítása