Bunkókról

Facebook

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ezt szívjuk most

Budapest szmogtérképe

Utolsó kommentek:

42. Vélemények

2014.02.24. 23:54 Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn

 Alább kiragadtam két hozzászólást. Elgondolkodtató dolgokat ír ez a két ember.

 

Fidesz Szmájli.jpg

 

Hozzászólásaik főleg az elmúlt napok tükrében értékelődnek fel.

 

Alábbi gondolatokat egy olyan olvasó írta, aki relatíve ritkán ragad billentyűt, tehát ha ír, akkor annak bizonyos tekintetben súlya van. 

Gandhi szellemében 2013.12.31. 06:10:14

Tényleg értetlenül állok azelőtt, hogy van még az országban, aki baltazár mellett szól. Persze érthető, ha bérkommentelő, mert az jól fizet, vagy kapott pár trafikot, de azért tisztességes ezekbe nem megy bele.

Lehet visszafelé mutogatni, de bármilyen hiba vagy bűn felmerül, kapásból lehet hozni arra példákat, hogy a narancsgatyások többszörösen túlszárnyalták.

Horn anno azt mondta, a 2/3 birtokában nem elegáns alkotmányt módosítani. Ezekben nincs ilyen önkontroll, sőt, még az egyeztetés folyamatát is nagyvonalúan kihagyták. Nem úgy, mint anno Németh Miklós, aki maga hívta az akkori ellenzékieket egyeztetésre, és bár úgy gondolta, ideiglenes alkotmányt írnak, de kiállta az idők próbáját.
Ami most van, az meg se nem alaptörvény, se nem Alkotmány, mert nem társadalmi konszenzussal jött létre. 

Medgyessy a 100 napos programmal nyert, és azt pontról pontra be is tartotta. Ezek itt semmit nem tartottak be abból, amit ígértek, kivéve Mikola 2006-os elszólását, hogy bebetonozzák magukat a hatalomba.

Gyurcsányra, aki egy makrogazdasági adatot késleltetett 2 héttel, azok ragasztották rá a hazugság bélyegét, akiknek igaz mondat még nem hagyta el a száját.
Gyurcsánynak minden jegyzetét, levelezését átkutatta a csontvázbrigád, és két elszámoltatási biztos, tanúkat fenyegettek, vagy zsaroltak, hogy valljanak rá, az egész Polt-ügynökség rajta volt az ügyön. Ha találtak volna valamit, akár csak egy félreérthető mondatot is, már folyna a koncepciós per. De nincs semmi, ami számomra, mint külső szemlélő számára azt mutatja, hogy Gyurcsányon nincs fogás, Gyurcsány semmi olyat nem tett, amivel most meg lehetne fogni.

Démonizálják Sukorót. A fidesz azt mondja, 1,3Mrd-ot bukott az állam. De nem bukott, mert nem jött létre az üzlet, ezen viszont simán bukhat az ország.
Az összeg fideszes állítás, azaz az igazságtartalma csekély.
De ha igaznak fogadnánk el, akkor is elgondolkoztató, ha a Mercedes vagy az Audi milliárdos területfejlesztést és sok éves adókedvezményt kap 2-300 munkahelyért, az a 2.000 munkahely és a magas szerencsejáték adó nem érte volna meg? Ha a Hungaroring milliárdos támogatást kap, hogy évente egy alkalommal meglökje az idegenforgalmat, Sukoró mit hozhatott volna?

Bajnain meg még ennyi sincs, libázáson kívül semmi, de semmi. A Bábolna károsultjait vagy a Pápai Húskombinát károsultjait mikor sajnáljuk? 
S ha már a károsultaknál tartunk, a kolontári károsultak mikor kapják meg a 2milliárdnyi adományukat, amit a jószándékú emberek összeadtak nekik? Merthogy eddig csak 150millió jutott el hozzájuk. De a körgátat sürgős volt megépíteni az orbán-bányák köveiből, holott szakmai indok nem szólt mellette, de se talajcsere, se helyreállítás nem történt még.

Lehet fújjolni másokra, de korábban senki nem csinált magának milliárdos költségvetésű testőrséget, most meg külön van Ádernek is, Kövérnek is, és Baltazárnak is. Együtt évi 10milliárd Ft.

Korábban is lopott a politika, de ilyen, mint a sárvári elkerülő +15 milliárd felára, a váci vasútvonal 22 milliárdos felára, vagy a most karácsonyra (dec 26-án kihirdetett), 27 milliárdos "megbízás" saját maguknak, ilyen még nem volt.

Sorolhatnám reggelig a közigazgatás, az oktatás, a kultúra, a rendvédelem, az igazságszolgáltatás, stb átpolitizálását, mert igaz, hogy a korábbi kormányok is elhelyeztek 1-1 saját embert, de ilyen pártbefolyás a 70-es évek óta nem volt.

Az meg, hogy lassan sehol nem marad pozícióban szakember, mert a pártcsinovnyikok veszik át az irányítást, az 50-es évek pusztításához mérhető.

De még Rákosi sem épített adóforintokból a saját telkére milliárdos ingatlant. 

A leglelkesebb kommunistázójuk pedig épp az MSZMP KB Politikatudományi intézetéből szabadult. S nem kényszerből volt ott, nem a belső bomlasztást előkészíteni, hanem mert jó elvtárs volt.

Komolyan kérdem, van még, aki nem pártfunkci, nem trafikos, és nem bérkommentelő, és még mindig elhisz bármit is ebből a maszlagból?

Ami felértékeli a gondolatot:

Az Alkotmányvédelmi Hivatal a honlapján anonimizált formában nyilvánosságra hozott két titkosszolgálati jelentést a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatásáról, amelyek alapján egy szocialista politikus lehet a kiszivárogtató, aki a közzétételről egyeztethetett Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnökkel és az MSZP-frakció tagjaival.

Teszem hozzá én: Szar dolog, mikor nincsen érdemi program, és a vetélytársat is csak egy nyolc éves dologgal lehet mocskolni.

 

 

A másik hozzászólás, szintén egy ritkábban hozzászóló ember gondolatait tartalmazza.

 zsg? 2014.02.14. 14:14:20

Az újabb és újabb államosításnak(nak hazudott lopások) során arra ébredtem rá, hogy ez az ország reménytelen. Itt lassan már nincs olyan társadalmi csoport, akinek még nem szart a tányérjába a kormány és utána nem röhögött az arcába.

Egyedül a trafikmutyi miatt tízezrek kerültek utcára. De hosszú távon ugyanez várható a földművelők-gazdálkodók között is. De megkapta a magáét már mindenki: a tanárok az életpálya modellel, a bankárok a tönkretételükre irányuló különadókkal, a vállalkozók az egyre eszetlenebb adórendszerrel, az energetikai szféra a beteg rezsicsökkentéssel és különadókkal, a diákok a nemtandíjjal, minden apuka és anyuka a hoffmann rózsás ámokfutással, a jóérzésűek a baltás gyilkossal, a nyugatos gondolkozásúak az orosz hitelrabsággal, a maradék építőipari vállalkozók a simicska rabszolgája státusszal, egyáltalán, a gondolkozni képesek a gondolkozás bűnné emelésével, és még napokig tudnám sorolni.

De itt senki sem tanul. Itt változatlanul azt látom, hogy a fidesz toronymagasan vezeti a listákat. Ennek az országnak ez kell, az itt élők szeretik, ha valaki hetente pofánszarja őket. A magyar szavazónak erre van szüksége: két hónap hazudozás után négy évig tartó, teli pofával arcon röhögésre. Ez az ország egy szingularitás az ostobaság tengerében, ahol a rövidlátás, a műveletlenség, a hülyeség végtelen sűrűségű ponttá fókuszálódik és beszippant minden fényt maga körül.

Hogy ez a gondolatsor mitől értékelődik fel? 

Rogán 'Üzengető' Tóni bejelentette, hogy a Fidesz azt javasolja a kormánynak, vizsgálja meg a közműszámlákon szereplő alapdíjak jelentős csökkentésének vagy teljes megszüntetésének lehetőségét.  – közölte Rogán Antal, a párt parlamenti frakcióvezetője hétfőn.

Lázár 'Blokkoló' János egy lakossági fórumon arról beszélt, hogy a szerda nem a közműszolgáltatók napja lesz Magyarországon.

Teszem hozzá én: Mi lesz gyakrabban? Bajnoki forduló vagy rezsicsökkentés?

 

 

 

1 komment

Címkék: fidesz Kampány Csaló Rezsicsökkentés Öszöd

A bejegyzés trackback címe:

https://darazskarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr435718632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csekkliszt#10 2014.03.15. 09:41:51

Kicsit off
Ajánlom figyelmetekbe Matyi legújabb piroslapos kommentjeit (hogy kell elzavarni Orbánt). Elképesztő, h milyen ordenáré, kurvaanyázza a kommentelőjét.
süti beállítások módosítása