Bunkókról

Facebook

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ezt szívjuk most

Budapest szmogtérképe

Utolsó kommentek:

48. Tiszteletet a magyaroknak!

2014.05.12. 22:31 Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn

Tiszteletet a magyaroknak! - hirdeti úton-útfélen az állampárt kormányzó párt kampányplakátja, mit is üzenünk Brüsszelnek. Vaskos program, jól jelzi a regnáló kormány európai értékekkel szemben tanúsított bumfordiságát, a diplomáciai finomságok iránt tanúsított teljes érzéketlenségét értékrendekről vallott filozófiáját.

 

Tisztelet a magyaroknak 2.jpg

 

Rengeteg mém született az ominózus plakátból, szokásomtól eltérően most nem fogok közöttük tallózni, talán majd máskor. Mindössze azon gondolkoztam el, mi történne, ha Brüsszel visszaüzenne: Egyetértünk! Tiszteletet a magyaroknak! 

 

 

A magyarok megérdemlik Európától a tiszteletet. Nem azért, mert Hunor és Magor a Szíriusztól idáig üldözték a Csodaszarvast, még csak azért sem, mert eleink 150 éven át védték Európát a törökkel szemben.  A tisztelet nem azért jár, mert magyarok vagyunk, nem azért, mert az autóink jelzése H, és azért sem, mert az országunk nemzetközi előhívó száma 36.

Európától és Európának a tisztelet azért jár, mert elfogadtuk és magunkénak valljuk Európa értékeit, az európai értékek mentén cselekszünk, célkitűzéseink nem irányulnak az európai vívmányok degradálására, és még retorikai eszközökkel sem vívunk harcot ezen értékek, célkitűzések ellen.

Milyen alapon követelünk Európától tiszteletet, mikor törvénykezésünkkel sorozatosan szembemegyünk Európa értékeivel?

Milyen alapon követelünk Európától tiszteletet, mikor intézkedésinkkel sorozatosan negligáljuk Európa értékeit?

Milyen alapon követelünk Európától tiszteletet, mikor egyre intoleránsabbak vagyunk más európaiakkal szemben?

 

Vajon mennyire tiszteli polgárait az a kormány, mely törvénybe iktatta az elesettek kizsákmányolását?

Vajon mennyire tiszteli szavazóit az a párt, mely egy újságírói kérdésre válaszként annyit tud csak odavetni: "Csak"?

Vajon mennyi tiszteletet érdemel egy olyan képviselő, aki miután kezet emelt gyermekei anyjára, választóinak és az országnak a szemébe hazudva próbálta bagatellizálni az ügyet?

Vajon mennyire tisztelik polgártársaikat azok az emberek, akik a jogerős ítélet kivárása helyett az ellenérdekelt felet felrúgnák, mint a szemetet?

Mennyi tiszteletet érdemel az a kormány, amely ha kell utólag igazítja a törvényeket hozzá cselekedeteihez?

Mennyi tiszteletet érdemel az a párt, mely képviselői egy vagyonnyilatkozatot sem tudnak valósághűen kitölteni?

Mennyi tiszteletet érdemel az a polgármester, aki súlyos közpénzek felett diszponál, de nem hajlandó hihetetlen mértékű vagyonosodásával  a polgárai felé elszámolni?

Mennyi tiszteletet érdemel az az ember, aki egy másik ember elpusztítására, megalázására, kirekesztésére uszít?

 

 

Az üzenget Brüsszelnek tiszteletről a magyaroknak, ki saját maga sem tiszteli őket?

 

 

 

400 komment

Címkék: Európa Parlament Kampány Érték Képviselő Politikus Tisztelet

A bejegyzés trackback címe:

https://darazskarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr456156683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.13. 10:32:56

Orbán nem Brüsszelnek üzen, hanem a választóknak. Ők meg szeretik az ilyet.

Arni83 2014.05.13. 10:34:09

Komolyan európai értékekről kell hablatyolni? Mostanában egyre több helyen olvasom, de azt nagyon kétlem, hogy a használóinak a nagy része tudna is erről valamit, egyszerűen csak jól hangzik és lehet erre, illetve ennek a hiányára hivatkozni, beszólni, ócsárolni. Sőt, tovább megyek, szerintem nem is létezik ilyen, hogy európai értékek, nehogy már egységes dolgokat akarjanak egyesek "rákényszeríteni" a különböző földrajzi elhelyezkedéssel, történelemmel és normákkal rendelkező országokra. Szóval az írás kezdetén ott a hatalmas öngól, egyértelműen arról szól az egész, hogy egy egyszerű, de mégis világos kampányszöveget kiforgassál. Nem jól csinálod az ellenkampányt...

paráznabillegető 2014.05.13. 10:37:35

igen!
teszteletet kurszán, taksony, lél, bulcsú és súr nevében!
vagy különben nyugotójrópa újfent felprédáltatik!

Pan Modry 2014.05.13. 10:54:41

@Arni83:

europai ertek a kozpenzek transzparens kezelese, aki ennek nem felel meg, az nem europai, hanem csak egy ruhes balkani fereg, aki ezt nem iteli el, az nem europai hanem egy ruhes balkani tetu.

Fergeket, meg tetveket nem szokas tisztelni, nem is ertem miert varja el ezt Europatol Magyarorszag kormanya???

(Ja, es a kritika az EU-tol nem a magyar allampolgaroknak ment, hanem a kormanynak, ugyhogy ha az EU valamit tamad, akkor az a kormany nem pedig a magyarsag)

_most_ 2014.05.13. 11:06:32

@Kón Bandit: egyetértek, ez csak kampányfogás, Orbán pont leszarja mennyire tisztelik a magyarokat, csak az a lényeg minél többen szavazzanak rá.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.13. 11:08:25

@_most_: Nagyjából. Persze az azért nem árt a tsztelethez, ha az alapvető uniós pénzügyi játékszabályokat próbáljuk betartani, ami 2004-től 2010ig nem sikerült....

2014.05.13. 11:14:49

@Pan Modry: Igen, oda jutottunk, hogy az Európai Bizottság kell megvédjen saját (saját???) kormányunktól. Nagy szégyen ez ránk nézve.

Roan 2014.05.13. 11:20:37

Igen, mint ahogy előttem is írták: ez nem brüsszeli üzenet. Brüsszelnek nem plakátokon kell üzenni, van erre megfelelőbb módszer is, ha komolyan gondolnák. De nem gondolják komolyan, egyszerűen csak hülyére veszik a választókat.

anthro 2014.05.13. 11:22:03

"Megrendelésre" nem lehet tiszteletet kérni ! azt ki szokták érdemelni, amire a jelenlegi kormány a legkevésbé alkalmas. Az azért nem megy, hogy ha csatlakozunk egy "társasághoz" utána szemelgetünk a szabályaiból és csak azokat akarjuk elfogadni, amelyek tetszenek és hőbörgünk azok miatt, amelyek meg nem tetszenek.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.13. 11:23:15

@anthro: 'Az azért nem megy, hogy ha csatlakozunk egy "társasághoz" utána szemelgetünk a szabályaiból és csak azokat akarjuk elfogadni, amelyek tetszenek és hőbörgünk azok miatt, amelyek meg nem tetszenek.'

mindenki ezt csinája az Euban.

_most_ 2014.05.13. 11:31:53

@Kón Bandit: igen, pont ezért tart ott az EU, ahol tart, minden ország csak a saját érdekeit nézi, nem ártana néha kicsit nagyobb távlatokba gondolkodni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 11:32:25

@Arni83:

A "különböző normákkal rendelkező országok" az önkéntes csatlakozásukkal egyrészt elfogadták a közös értékeket, másrészt harmonizálták jog(norma)rendszerüket, illetve bizonyos normákat ma már közösen alkotnak meg. Senki nem kényszerít senkit semmire, viszont mindenki elvárja a többiektől, hogy önkéntes vállalásaiknak eleget tegyenek.

.

Ellenkampány? Rosszul csinálom?

Hozzászólásod ékes bizonyítéka annak, hogy jó úton járok, hiszen csak ferdítésekkel tudtál a mondandómmal vitába szállni.

safranek 2014.05.13. 11:34:22

Sokszor hallani, hogy Brüsszel ezt azt kifogásol, pl: pálinkafőzés, fehér akác, dohány boltok, stb. Itthon ezekre rögtön jön a kommunikációs gőzhenger: ne szóljanak bele, megvédjük, máshol is van, stb. Ez az amit az eccerű magyar állampolgár hall. Pedig igazából a helyzet sokkal árnyaltabb.
Pl: pálinkafőzés : "ilyen van máshol is" ... van, de nem egészen úgy, mint itt, hanem az előírásoknak megfelelően.
fehér akác: nem is kérték, hogy írtsuk ki, csak annyit, hogy ne hagyjuk elterjedni az őshonos fajok rovására

A Magyar Ember meg szeret megsértődni, szabadság harcolni, valamit megvédeni, stb. Ezt használja ki a Fidesz!

safranek 2014.05.13. 11:36:11

Olyan ez, mint amikor valaki nyáladzik egy menő golf klub kerítésén kívűl, hogy be akar kerülni. Amikor meg bekerül, oda szarik a bokor alá és nem akarja elfogadni, hogy ott mik a szabályok.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 11:37:19

@Kón Bandit:

"csak azokat [zabályokat] akarjuk elfogadni, amelyek tetszenek és hőbörgünk azok miatt, amelyek meg nem tetszenek.'

mindenki ezt csinája az Euban."

- Kik és mely szabályokra vonatkozóan? Milyen módszerekkel hőbörögnek?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.13. 11:38:33

@_most_: Ja csak az ott kezdődik hogy ki fog engedni. Az angolok nem, a franciák nem, a németek nem. Azt jónapot.

Pan Modry 2014.05.13. 11:46:27

@Kón Bandit:

Nem, ok nem hoborognek, ok nem osztogatnak sallert meg kokit, ok nem megsertodnek, hanem TARGYALNAK.

A magyar kormany nem nagyon szokott targyalni, hanem inkabb kovetelozik, majd megsertodik. tipikus hulyegyerek viselkedes, marpedig a hulyeregyerekeknek nem tisztelet jar, hanem lofasz a seggbe!

Hannibal ante portas 2014.05.13. 11:50:55

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: a mondandóddal valóban nem lehet vitába szállni, ugyanis vitázni csak értelmes és viszonylag korrekt megállapításokkal, véleményekkel, mondanivalóval lehet. Ez, sajnos, nem üti meg ezt a mércét. Számomra legalábbis nem. És nem azért, mert nem lennének a szövegedben részigazságok, hanem azért, mert mint már annyiszor elmondtam, a részigazságok laza halmazából és tetszőleges rendezéséből gyakran téves, torz megállapítások (hogy ne mondjam hazugságok) születnek. Mellesleg: valóban mindenki ezt csinálja az EU - ban, minket az különböztet meg, hogy a saját EU képviselőink egy része is a saját hazája ellen fordul, mint szokta tenni ezt általában a bal- és liberális oldal. Lelkük rajta.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.13. 11:51:30

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Brüsszelben van a világ 2. legnagyobb lobbinegyede, vagy 15000 profi él ebből.

Ezen kívül mindennapos otthon Brüsszelt, Brüsszelben otthont fikázni. Ez alap. Ezen kívül mindennapos elmenni a falig és eljárások százaival birkózni. Mert ez teljesen normális érdekharc.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.13. 11:54:00

@Pan Modry: Nincsenek ők, semmit nem tudsz róluk, csak amit a magyar ellenzéki médiában olvasol.

Azt a helyén illik kezelni.

Nyugaton azt sem tudják mi van Németországtól keletre, teljesen felesleges aggódni hogy mit gondolnak hiszen fingjuk nincs kicsoda Orbán meg Mo. hol van. Ha nagyon erőltetik az agyukat akkor az intelligensek annyit tudnak hogy valami lengyelek laknak Németországtól keletre.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.13. 11:59:07

10 éve még nem gondoltam volna hogy ekkora egy féreg szervezetet ez az eu...csalodnom kellett sajnos. MI A FASZ KÖZÜK VAN AHHOZ HOGY MEKKORA LEGYEN AZ UBORKA GÖRBÜLETE, MILYEN TYUKKETRECEK LEGYENEK, LEHESSEN-E PÁLINKÁT FÖZNI, MEG AKÁCOT TERMESZTENI!??

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.13. 12:00:12

@safranek:

"A Magyar Ember meg szeret megsértődni"

Miért bazmeg, normális ez igy hogy az eu mindent megszab nekünk?! Kurvára nem.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.13. 12:00:59

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Vagdalkozom? Hmm. Én nem mondtam hogy tudok az EUnál jobb alternatívát. Mondjuk Orbánnál meg itthon nincs jobb alternatíva.

De ezeken a magyarellenes EU felszopóposztokon mindig mosolygok magamban.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.13. 12:02:52

@safranek:

És mégis mi a faszér szól bele az unió hogy nálunk mi legyen? Semmi közük hozzá, foglalkozzanak a maguk dolgával! Elég ha küldik a "lét", a többihez semmi közük!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 12:03:21

@Hannibal ante portas:

"a mondandóddal valóban nem lehet vitába szállni, ugyanis vitázni csak értelmes és viszonylag korrekt megállapításokkal, véleményekkel, mondanivalóval lehet."
- Szerintem minden véleménnyel, így a megvezetettségen, hazug adatokon alapuló véleménnyel is lehet vitázni, addig, amíg azt a véleményt a vitapartner kulturáltan tárja elénk, és hajlandó meghallgatni a másik érveit, álláspontját. Aki eleve kizárja a vita lehetőségét, például mert a partnere állítását hazugságnak tartja, és ezt anélkül teszi, hogy rámutatna a hazugságra, esetleg azt tényszerűen megcáfolná, nos ott nincs is szerintem valós szándék a vitára.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.13. 12:04:59

Gyurcsány meg a Libás azok voltak ám a jóóóó demokraták! Csontig benyaltak az amerikai meg a brüsszeli szemeteknek! Csináltak is szépen egy 6.8%-os visszaesést 2009-ben, amikor Szlovákia meg LEngyelország fejlödött...

belekotty 2014.05.13. 12:05:20

@Pan Modry: Igen. 2010-ben volt egy karikatúra.
Merkel és Sárközi beszélgetnek, lent az udvaron egy díszmagyarban lévő csávó nyomja a csűrdöngölőt.
A szöveg: "Már rég megállapodtunk volna, ha ez itt nem ropná."

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.13. 12:06:05

"Mennyi tiszteletet érdemel az a polgármester, aki súlyos közpénzek felett diszponál, de nem hajlandó hihetetlen mértékű vagyonosodásával a polgárai felé elszámolni?"

Úgy mint Angyalföld "kakasa", Tóth Józsika?

belekotty 2014.05.13. 12:07:07

@Benjamin Eisenberger: Az a tény ne is zavarjon, hogy a világgazdasági válság az USA-ban robbant ki.
A te 1*ű világnézetednek annyi elég, hogy gyurcsány meg az elmúltnyócév. :-))

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.13. 12:08:27

@belekotty:

"Az a tény ne is zavarjon, hogy a világgazdasági válság az USA-ban robbant ki."

Aha akkor Szlovákiát miért nem érintette???

Válság ide, válság oda valamiért mégis csak megelöztek minket a gyurcsányi érában...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 12:09:21

@Kón Bandit:

Eredetileg volt egy állítás, miszerint "csak azokat [szabályokat] akarjuk elfogadni, amelyek tetszenek és hőbörgünk azok miatt, amelyek meg nem tetszenek.", ehhez fűzted:
''''mindenki ezt csinája az Euban.''''

Erre kértem tőled konkrétumot. Nem kaptam.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 12:11:10

@Kón Bandit:

"De ezeken a magyarellenes EU felszopóposztokon mindig mosolygok magamban."

- Elmondanád, mi a magyarellenes a posztban? Hiszen tiszteletet követelek a magyaroknak. Magyaroktól.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.13. 12:13:19

@Benjamin Eisenberger: Gyurcsány és a Libás és Megyó az EU alap pénzügyi követelményeit sem tudta teljesíteni, de most már nagy européereknek és persze demokratáknak próbálja őket csomagolni a maradék 'független' sajtójuk....:))

belekotty 2014.05.13. 12:13:42

@Benjamin Eisenberger: Nézz utána te fasz!
2009-ben Szlovákiában is volt visszaesés.
www.eokik.hu/data/files/169857988.pdf

Már megint baromságokat beszélsz.
Na és már tudod hogy az önkormányzatok adóssága benne van-e az államadósságban?
Franciaországban állami kézben vannak a közművek?
Utánanéztél már ezeknek?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 12:15:31

@Benjamin Eisenberger:

Jogharmonizáció
Vállalt kötelezettségek

Keress egy magyartanárt, aki elmagyarázza ezeknek a szavaknak a jelentését.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.13. 12:16:06

@belekotty:

Ok ezt benéztem, de a lengyeleknél nem volt!!

www.ksh.hu/docs/hun/eurostat_tablak/tabl/tsdec100.html

Ennyit a válságrol, a lenygelek biztos sokat tudnak mesélni.. :))

belekotty 2014.05.13. 12:24:27

@Benjamin Eisenberger: A lengyeleknél kisebb a hatás mert kisebb az export kitettségük.
De azért nem mondanám hogy nem volt a lengyeleknél, amikor az 5.1-es növekedésből 1.6-os lett.

Sanda gyanu 2014.05.13. 12:24:55

@safranek: Nagyon jó a pálinkafőzős, meg akácos példád, mert kiválóan látszik belőle, hogy a magyar politikus CSÚSZTAT! Csak azt a részletet ragadja ki és adja oda kikiáltani a médiának, amiből politikai profitot remél. Nekem especiel a kisgazdák rémhíre ugrott be, amikor fennhangon elkiabálták, hogy ha belépünk az EU-ba, akkor a malacokat többé nem lehet moslékkal etetni! Micsoda felháborító pazarlás ez?!? Aztán kicsit később kiderül a teljes jogszabály, hogy ez csak EU piacára, értékesítésre szánt malacra vonatkozik. A háztájiban magadnak, saját fogyasztásra tartott malacot azzal eteted, amivel akarod.

belekotty 2014.05.13. 12:25:29

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: gyurcsány, elmúlt nyócév.., rohattlibsik - 1*ű
Ezt érti csak meg.

Blogger Géza 2014.05.13. 12:27:56

"Vajon mennyire tiszteli polgárait az a kormány, mely törvénybe iktatta az elesettek kizsákmányolását?"

Vajion menyire demagóg az, aki ilyen mondatot le tud írni?

Amúgy jó a blog címe... :)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 12:31:22

@Benjamin Eisenberger:

Vagy tudatosan hazudsz, vagy eszméletlenül tudatlan vagy.

13.kerulet.ittlakunk.hu/onkormanyzat/130208/ime-toth-jozsef-vagyonnyilatkozata
"Tóth József polgármester bevallása - mivel országgyűlési képviselő is - a Parlament oldalán elolvasható.
Ezek szerint a kerület első embere 2008 óta egy 477 négyzetméteres telekkel rendelkezik a kerületben és 2011 óta egy 215 négyzetméteres lakóház is van a nevén. Mindkettőhöz haszonélvezeti joggal jutott hozzá. Saját tulajdonú gépkocsija nincs, gazdasági társaságban sincs érdekeltsége. Önkéntes nyugdíjpénztári tagsága mellett 4,3 millió forintos OTP és 3,8 millió forint értékű MKB kötvény, valamint 1 millió forint számlakövetelés jelenti a vagyonát."

www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_kpv.kepv_adat?p_azon=t015&p_ckl=39

.

De mi a helyzet Mészáros Lőrinccel?

Zsidófalvi Zsidó 2014.05.13. 12:32:48

@Benjamin Eisenberger: Hát én csak annyit tudok, hogy amig Bajnai volt a miniszterelnök, addig érdekes módon 240 volt az ojró, ahogy a gazdád lett a vajda, másnap egyből felmászott 280 fölé - és ott is maradt.

Érdekes dolog a piac. Reagál arra, hogy mennyire "szakértő" az országot gazdaságilag is vezető kormányzat.

Forrás: mnb.hu és ksh.hu

Blogger Géza 2014.05.13. 12:33:38

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Teszem azt a briteknek nem tetszik, hogy sok kelet-európai mehet oda hozzájuk. És éppen azért az EU alapértékeivel (szabad munkaerő-áramlás) ellentétes propagandát nyomatnak.

jaegtoer 2014.05.13. 12:36:01

Deutsch Tamás, Kósa Lajos, Rogán Antal, Mészáros Lőrinc, Orbán Viktor, Simicska Lajos, Szijjártó Péter...

Miért kellene ezeket tisztelni bárhol, bármiért is?

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.13. 12:36:41

@Blogger Géza:

Mondjuk annyiban javitanálak, hogy csak pártoknak nem tetszik ez, nem kollektíve az egész brit lakosságnak.

Blogger Géza 2014.05.13. 12:41:58

@Zsidófalvi Zsidó: Speciel ebből semmi nem igaz, soha nem volt 240 az euró Bajnai idején. Negyedév végi árfolyamok Bajnai idejéről:

2009Q2: 272,43
2009Q3: 270,36
2009Q4: 270,84

A viszonylag erős HUF-ot pedig úgy sikerült elérni, hogy Simor borzalmasan magasan tartotta a kamatlábat, ami miatt hatalmas költségei voltak az államadósság finanszírozásának.

shwarcz bácsi 2014.05.13. 12:42:31

@Benjamin Eisenberger: mi a helyzet a fideszben bújkáló, sunnyogó, volt kommunista párttagokkal, ügynökkel, kisz tagokkal ? akik régen elvtársak voltak, manapság pedig a polgári konzervatív keresztény eszmerendszert hirdetik? ügynöklista, ügynöktörvény ilyesmi? ez nem volt fontos ? tóth jóskát nem látom a 100 leggazdagabb magyar között, ellenben a felcsúti polgármesternek sikerült bekerülni. ezt így, hogy ?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.13. 12:43:02

de jó lenne egyszer már a Fidesztől is megkapni ezt a tiszteletet...

Blogger Géza 2014.05.13. 12:44:58

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Tessék, kifakadás a hálátlan és rasszista britekről:

Campeanu a XXI. században elfogadhatatlan idegengyűlölő és rasszista támadásoknak minősítette a honfitársainak szabad nagy-britanniai munkavállalása ellen folyó kampányt. - See more at: www.magyarhirlap.hu/roman-miniszter-a-britek-halatlanok-es-rasszistak#sthash.EwWnQgCY.dpuf

moareka 2014.05.13. 12:45:12

@Benjamin Eisenberger: Butaság úgy tenni, mint az óvodában,hogy "be,be be"... érvelni kellene értelmesen, nem pedig másra mutogatni.
Véleményem szerint, az egész arra megy ki, hogy lovat adjon a kishitű magyar emberek önérzete alá. Csakhogy: a tisztelet jön magától érdemek szerint....

polgári kór 2014.05.13. 12:49:20

Nem kell tisztelni a magyarokat, tisztelt libsik.

Hiszen annál könnyebb magyar kormánynak alakulnia, minnél inkább utál titeket a nép.

Blogger Géza 2014.05.13. 12:50:30

@shwarcz bácsi: Lehet, hogy azért, mert Tóth Jóska nem (már 2010 előtt is) sikeres vállalkozóból lett polgármester?

shwarcz bácsi 2014.05.13. 12:52:22

@Blogger Géza: linkeld már be nekünk a CHF árfolyamot is, had nézzük már meg, hogy álltunk a világgazdasági válság és a gaz kommunista diktatúra alatt. 2010.03. - 185,12 - majd pl 2010.09.- 215,65 - 200 - alatt azóta sem volt, vajh miért, devizahitelesek..

Pan Modry 2014.05.13. 12:54:03

@Kón Bandit:

Nyugat europaban altalaban szokas a dolgokat megtargyalni majd konszenzusra jutni, na ez az amit nagyon sok magyar nem ismer, hanem szeretnek ukazokat osztogatni, ha meg vki erre nem vevo akkor megsertodnek. Egyszeruen ez a fajta hisztis viselkedes nem jellemzo a nyugati kulturkorben szocializalodott emberekre jellemzoen.

Amocsok 2014.05.13. 12:54:09

Tiszteletet kiérdemelni szokás, nem kikövetelni. Már ha nem diktatúráról beszélünk.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 12:54:20

@Blogger Géza:

Elolvastam a cikket, és egy dolgot emelnék ki:

"A magyar [Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős] EU-biztos nyilatkozatát brit kormánypárti és ellenzéki politikusok, valamint a brit sajtó EU-szkeptikus lapjai is bírálták."

- Továbbmenve: A brit intézkedésben semminemű rasszizmus nincs. - Azt sem állítom, hogy a juttatások szigorítása EU konform, ugyanakkor a megélhetési segélyturizmusnak gátat kell szabni. Fura, hogy kiakadsz a munka nélkül, pusztán a segélyért Angliába költöző tömegek mellett, miközben itthon a közmunkaprogrammal kapcsolatosan azt hirdeted, hogy tessék dolgozni a segélyért.

Pan Modry 2014.05.13. 12:55:00

@Blogger Géza:

olyan ilyen kerdesben nincs hogy "a britek", hanem egyes briteknek nem tetszik, az meg lehetseges is. De legalabb ne hazudozz!

Blogger Géza 2014.05.13. 12:56:00

@shwarcz bácsi: Ha még ezt sem tudod, elmondom: az euróválság nagyon legyengítette az euróban és a mögötte álló országokba a bizalmat, és ez tükröződött a CHF/EUR keresztárfolyamban is. A CHF az európai térés elő számú menekülődevizájává vált. Szívesen.

shwarcz bácsi 2014.05.13. 12:57:19

@Blogger Géza: sorold már fel ezeket a konkrét sikereket. nézzük már meg pontosan, hogy mennyit nőt az illető úr vagyona az elmúlt 4 évben. tényleg kajakra hülyének nézel bennünket? tudod itt kezdődne a tisztelet, mint olyan. Én simán bevállalom, hogy a baloldal, hülye, béna, és a 90% soha többet a kormányzás közelébe nem engedném, de ezen kívÜl még kb 5301412431 negatív dolgot feltudok sorolni velük kapcsolatban. te, megteszed ugyanezt a fideszről? szerinted a politika annyira egyszerű, hogy a "kreált" jobboldal, a jók és az okosak , baloldal meg a kommunisták és a rosszak ? nézz már körbe a soraitokban... ahogy fentebb írtam, ügynöktörvény + ügynöklista elvtársak..!

Pan Modry 2014.05.13. 12:58:19

@polgári kór:

a magyart te a luzer es csoro szinonimajakent erted??? (azert ennyire ne sertegesd a magyarokat, tisztelni nem kell oket, mert nem szolgaltak ra, de sertegetni sem)

Blogger Géza 2014.05.13. 12:59:43

@Pan Modry: Speciel én csak tényeket állítottam, és azt alá is támasztottam. És próbálj megtanulni/nem elfelejteni magyarul. Ha azt mondom, a németek megverték a franciákat, az nem azt jelenti, hogy minden egyes német odament és megvert minden egyes franciát. :)

Ez a baj az emigránsokkal, egyre inkább elszakadnak a magyar valóságtól, egyre kevésbé értik mind tartalmilag, mind nyelvileg, mi folyik itt, de az észosztás az nagyon megy...

Pan Modry 2014.05.13. 13:00:18

@Amocsok:

az eszak koreai egyetemistak is tiszteletuket fejezik ki Kim Jong Un-nak azzal hogy hulyeserot nyirattak maguknak, ezt azert kellett megtenniuk mert Kim Jong Un egy erezte hogy nem tisztelik ot elegge, most mar tisztelik! Problema megoldva! :DDD

polgári kór 2014.05.13. 13:01:31

@Pan Modry: Dehogyis, tetszik hogy Mo. annál jobb hely, minnél hangosabb az ajvék.

shwarcz bácsi 2014.05.13. 13:02:39

@Blogger Géza: látom megy a betanult szöveg elvtárs.

Blogger Géza 2014.05.13. 13:07:25

@shwarcz bácsi: Speciel engem rohadtul nem érdekel az ügynöklista. Aki fontos volt, azt már úgyis leleplezték, Ebben az országban már miniszterelnök lehetett D-209 meg a pufajkás, akkor milyen alapon várhatnák el bárki mástól, hogy ennél kevésbé jelentős posztot ne tölthessen be? Lassan úgyis kihal az a generáció, amelyik ebben érintett volt.

Amocsok 2014.05.13. 13:08:18

@Pan Modry: Én minden EU-s képviselőnek megadnám a magyar állampolgárságot, vagy kényszeríteném rá. Oszt akkor meglássuk, melyik hazaáruló mer beletojni a saját fészkibe.

Pan Modry 2014.05.13. 13:11:44

@Blogger Géza:

akik valodi versenypiaci korulmenyek kozott tudnak penzt keresni es jol megelni abbol kulfoldon, azoknak minden erkolcsi alapjuk megvan hogy olyanoknak osszak az eszt akik nem nagyon dolgoztak korabban a versenyszferabanszferaban sikeresen, sajat munkajukban sem sikeresek stb...
Tehat ha en elkezdem osztani az eszt a amolyan Orban, Lazar, Gyurcsany, Mesterhazy, Vona feleknek es szimpatizansaiknak, az rendben van, sot ha mindezt nagypofaval teszem az is rendben van. Ezeknek az embereknek nem jar tisztelet, mert nem erdemeltek ki.

Vannak olyan olyan emberek, akikkel nem illik ilyen maagslorol beszelni, peldaul Jarai Zsigmond, Chikan Attila, Navracsics vagy Bajnai ilyen, oket akkor sem illik elkuldeni a picsaba ha eppen nincs igazuk, mert ok kierdemeltek egy bizonyos foku tiszteletet!

♔bаtyu♔ 2014.05.13. 13:13:47

Ilyen alapon főleg akkor nem tiszteltük Európát, amikor az EP képviselőséget komcsi elfekvőnek használtuk, de mindegy is, mert a poszt mondanivalója, európai szemlélete egyszerűen egy marhaság.

Az EP egy olyan közösség ahol sajnos rendesen letaposnak, de össze lehet fogni, a lényeg, érdekeidet képviselheted és képviselned is kell. Attól még nem sérül az európai szellem, hogy a franciák nyomják a Sodexhót, mi pedig elzavarjuk őket, mert megoldjuk másképp.

A felsorolással pedig nem lehet mit kezdeni, ugyanis nincs egységes európai törvénykezés, a többi pedig erősen szubjektív különösen annak fényében, hogy aki tud magyarul az itt gondmentesebben illeszkedik be, mint Európa nyugati országaiban úgy, hogy az ottani nyelvet bírja.

Ezt a képességünket ugyanis nem Európából hoztuk, hanem már a bronzkor óta megvolt és szükségünk is volt rá.

A többi is bármely nemzetre ráhúzható.

polgári kór 2014.05.13. 13:15:44

@Pan Modry: A politika az nem versenyszféra?

Vagy csak nyugaton az, ahol mindent megtárgyalnak demokrata módon?....:DDDD

turista a saját országában 2014.05.13. 13:20:10

Orbán üzenete: A pénzetek kell, de hagyjatok engem békén.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.13. 13:21:41

@turista a saját országában:

Pontossan. és mi ezzel a probléma? Az hogy adnak pénzt, de közben beledumálnak dolgokba azt hivják ZSAROLÁSNAK. (AMit most tesz velünk a zunijó)

Blogger Géza 2014.05.13. 13:25:07

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nem, az egyik az ugyanúgy működő III/2-nek volt tagja, a másik meg olvasta jelentéseket, amiket a szorgos III/III-ak gereblyéztek neki össze. D-209 miniszterelnökké választása óta ez kérdés már nem aktuális. Ha addig nem tudta elérni a magyar társadalom, hogy ne egy volt ügynök legyen a legnagyobb hatalmú embernek megválasztva az országban, akkor már mindegy. Ezt már a múlt évezredben végleg le kellett volna zárni, sikerült, csak olyan tesze-tosza módon, de már nem túl érdekes a dolog. Kit érdekel már, hogy Gpisz Jakab mit mondott a Szovjetunióról 40 éve egy prágai kiránduláson? Vagy hogy egy TSZ-elnök 50 éve megcsalta a felségét? A rosseb akar ilyeneket olvasgatni. A politikusok most már koncentráljanak a jövőre, ezen meg nyammogjanak a történészek.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 13:33:37

@♔bаtyu♔:

"a poszt mondanivalója, európai szemlélete egyszerűen egy marhaság."
- Miért?

"Attól még nem sérül az európai szellem, hogy a franciák nyomják a Sodexhót, mi pedig elzavarjuk őket, mert megoldjuk másképp."
- Miért kell őket elzavarni? Miért nem elég jobb terméket kínálni? -- Lásd még az áruk és szolgáltatások szabad áramlása

"A felsorolással pedig nem lehet mit kezdeni, ugyanis nincs egységes európai törvénykezés,"
- Nincsenek EU-direktívák? nincsenek közösségi jogkörök? Miket nem állítasz!

" a többi pedig erősen szubjektív különösen annak fényében, hogy aki tud magyarul az itt gondmentesebben illeszkedik be, mint Európa nyugati országaiban úgy, hogy az ottani nyelvet bírja. "
- Mi köze a feltett kérdéseimnek a beilleszkedéshez?

Tehetséges ugandai buzi 2014.05.13. 13:35:19

@Benjamin Eisenberger: Nyilván az fogja meghatározni a szabályokat, aki adja a pénzt. Az, hogy nettó befizetők vagyunk, az kábé ugyanaz, mint az adófizetés. Alapból nem _jár_ érte semmi. Egyoldalú fizetési kötelezettség. Tudod, amivé a tébé is vált nem oly rég.

Szóval kérhetsz és ha jól érvelsz, kaphatsz is zsét az EU-tól, de aki adja, az fütyül!

Netuddki. 2014.05.13. 13:37:59

Képzelem mennyit agyaltak a fideszes illetékes elvtársak mi legyen ráírva a választási plakátokra, hogy ne kelljen leszedni. Kíváncsi leszek 25.-e után mit produkálnak.

A fidesznek meg üzenem, a saját nevükben üzengessenek Brüsszelnek!

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 13:38:39

@Blogger Géza:
Csak nem vagy rajta azon a listán, elvtárs?

Másrészt ha nem ismered, hogy ki van rajta, akkor honnan tudod, hogy aki fontos volt, azt már leleplezték?

Netuddki. 2014.05.13. 13:39:22

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Te nem fideszes vagy amúgy? Vagy te is egy nicktolvaj vagyol?

Netuddki. 2014.05.13. 13:41:16

@kovi1970: Vagy addigra hoznak egy törvényt a 2/3-al, hogy a mindenkori (örökös) miniszterelnök képét ki kell rakni óriásplakátra a forgalmasabb utak mellé. Oszt' így nem lesz kötelező leszedni...

polgári kór 2014.05.13. 13:41:25

@Narancskommunista: volt a libbantaknak elég idejük a leleplezésre, ugye, de nem lepleztek le senkit.

Igy nem is fog már kiderülni semmi érdekes.

polgári kór 2014.05.13. 13:42:29

@kovi1970: Ha ameg leszedik és tesznek másikat akkor azabaj, hogy drága. Igy meg amazabaj.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 13:46:04

@Blogger Géza:

"Nem, az egyik az ugyanúgy működő III/2-nek volt tagja,"
- Mi volt a célja a III/2-nek és mi a III/3-nak? Ezek a célok (illetve ilyen célú szervezetek) hol és mely országokban működnek a mai napig?

"D-209 miniszterelnökké választása óta ez kérdés már nem aktuális. Ha addig nem tudta elérni a magyar társadalom, hogy ne egy volt ügynök legyen a legnagyobb hatalmú embernek megválasztva az országban, akkor már mindegy."
- Mégegyszer?: D-209 a III/2 tagja volt. Mi is az a III/2? Kémelhárítás.

♔bаtyu♔ 2014.05.13. 13:49:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Mert Európa nemcsak az együttműködésről szól, de arról is, hogy pld. az angolok korlátoznák a munkavállalást és hasonlók. Ez ugyanis alapvetően jellemző európai "gond".

Amit te felsorolsz, az viszont szubjektív. Hajléktalanként a legtöbb EU-s országban nem megkérnek hogy menj el, hanem azonnal megbüntetnek ha ott hajtod le a fejed, ahol az nem engedélyezett. Ez a rendszabály ugyanis nem tegnap óta van, hanem 100 éve. Ugyanakkor megnézném, melyik azonos jövedelmű országban van olyan cigányintegrációs program, mint nálunk. Tehát a bölcsitől az egyetemig.

Az EU direktívák azt a célt szolgálják, hogy egyes törvények legyenek összhangban az egyes tagországokban. Erre felkészülési idő van, ezt ellenőrzik és e nélkül be sem lehet lépni.

Ez azonban nem az összes tv-re vonatkozik és minden országban eltér. Pld. a franciák és a németek több ezer cigányt toloncoltak ki, köztük olyanokat is, akik több mint tíz éve ott éltek. Más országokban viszont ezt nem lehet megtenni, mert tiltja a helyi törvény.

"Milyen alapon követelünk Európától tiszteletet, mikor egyre intoleránsabbak vagyunk más európaiakkal szemben?"

A magyarok talán a legtoleránsabbak más országok lakóival szemben. Ez érthető is, hiszen MO-n az idegen szeretete genetikai parancs is, mindig kevesen voltunk területi igényeinkhez képest. Az újkorban sem változott semmi, ez a parancs ugyanis ma is ott van, de mellé jött a turizmus.
Mo lakosainak megítélése igen jó.

Egyébként ezt bármely külföldi fórumról leveheted, legjobb erre a Youtube fórumai.

polgári kór 2014.05.13. 13:51:55

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Most a komcsi diktatúra kémelhárítóját mosdatod, hogy milyen jó, hogy csak kémelhárított?

Aztaqrva, megyó mondta meg ki az imperialista kém

Netuddki. 2014.05.13. 13:52:44

@polgári kór: Miről csipogsz kisfácán? A mostani plakátok árát is a fideszed közpénzből sikkasztotta B+! Jó, hogy előhoztad, tolvaj banda!

♔bаtyu♔ 2014.05.13. 13:56:41

@kovi1970: Elég buta vagy te, észre sem veszed, hogy Orbán ugyanazt a plakátot harmadjára használja. Azaz, ha közpénzből csinálta a plakátokat, elég takarékos.

Viszont emlékszem én arra, amikor az SZDSZ az óriásplakátok mellett millió zászlóval reklámozta magát. Másnap pedig mentek a kukába, persze az SZDSZ-el együtt. A lével persze máig sárosak.

polgári kór 2014.05.13. 14:00:28

@kovi1970: Biztos úgy vót. De hát sikkasszon nyugodtan, a ballibáknál minden jobb.

♔bаtyu♔ 2014.05.13. 14:00:46

@polgári kór: Igen, azért valahol érdekes, hogy ezek nem pld. Kovácsot szégyenlik.

El lehet képzelni, mit gondoltak az EU-s képviselők 2010-ben, amikor a vastag komcsi múmiát az MSZP odaküldte és még egy bizottság fejének is javasolták. Pusztán azért, hogy volt pártelnökként kilépjen a képből. Persze az EP-ben jól meg is szívatták Kovácsot, akinek természetesen fingja nem volt arról, hogy mit is kellene ott csinálni. Kegyelemből lett a bizottság elnöke, az egész procedúra szánalmas volt Kovácsra nézve, de ránk nézve is.

Blogger Géza 2014.05.13. 14:02:02

@Narancskommunista: Onnan, hogy nehéz elképzelni, hogy a sok kampányban ne vetették volna be ezt a fegyvert az ellenérdekű felek. Még szegény Pokorni apját is "leleplezték", ugye. Pedig hát mit tehet ő az apjáról?

Én már csak életkoromnál fogva sem lehetek rajta ilyesféle listákon. És nagyon szánalmasnak tartom, ha valakinek tényleg ez a legfőbb problémája, és 2018-ban ezzel akar hatalomra kerülni. "Ügynöklista, meg minden legyen nyilvános..." Egyik nagyobb baromság, mint a másik. Az, hogy valaki rajta van listán, szinte semmit nem jelent, lehet, hogy soha senkinek nem ártott, a teljes nyilvánosság meg pont a megfigyeltek intim szféráját piszkálná meg.

Egyébként akik abban reménykednek, hogy majd a listán rajta lesz valaki, akit ezzel kicsinálnak, valószínűleg nagyot koppannának: sem D-209, sem Csurka pozíciója nem igazán gyengült meg lelepleződésük után. Remélt aktuálpolitikai haszonért nem éri meg feltépni ezeket a régi sebeket.

Blogger Géza 2014.05.13. 14:07:08

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Mindkettőnek ugyanaz volt a célja: emberek titkos megfigyelésével fenntartani a pártállam hatalmát.

♔bаtyu♔ 2014.05.13. 14:14:30

@Blogger Géza: Ez az SZDSZ műfaja volt. Annak ellenére, hogy a komcsik a legtöbb besúgót épp a liberálisokból építették be.

A "Rajk butik" ott volt tőlem pár utcányira, kurvára érdekeltek is az ott kapható dolgok, de soha nem mertem még a közelébe sem menni, mert valójában az egy komcsi csapda volt. Be lehetett ott mindenki szervezve Rajktól elkezdve a szomszéd üzlettulajdonosokig.

Sokan pedig berepültek a "fénybe" mint a lepkék. Pedig az óvatossághoz elég volt pár gestapós filmet megnézni, a komcsik pontosan ugyanazokat a módszereket alkalmazták.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 14:31:56

@Pan Modry:
Jó olvasni téged! 25-én megint választás és ismét nagyon fontos, hogy a Fidesz elsöprő többséget szerezzen. Személy szerint nagyon drukkolok a Jobbiknak, hogy bekússzon szépen a második helyre. Kommentelj mostanában elég sok ilyet, és akkor a magad részéről mindent megteszel ezekért, előre is köszi! :)

Gunboat-Diplomat 2014.05.13. 14:32:35

Blablabla bla bla blablabla Orbán blablabla, blabla.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 14:41:55

@♔bаtyu♔:

"Mert Európa nemcsak az együttműködésről szól, de arról is, hogy pld. az angolok korlátoznák a munkavállalást és hasonlók. Ez ugyanis alapvetően jellemző európai "gond". "
- Lásd itt: @Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

.

"Amit te felsorolsz, az viszont szubjektív."
- Valóban? A hazai adórendszer átalakítása szubjektíven vagy objektíven érintette az alacsony keresetűeket hátrányosan?

.

"Mo lakosainak megítélése igen jó. "
- Saját tapasztalatomból mondom, hogy nem feltételnül. (Ingatlant adok bérbe külföldieknek)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 14:46:29

@polgári kór:

Álljon itt neked most egy vicc, hátha megérted.

1980, a nyuszika lélekszakadva szalad az erdőben, találkozik a rókával.
- Hova szaladsz nyuszika?
- Meneküljünk, jönnek a pártvezetők rókára vadászni!
- De te nem vagy róka, téged nem vadásznak le. Miért menekülsz?
- Nem attól félek, hogy levadásznak, hanem hogy lehánynak.
2010, a nyuszika lélekszakadva szalad az erdőben, találkozik a rókával.
- Hova szaladsz nyuszika?
- Meneküljünk, jönnek a pártvezetők rókára vadászni!
- De te nem vagy róka, téged nem vadásznak le. Miért menekülsz?
- Mert ők mondják meg, ki a róka.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 14:51:01

@Blogger Géza:

Szamárság! Kémelhárítás mindenhol van, és sosem a pártállam hatalmának a fenntartás a célja.

Sztavrosz_ (törölt) 2014.05.13. 14:58:20

Épp akartam javasolni hogy a ma ügynökeivel / besúgóival kellene inkább kezdni valamit.

@Benjamin Eisenberger: Hát hallod énse értem igazán az államnak mi köze ahhoz hogy hány prostituáltat tartok a lakásomban. Sarkos hasonlat de szerintem érteni fogod.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 15:00:30

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Ennek megítélése relatív egy pártállami rendszerben. Ha ellenséges ügynökök tevékenykednek az állampárt ellen, akkor ez akár még igaz is lehet. Abban egyetértek, hogy a kémelhárítás alapvetően mással foglalkozott akkoriban.

röhögő 2014.05.13. 15:02:53

@Benjamin Eisenberger: Hogy te mennyire hülye vagy!
Vagy direkt hazudsz, te mocsok!
Vagy elképesztően ostoba vagy, vagy egy gátlástalan, hazudozó paraszt. Szerintem mindkettő.

index.hu/gazdasag/2014/02/12/tiz_eve_dol_a_le/

"2004 óta évente átlagosan két százalékkal növelte a magyar nemzetgazdaság teljesítményét a Brüsszelből érkező pénz. 2011-ben majdnem 5 százalékkal. Mellesleg ez volt az az év, amikor a kormány csúcsra járatta az EU elleni gazdasági szabadságharcot. A csatlakozás óta évente átlagosan hétszer több pénz folyt be a magyar költségvetésbe, mint amennyit az adott évben Brüsszelnek kifizettünk. 2012 végén a magyar befizetések és az uniós támogatások egyenlege 5400 milliárd forint pozitívumot mutatott. A 2013-as adatok ezt az egyenleget 7000 milliárd forint fölé emelhetik."

polgári kór 2014.05.13. 15:06:39

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Az ország most nincs tönkretéve, mit érdekel engem hogy az ország tönkretevői mit gondolnak a mostaniak sikkasztásáról?

Pan Modry 2014.05.13. 15:17:43

@Kuruc ezredes:

Mivel a Fidesz ellenfele a Jobbik es az MSZP, mindharman nyomik, ezekben a partokban nincsenek a versenyszferan edzodott emberek, hanem televannak kozpenzbol eloskodo kriplikkel, ezert nekem tokmindegy hogy milyen aranyban fognak EU-s helyeket kapni.
Ha valaki luzerul iranyitja az roszagot, teljesen sokadlagos hogy azt szocikent vagy fidesszeskent teszi. Mindenesetre az SZDSZ nevu kriplipart megszunt, az MSZP is az utolsokat rugja, most marcsak a Fidesznek kell ilyen stadiumba kerulni, ez pedig mindossze ido kerdese, raadasul az ember kulfoldrol sokkal turelmesebb tud lenni ha egy ujabb kripligyulekezet elgyengulesere kell varni. :)))

mim 2014.05.13. 15:18:02

Az Ukrán helyzet és a lendületes kormánynyilatkozatok hiánya megmutatta az igazságot:
Orbán Putyin és az EU között próbál suttyogni. Bár jelenleg inkább Putyin felé hajlik mint az EU felé, a pénzeket nem áll készen feladni, ezért nem áll ki egyik oldal mellett sem.
Híveit viszont sikeresen felkészítette egy esetleges kiszakadásra, bár gyanítom számára ez a jelenlegi státusz roppant kellemes, mivel aránylag függetleníthette a hatalmi rendszerét külső behatásoktól - ami bármely oldal melletti elköteleződés hatására szinte azonnal végetérne.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 15:18:31

@polgári kór:

Elítéled a sikkasztást, de

polgári kór 2014.05.13. 14:00:28
@kovi1970: Biztos úgy vót. De hát sikkasszon nyugodtan, a ballibáknál minden jobb.

- Te vajon mennyi tiszteletet követelhetsz meg?

polgári kór 2014.05.13. 15:21:57

@mim: 'Orbán Putyin és az EU között próbál suttyogni.' - Nagyon helyes.

'Bár jelenleg inkább Putyin felé hajlik mint az EU felé' - baromság, lásd pl. tegnapi beszéde

'a pénzeket nem áll készen feladni' - amiket befizetünk, még jó banyek

'Híveit viszont sikeresen felkészítette egy esetleges kiszakadásra' - az EUból? baromság, lásd pl. tegnapi beszéde

'számára ez a jelenlegi státusz roppant kellemes, mivel aránylag függetleníthette a hatalmi rendszerét külső behatásoktól' - nagyon helyes

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 15:22:39

@Pan Modry:
Igen, ennyi maradt nektek. Bízni az időben és a Művelt Nyugatban. :)
Érdekes, hogy ennyire undorodsz az MSZP-SZDSZtől, amikor mindketten pontosan ugyanazokat a szólamokat zengitek. Nem baj, majd csináltok egy teljesen új MSZP-SZDSZ-t, ami mentes lesz a múlt bűneitől, és velük végre sikerül majd tényleg ballib sikerpolitikát varázsolni.

röhögő 2014.05.13. 15:22:57

@polgári kór: "Az ország most nincs tönkretéve, mit érdekel engem hogy az ország tönkretevői mit gondolnak a mostaniak sikkasztásáról? "
- Te fogalmazás gátlót szecc?

polgári kór 2014.05.13. 15:23:43

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Mit nem értesz?

A ballibák sikkasztottak ÉS tönkretették a ktgvetést.

A fidesz a ballibák szerint sikkaszt, meg biztos sikkaszt is. Az ország müködik.

A sikkasztás elítélendő. Alternatíva nincs, a szavazat megy a fideszre.

J.László 2014.05.13. 15:24:19

@mim:
Így kell politizálni. Jól mondod.

Pan Modry 2014.05.13. 15:27:11

@Kuruc ezredes:
Nem tudom ok milyen szolamokat zengettek, viszont engem az eredmenyek erdekelnek, nem a szolamok, aki viszont nem tud eredmenyeket felmutatni azt eltavolitandonak tartom.
Az MSZP/SZDSZ nem tudott, es a Fidesz sem tud, az elobbi ketto eltavolitva, a rosszul teljesito menedzsmentet ki kell rugni es kesz, ezen nem ertem mit nem ertesz.

Bizni meg nem bizok senkiben, a fideszben sem biztam 2010-ben amikor rajuk szavaztam, csupan az mszp/szdsz parost ki kellet rugatni mert nem hoztak jo szamokat, szerintem a fideszt is ki kellene rugni, viszont nem vagyok magyarorszag tobbsegi tulajdonosa, ugyhogy errol egymagam nem donthetek.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 15:28:33

@mim:
Ezt hívják egyensúlyi külpolitikának. Miniszterelnök Úr nagyon jól csinálja. Ha nem tetszik, lehet majd választásokon leváltani 2018-ban, és jöhet vissza az MSZP-SZDSZ egyoldalú atlantista függése. Vagy nem. :)

Pan Modry 2014.05.13. 15:29:48

@polgári kór:

alternativa mindig van, csak luzerek vaalsztanak kisebbik rosszat es vedik oket.
Persze nem minden fidesz szimpatizans luzer, aki egyszerre fidesz szimpatizans es fidesz kritikus az nem luzer, kritizalni a fideszt nem jelenti azt hogy nem vagy fideszes, viszont nyiltan kiallni mellettuk tobb mint szanalmas.

czjanos 2014.05.13. 15:29:58

A tiszteletet nem kikövetelni kell, hanem kiérdemelni.

polgári kór 2014.05.13. 15:30:14

@Pan Modry: Na és ki az alternatíva te nemlúzer?

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 15:30:39

@Blogger Géza:
Az mondjuk fel sem merül benned, hogy esetleg azért nem akarta eddig senki sem nyilvánosságra hozni, mert a Fidesznél és az MSZP-nél is kulcsemberek voltak III/III-asok? Ha jól tudom, a III/II-es lista az eleve nyilvános volt, tehát a D-209 ügynek az egészhez semmi köze, Pokorni meg sosem rendelkezett komoly befolyással a Fideszben, lásd pl. mostanában hiába tiltakozott a közoktatás és a felsőoktatás szétverése miatt.

Egyébként nem is maga a lista érdekes, hanem az, hogy kiderüljön, ellenzékben mindenki nyilvánosságra akarja hozni, hatalmon meg senki, ez miért van. Mert kicsit más úgy a leányzó fekvése, hogy ha kiderül, akik nagy pofával hatalmon azt mondták, ez már nem érdekes, azok éppen III/III-asok voltak. Ha meg nincs jelentősége, akkor úgy sem lesz jelentősége, az kiderül.

Egyébként ellenzékben a Fidesz nyilvánosság párti volt a témában, te például hogy rendezed le magadban, hogy akkor annak tapsoltál, most az ellenkezőjének (na meg nagyon sok más területre is igaz ez nálatok narancskomcsiknál)?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 15:31:06

@Pan Modry:
Na ebben végre egyetértünk. Ezzel a véleményeddel jelentős kisebbségben vagy, mivel a választók döntő része úgy vélte, a Fidesz eredményei összességében bőven felülmúlják az MSZP-SZDSZ 8 éves aranykorát. Ez mondjuk nem egy komoly kijelentés, mert azt nem nehéz felülmúlni, csak azért vegyük ide, ha ilyen lelkesen próbálod összemosni a 2010-14-es mutatókat az azt megelőző 8 évvel.

Pan Modry 2014.05.13. 15:31:27

@Kuruc ezredes:
Ha a miniszterelnok ur jo politikat csinalna akkor nem lenne a szlovak, cseh es lengyel atlagfizetes a magyar felett.

De sajnos az a helyzet hogy az osszes visegradi roszagban magasabb az atlagfizetes, ugyhogy a miniszterelnok ur szarul kormanyoz.

A miniszterelnok ur nagyon tehetseges politikus es nagyon tehetsegtelen miniszterelnok.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 15:32:58

@polgári kór:
"volt a libbantaknak elég idejük a leleplezésre, ugye, de nem lepleztek le senkit."

Nem tudom mi az a libbant (liberálisok még sosem voltak nálunk hatalmon), de ha az előző maffiára gondolsz, nyilván nekik sem állt érdekükben, ahogy a mostani maffiának sem.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 15:33:03

@polgári kór:

Durva lesz, amit írok, előre is elnézést, nem személyedben (és nem is a szüleid személyét) kívánom támadni, pusztán túlzott absztraktizmussal (de szép szó!) szeretném szemléltetni az álláspontodat:

Apád az asztalra kakilt és elsózta a pörköltet.

Anyád az asztalra kakilt, a pörkölt remek.

Ülj az asztalhoz, jó étvágyat!

Pan Modry 2014.05.13. 15:33:32

@polgári kór:

liertam, szavazz a fideszre ha mas nem tetszik es feltetlen szavazni akarsz, viszont ne allj ki a szar donteseik mellett nyiltan, hanem nyugodtan kritizald oket.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 15:34:34

@Pan Modry:
A hű kommunista nem kritizálja az állampártot...

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 15:34:40

@Pan Modry:
Ezzel a véleményeddel szintén kisebbségben vagy, ugyanis a választók döntő tömege ezért nem a Fideszt és Orbán Viktort teszi felelőssé, hanem az előtte 8 évig rendkívül kártékonyan tevékenykedő atlantista-ballibeket. Nézegesd meg a visegrádi országok főbb gazdasági mutatóit 2002-08 között, és talán te is megérted.

polgári kór 2014.05.13. 15:35:20

@Narancskommunista: Azért a D209 csak lebukott valahogy, nem? A libbantaknak nem állt érdekükben, hogy fideszes ügynököket buktassanak le?

Na ne már

polgári kór 2014.05.13. 15:36:14

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Jó, jó, neked egyforma a 2, de a választók döntő többségének az egyikszar sokkal büdösebb.

biztos hülyék

polgári kór 2014.05.13. 15:36:46

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Jó, jó, neked egyforma a 2, de a választók döntő többségének az egyikszar sokkal büdösebb.

biztos hülyék

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 15:37:51

@Narancskommunista:

"Nem tudom mi az a libbant (liberálisok még sosem voltak nálunk hatalmon)"

Kicsit kibontanám az igazság részleteit.

hu.wikipedia.org/wiki/Szabad_Demokrat%C3%A1k_Sz%C3%B6vets%C3%A9ge

1994 kormánypárt
2002 kormánypárt
2006 kormánypárt
(2008. április 30-ig)

Pan Modry 2014.05.13. 15:42:11

@Kuruc ezredes:
Epp azt irtam hogy az mszp/szdsz nem teljesitett es ki lett rugva 2010-ben, nagyon helyesen.
Viszont 2010 ota sem teljesit az orszag.

Nezd meg hogy Esztorszagot es Lettorszagot legalabb annyira odavagta a 2008-09-es valsag mint Magyarorszagot, de 2010 ota a GDP novekedesuk sokkal nagyobb mint a magyar, es euro-kepesek lettek. Ez a pelda arra hogyan lehet jo kormanyzassal sikeresse tenni egy orszagot a korabbi szar kormanyzas ellenere. Na ez nem jott ossze Orbannak, es en ezert (is) tartom sikertelennek, de a szamok amugyis beszedesek.

polgári kór 2014.05.13. 15:43:12

@Pan Modry: az észteknél és a letteknél is 84% volt az államadósság a válság végén?

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.05.13. 15:47:30

@Pan Modry:

"Epp azt irtam hogy az mszp/szdsz nem teljesitett es ki lett rugva 2010-ben, nagyon helyesen.
Viszont 2010 ota sem teljesit az orszag."

Ez igaz, de kire cseréljük a jelenlegi bandát, ha a második legnagyobb erő az, amelyiket elzavartuk 2010-ben? Na ez itt a baj. Meg ott van még a Jobbik, meg a halovány LMP.

Hol az alternatíva akik még nem kormányoztak, van KOMOLY, KORMÁNYKÉPES támogatottságuk és nem teljesen debilek mint a Jobbik?

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 15:52:13

@Kuruc ezredes:
Akkor a 98-2002 is liberális kormányzás volt ezzel a logikával, mert a Fidesz liberális pártként jött anno létre. (egyébként valóban az volt a legliberálisabb kormányzás eddig a többihez képest)

Nagyon nem mindegy, hogy valakik liberálisnak mondják magukat, vagy kormánypártként úgy is cselekednek. Utóbbira még nem volt példa.

rasztaszív 2014.05.13. 15:55:50

annak a szörnyűséges elkúrásnak a nyolc évében a rendkívül kártékonyan tevékenykedő kormányzat azért felépített egy komplett autópálya-hálózatot,amiről jobboldali azóta sem bír egy jó szót kinyögni.annak ellenére sem(vagy talán éppen azért...?),hogy per pillanat az ezek által bevonzott ipar tartja talpon a gazdaságunkat.
és még követelik a tiszteletet...:)

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 15:55:54

@Nyekenyóka:
Alternatíva mindig van, csak olyan alternatíva nincsen, akit meg is szavaznak. Az elmúlt 4 évben és az azelőtti 8 évben is akadt olyan kormánytag, akit az utcáról egy random emberre cserélve sem lenne rosszabb (ilyen az elmúlt 4 évből Matolcsy és Hofmann Rózsa).

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.05.13. 15:56:05

@Pan Modry:

Ja, és a Fidesznek sokkal jobb az imidzse és a kommunikációja mint az ellentábornak. Ez is a baja az mszp-nek. Nem tudnak épkézláb szólamokat mondani, amivel a vidéki, falusi embereket megszólítsák.

Pan Modry 2014.05.13. 15:58:50

@Nyekenyóka:
azt az uzenetet kell kuldeni minde kormanyzopartnak hogyha nem teljesit ki lesz rugva!
Ha a fidesz megkapna ezt az uzenetet akkor jobban teljesitene, ha ti toleraljatok a sok szart miert csinalnak maskepp?

Ha lopok, csalok es hazudok es ujra is valasztotok minek valtoznek? A fidesz vezetese valojaban teljesen logikusan kihasznalja azt amit ti megengedtek nekik.
Hidd el, hogyha mondjuk 2011-tol kezdve elkezdtetek volna elpartolni a fidesztol a szar, korrupt politika miatt, Orban ugy rugta volna szet mindenkinek a picsajat es kisajtolta volna beloluk a jo teljesitmenyt mint a huzat, de nem volt ra szukseg, mert ti nagyon is jol toleraljatok a rossz kormanyzast.

turista a saját országában 2014.05.13. 15:59:32

@Nyekenyóka: Érdekes, 2010-ben nem agyaltak a választók ezen, símán leszavaztak a debil, hiteltelen, egyszer már leszerepelt Fideszre...

Orbán röhögne a markába, ha olvasna téged.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 15:59:45

@Nyekenyóka:
Ha a falvakban jobban körbenézel, akkor megláthatod, hogy nem a szólamokkal van a baj, hanem hogy egyedül a Fidesznek van ott szócsöve, és ez még évtizedekig így is marad. A Jobbik kivétel, ők a cigány kérdés miatt tudtak megerősödni, az MSZP-ért nem kár, de pl. az LMP vagy más új párt azért nem fog tudni jó ideig megerősödni, mert az üzeneteik csak a nagyobb városokba jutnak el.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.05.13. 16:00:49

@Narancskommunista:

Egy vidéki magyar ember nem fog olyan pártra szavazni, amelyikben egy fikarcnyi liberális elem is van. Ez van. Ilyen a magyar mentalitás. A kisvárosiakra, falusiakra lecsapott a Fidesz és a Jobbik.
Más kommunikáció kell ha el akarnak érni valamit. Csak Budapesttel NEM lehet választást nyerni. A nép még mindig nem felejtette el 2006-2010-et. Nem is fogja, ha a pofánkba tolják állandóan Gyurcsányt. Francnak politizál az ilyen még mindig.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2014.05.13. 16:02:29

@Arni83: "Sőt, tovább megyek, szerintem nem is létezik ilyen, hogy európai értékek, nehogy már egységes dolgokat akarjanak egyesek "rákényszeríteni" a különböző földrajzi elhelyezkedéssel, történelemmel és normákkal rendelkező országokra."

Tudod itt a késsel-villával evés tágabb értelmezési tartományáról van szó, és nem a nyereg alatti húspuhításról, meg egyéb finomságokról. Szóval nem a kozmopolita judeo-huncutságok, vagy miként is definiáljam a defekt-faktor transzformálta képi világodnak befogadhatóvá. Na teccik érteni?

Pan Modry 2014.05.13. 16:02:31

@rasztaszív:
csak epp ezek az autpolyak haromszor annyiba kerultek mint a nemet autopalyak es kozben elszaladt az allamadossag, erre nem lennek buszke!

Ilyen dragan autopalyat epiteni kimeriti a hazaarulas fogalmat!

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 16:04:23

@turista a saját országában:
Kormányzásban akkor még nem szerepelt le, a 98-2002 közötti nem volt katasztrófa, mint a mostani, csodálkoztak is, hogy 2002-ben kikaptak (szvsz az akkor megjelenő arrogáns kommunikáció miatt). Más kérdés, hogy ami az ellenzéki szerepüket illeti, lásd pl. utcai balhék, hülyenépszavazás, komcsi-populista-demagóg szólamok megjelenése egy elvileg jobbos párttól, az elszomorító volt, de szerintem sokan bíztak benne az értelmesebb emberek közül, hogy ez csak kampány, 2010-től pedig a 2/3-al olyan reformokat fognak végrehajtani, amelyeket korábban senki nem mert meglépni félve a népharagtól. Ehhez képest 180 fokban az ellenkezőjét kaptuk, a kormányzásuk is ugyanarra a populizmusra épül, mint az ellenzéki szerepük. Ez 98-2002 között még nem volt így, bár az utolsó év már kicsit igen, de azt fel lehetett fogni választási év miatti kormányzati kampánynak.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.05.13. 16:04:51

@Narancskommunista:

Volt egy nézettségi felmérés a tv csatornákkal és elvileg a Hírtv nincs benne az első 20 (HÚSZ!) legnézettebb csatorna között.

Ennek két oka lehet:
-Vagy nem mérik a Hírtv nézettségi mutatóit
-vagy tényleg ennyire elképesztően kevesen nézik, hogy nincs benne.

(Az ATV az elsők között van)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 16:07:36

@Nyekenyóka:

Kiegészítem: Az mszp alternatívát sem tudott mutatni.

Például volt egy sor olyan intézkedése a fidesznek, amire válaszul csak ki kellett volna állni, és azt mondani: Ha megválasztanak, eltöröljük. Nem tették.

Ahogy 2010-ben a kutyám is nyert volna, mindössze egy narancs pólót kellett volna ráadni, úgy 14-ben az ellenzéknek minden lehetősége megvolt a nyerésre, pusztán csak a magas labdákat kellett volna lecsapni. Ehelyett ütő nélkül jöttek ki a pályára, majd miután kihozták végre az ütőiket, egymást csapkodták vele.

Sokáig bíztam a rejtőzködőkben, de ők addig rejtőzködőek maradnak, míg valaki meg nem szólítja őket.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.05.13. 16:07:54

@turista a saját országában:

Ez tévedés. Az első Orbán kormány fényévekkel jobb volt a másodiknál.
Másrészt meg ellenszavazás volt inkább a szocik ellen.

rasztaszív 2014.05.13. 16:09:21

@Pan Modry:több pénzt hoznak,mint amennyit visznek.egyébként pedig a fidesz is megmutathatta volna,hogy lehet ezt olcsóbban megcsinálni,de ez helyett elszabotálták a fejlesztést,mindent a következő ciklusra tolva,és megalapozva ezzel négy évnyi fejlesztési lemaradást.mindezt csak azért,mert már akkor is fontosabb volt az országnál a saját újraválasztásuk.

mim 2014.05.13. 16:09:38

@polgári kór: A beszédei semmit sem számítanak. A tettei alapján ítélem meg: nem EU conform és orosz felé barátkozó diplomácia. Amúgy igen: helyesen teszi. Nem csak a saját, de a nemzet érdeke is ez.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 16:10:20

@Nyekenyóka:
Ez hülyeség, a falusi emberek többsége ugyanúgy nem foglalkozik olyan kérdéssekkel, hogy liberalizmus-konzervativizmus, mint ahogy a városi emberek többsége sem.

Igen, csak Budapesttel, de csak Budapesttel és a megyei jogú városokkal sem lehet választást nyerni, máshová viszont kizárólag a Fidesz, néhol a Jobbik üzenetei jutnak el.

Amit Gyurcsányról írsz, azzal egyetértek, csak mondjuk szerintem az eredeti is repülhetne, akiről a Gyurcsány kultuszt mintázta az MSZP...

shwarcz bácsi 2014.05.13. 16:11:45

@Blogger Géza: ne viccelj már, nem érdekel, na az meg hogy lehet? ja, hogy kihal majd az a generáció, és ezzel is van intézve?? micsoda képmutatás ez meg hülyének nézése a teljes magyar társadalomnak??
Ti követeltek tiszteletet, mégis milyen alapon? A saját népeteket nem tisztelitek, totálisan hülyének néztek mindenkit.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 16:12:17

@Nyekenyóka:

Esetleg azért, mert a HírTV nincsen benne az alapcsomagban? (Nálunk legalább is nincs.)

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 16:12:51

@Nyekenyóka:
Ez teljesen lényegtelen, mert a legtöbben az rtl klubot, tv2-t és az m1-et nézik a falusiak közül.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.05.13. 16:13:38

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Ahogy 2010-ben a kutyám is nyert volna, mindössze egy narancs pólót kellett volna ráadni, úgy 14-ben az ellenzéknek minden lehetősége megvolt a nyerésre, pusztán csak a magas labdákat kellett volna lecsapni. Ehelyett ütő nélkül jöttek ki a pályára, majd miután kihozták végre az ütőiket, egymást csapkodták vele. "

Igen, ez igaz. És? Gondolják, hogy 4 év múlva jobbak lesznek az esélyeik ha megint Fletót indítják az élbolyban meg Mesterházyt?

A Fidesznek jobb az imidzse, jobban tudja előadni magát, ezen kár lenne vitatkozni. Ismeri a magyar néplelket, az összefogdosás nem. Ha így folytatják a Jobbik lesz a második erő, aztán lesz az mint Lengyelországban. Végülis sok közös van bennünk..

Blogger Géza 2014.05.13. 16:16:02

@Narancskommunista: A III/II-es lista nyilvános??? Akkor linkeld már be... Pokorni speciel a Fidesz elnöke volt, amikor nyilvánosságra hozták apja ügynökmúltját, és ezért le is mondott. Nevetséges azt mondani, hogy nem volt fontos ember. D-209 le nem mondása is nagyjából ekkor volt. A kettős mérce... Na kb ott lett elegem ebből a marhaságból. Egyébként bárki bemehet és kikérheti a róla szóló anyagokat. A történészek meg kutathatnak. Aki meg demagóg, és már nincs más ötlete, a jövőről nem tud mondani semmi értelmeset, az időnként bedob valami marhaságot.

Tudtommal a Fidesz nem ígérte soha, hogy minden állambiztonsági iratot nyilvánosságra akar hozni. Jobb is. Marhaság lenne.

ephart 2014.05.13. 16:21:26

a magyarországi talpnyaló judeobolsevikoknak botrány ha a magyar elvárja a jogos tiszteletet az EU.nos most már más világ van mint regnálásuk alatt.jól van ez így

Blogger Géza 2014.05.13. 16:23:23

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: De, mondták is. (eltörölni az új adórendszert, trafikrendszert, új alaptörvényt stb.) Ennyire mentek vele. Valójában szerintem sokkal többen elfogadják a trafikrendszert, sokkal többen jártak jól az adórendszerrel, és sokkal többeknek szimpatikusabb az új alaptörvény a réginél, mint ahogy azt a ballibák gondolják.

turista a saját országában 2014.05.13. 16:23:50

@Narancskommunista: 2010-ben a Fideszre értelmes ember nem szavazott. 1998-2002 közötti kormányzati teljesítményük katasztrofális, debil, mocskos hatalomittas banda volt már akkor is. Semmit nem csinált, csak a dúlás ment akkor is.

2002-2009 közti ellenzéki teljesítményük felér a hazaárulással. Ámokfutás, uszítás, gonoszság.

Első négy éves kormányzati ámokfutásuk és 8 éves ellenzéki működésük okán ismétlem, a Fideszre bölcs, belátó, értelmes ember nem szavazhatott. Ha mégis, akkor csak az az ostoba remény éltethette, hogy 8 év alatt csak megváltoztak, megjavultak. Persze ordított róluk, hogy nem.

8 éve alatt az mszp-szdsz-kormányok teljesítménye mérföldkövekkel verte az orbán - kormány teljesítményét. Mégis elküldték őket 4 éve, mert a fasisztabolsevik Orbán elhitette ezzel a hülye néppel, hogy romokban az ország, megszorítás nélkül is lehet költségvetési lyukakat tömködni, nem leszünk gyarmat, stb. Okádott minden mocskot, ami a torkán kifért éveken keresztül - és persze mindennek idővel meg lett a gyümölcse.

Most viszont az ország rohad. És a nép, a hülye magyar nép, ez az ostoba, "genetikusan alattvaló", szolgalelkű, mazohista népség hatalomban tartotta a Fideszt. Ez pszichológia, ez néplélektan, ez szánalom. Orbán és népe megérdemli egymást.

Még ebben a szörnyűséges állapotában is: inkább 10 mszp, mint egy Orbán.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 16:24:12

@Blogger Géza:
Lehet, hogy tévedek, de ha nem akkor honnan került elő Medgyessy neve?

Pokorni sosem volt fontos ember a pártban, mert nem volt sosem része a belső körnek, sőt pont a belső körnek állt érdekében az elmozdítása. Ha megnézed, máig ő az egyik legjózanabb politikus, aki a mostani kommunista Fidesz korszakban sem ment el abba az irányba, mint Orbánék. Én pont arról beszélek, hogy én úgy látom, többnyire azokról az emberekről szivárogtak ki infók, akiknél mindkét nagy párt érdeke ezt szolgálta. De mindegy is miért szivárognak ki, ha egyszer minden nyilvánossá válna, akkor pár hónapig nagy szám, aztán már senkit nem érdekel, így viszont még jó sokáig elő lehet venni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 16:24:50

@ephart:

A magyar elvárja a tiszteletet. És miért nem adja meg? A saját népének sem?

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 16:25:26

@Nyekenyóka:
Nem, ezek bulvár tv-k (rtl klub, tv2). Ezért nincs is politikai jelentőségük. Az elmúlt 4 évben depolitizáltak voltak, néhány műsort leszámítva.

shwarcz bácsi 2014.05.13. 16:25:31

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: D-209 és a többi mszps tag sose játszotta el a polgári konzervatív keresztény demokratát. mindenki tudta róluk ebben az országban, hogy "büdös kommunisták", és ma is tudjuk. szeretnénk tudni a fideszben sunyító szarháziakról is ugyanezt.
Hogy egy klasszikust idézzek : " kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna" érdekelne, az illető elvtárs mai nap álláspontja a témáról.

bölcsbagoly 2014.05.13. 16:27:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: tze tényleg hülye kell legyél! a III/3-asok álltak a létra legalsóbb fokán. javarészt megzsarolt emberkék, akiknek nagyrésze hülyeségeket jelentett a barátairól/rokonairól/munkatársairól, mig ki nem rúgták,vagy ha mégis komolyan írta, akkor semmi olyant amivel ártot volna. Az önkéntes buzgómócsing besúgók ártottak akinek csak lehetett, de nem is ingyen tették.
Álszent alakok vagytok, a tartótisztek, a beszervezők, az infiormációkat felhasználók listáit bezzeg nem követelitek, mert azok ti vagytok, vagy a szüleitek, a bandátok.

polgári kór 2014.05.13. 16:28:52

@mim: Hogyne lenne EU konform. Nem ő volt aki sosem teljesítette a maastrichti kritériumokat, hanem az ellenfelei.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 16:29:09

@Blogger Géza:
Mondjuk a trafikrendszert aki elfogadja, az vagy benne van a buliban, vagy 0 a morális érzéke. Az én szememben ezek az emberek ugyanúgy erkölcsi hullák, mint akik a másik oldal korrupcióját fogadják el, csak utóbbiak védekezhetnek azzal, hogy nem biztos, hogy így volt, a trafikmutyi viszont nyílt lopás volt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 16:29:13

@Blogger Géza:

Ahol és amikor és akiknek mondaniuk kellett volna, na ott nem mondták, és ha netán mondták is, nem jól mondták. Lásd "46. Vereség" című írásomat.
bunkobrendelmatyi.blog.hu/2014/04/08/46_vereseg

turista a saját országában 2014.05.13. 16:29:52

@Nyekenyóka: "Ismeri a magyar néplelket..."

Fel tudod fogni, hogy ez ránk nézve dehonesztáló? Ennek a népnek meszeltek.

polgári kór 2014.05.13. 16:31:00

@turista a saját országában: '2010-ben a Fideszre értelmes ember nem szavazott. 1998-2002 közötti kormányzati teljesítményük katasztrofális, debil, mocskos hatalomittas banda volt már akkor is.'

- szvsz az volt a legeredményesebb kormányzati ciklus a rendszerváltás óta

shwarcz bácsi 2014.05.13. 16:31:11

@bölcsbagoly: menj a picsába te is. ki nem követeli? kinek van rá hatalma, ezt nyilvánosságra hozni? nem a 2/3os kormánynak ugye? Náluk követeld! mi, a nép követeljük. csak aztán nehogy pofára essél.

polgári kór 2014.05.13. 16:31:56

@shwarcz bácsi: 'D-209 és a többi mszps tag sose játszotta el a polgári konzervatív keresztény demokratát.'

- kár is lett volna, most már a nemzetárulót se játszhatják el többet.

bölcsbagoly 2014.05.13. 16:32:12

@shwarcz bácsi: te tonó, a fideszben egy ilyen szintű komcsi sincs! Pozsgay és Szűrös soha sem volt a fidesz tagja, Pintérék, Martonyiék, stb. szimpla alapszervezeti tagok/titkárok, ahogy Orbánék is szimpla iskolai KISZ-tagok, titkárok, voltak. Nem sül le a zománc a pofátokról a saját szarotokat folytonosan másokra kenegetni és utána fintorogni?

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 16:32:15

@bölcsbagoly:
Tipikusan rossz érv a nyilvánosságra hozás ellen, hogy az áldozatokat titulálnák szemétnek. Pedig nem, mert a jelentések is ott vannak az iratok között, amelyekkel fény derülne az igazságra. Valószínűleg megzsarolt és önkéntes is bőven volt közöttük. De amíg csak kiszivárogtatás van, addig bárki mondhatja a lebukás után, hogy ő megzsarolt volt és bárkiről, hogy önkéntes.

bölcsbagoly 2014.05.13. 16:34:18

@shwarcz bácsi: te/tim nem vagytok a nép, hanem csak a salakja! Miután Németék/Hornék/Kunczéék/Kenediék kimazsolázták az iratokat, szeretnétek csupa jobboldalit besározni, nemde?

polgári kór 2014.05.13. 16:34:37

@bölcsbagoly: Nem sül le nekik.

Orbán legnagyobb büne a komcsik szerint az, hogy szóba állt a komcsikkal. Priceless

bölcsbagoly 2014.05.13. 16:36:00

@Narancskommunista: miután negyed századon át kiválogatták az iratokat, csak a hülye képzeli, hogy a lelepzendőek közt akad mostani ellenzéki is!

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 16:36:10

@bölcsbagoly:
Hol vannak ma az országban jobboldaliak?

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 16:36:51

@bölcsbagoly:
Persze, pl. 90-94 és 98-2002 között is válogatták, ugye?

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 16:39:21

@bölcsbagoly:
Ha így lenne, akkor amúgy 2010 előtt nyilvánosságra hozzák. De nem tették. Biztos lehetsz abban, hogy mindkét oldal embereiről kiderülnének dolgok, ezért nem akarja egyik sem. Te ezeket a komcsikat támogatod, mikor kiállsz amellett, hogy maradjon minden titkos.

turista a saját országában 2014.05.13. 16:41:11

@Nyekenyóka: "Más kommunikáció kell ha el akarnak érni valamit."

Tehát minden párt a Fideszjobbik stílusában politizáljon, ha jót akar magának. Elvégre ki kell szolgálni azt a trágya magyar néplelket. Az ugyanis adott. Az az alap. A nullás kilométerkő. Az igazodási pont.

Csakhogy a trágyaszagú néplélek kiszolgálása, az ahhoz való kényszeredett igazodás hosszútávon süllyesztőbe viszi az országot. Elszakadunk a régiótól is. Felelős politika szakít a néplélekkel, és ha muszáj, akár vele szemben kormányoz a fejlődés, a modernizáció érdekében.

Ahogy arra a történelemben volt már példa. Ez az ország mindig akkor fejlődött, amikor próbált átlépni saját árnyékán (reformkor pl.). Szakítani a rossz hagyományokkal, a rossz reflexekkel. Csak így működik a dolog, csak így lehet fejlődés.

Blogger Géza 2014.05.13. 16:43:45

@Narancskommunista: Ez egész Európában terjedő rendszer, hogy a dohányzás visszaszorítása érdekében amennyire csak lehet, leszűkítik a dohányáruk értékesítési csatornáit.

Senkitől nem loptak el semmit. De talán sokaknak megvédik az egészségét és meghosszabbítják az életét.

bölcsbagoly 2014.05.13. 16:44:24

@Narancskommunista: egy két balkezes mint te, ezt honnan tudhatná?
1. Antallék túl naivok/gyávák és tehetetlenek voltak hozzá, ráadásul le sem váltották azokat akiknek hozzáférésük volt.
2. Kunczéék befejezték a szortírozást a kimentést, ergo 98-ra már csak a szemete maradt.Ráadásul egy nagy csomó irat az MSZP intézményeinek birtokában maradt, akik a mai napig sem adták át azokat birósági itélet ellenében sem!

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 16:45:50

@bölcsbagoly:
Akkor ezek szerint te akkor ott voltál közöttük, mikor szortíroztak, ugye?

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 16:46:32

@Blogger Géza:
És te tényleg elhiszed, hogy mindez a dohányzás visszaszorítása miatt történt?

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.05.13. 16:46:38

@turista a saját országában:

"Az ugyanis adott. Az az alap. A nullás kilométerkő. Az igazodási pont.

Csakhogy a trágyaszagú néplélek kiszolgálása, az ahhoz való kényszeredett igazodás hosszútávon süllyesztőbe viszi az országot. Elszakadunk a régiótól is."

Mi a megoldás? Átnevelni a népet? Hogyan? Ennek a népnek ez kell ami most van, ezt igazolta 6-a. A 40%-nak meg mindegy mi van.

Kereslet-kínálat elv érvényesül. Erre van kereslet ami most van: demagógia, nemzeti máz, populizmus. Akinek nem tetszik az meg elmegy innen, vagy tűr.

Hozzáteszem, nekem sem tetszik e jelenlegi helyzet.

bölcsbagoly 2014.05.13. 16:47:17

@Narancskommunista: nem vagyok én sem részt venni a sárdobálásban! A pofázzókkal szemben én végig éltem a komcsi rendszert, s nem pólyásként kezdtem! S nem hallomásból ismerem azt ami akkor volt!

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.05.13. 16:48:24

@Blogger Géza:

Épp azon gondolkodom, hogy nem te vagy-e egy bizonyos Pásztor Szilárd nevezetű emberke, aki mindig ír TG facebookos posztjai alá.

Ugye nem te vagy :)

bölcsbagoly 2014.05.13. 16:48:56

@Narancskommunista: nem kellett ahhoz ott legyek, hogy ismerjem a firmát! Elég volt hozzá 45+25 év!

turista a saját országában 2014.05.13. 16:52:14

@polgári kór: Messze nem, a legeredményesebb ciklus a Horn-kormányé volt. Az állította fejlődő pályára a gazdaságot, és az egész országot. Antalléknak ez nem ment, sőt nézték, hogyan csúszik a lejtőn, és kerül egyre kilátástalanabb helyzetbe.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 16:53:02

@bölcsbagoly:
Te konkrét dolgot állítottál, nem azt, hogy kinézed belőlük.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 16:53:15

@bölcsbagoly:

Nem a kútba szarunk, csak a kávájára....

Jelenleg a fidesz vezetésében, de az utolsó Orbán-kormányban is több a komcsi ex emeszempés, kiszes, mint az mszp vezetésében.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 16:55:26

@bölcsbagoly:
Akkor most miért éltetsz olyanokat, akik más színben hirdetik ugyanazokat a kommunista nézeteket?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 16:56:12

@bölcsbagoly:

Ezt az ítéletet idéznéd konkrétan? Hivatkozás, bíróság, ügyszám, valamit, ami kézzelfogható!

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 16:58:23

@bölcsbagoly:
Hozzáteszem, egy ilyen irathalmazt nem olyan egyszerű feladat ám átválogatni, mint ahogy te azt képzeled, mivel a jelentések egymásra is hivatkoznak. Az kitűnik, ha szét van válogatva.

makro67 (törölt) 2014.05.13. 16:58:50

@Blogger Géza:

Sokkal többen jártak jól az új adórendszerrel? Hol élsz te ember, a Marson?

bölcsbagoly 2014.05.13. 17:02:22

@Narancskommunista: na igen, de nem is amatőrök válogatták, hanem akik addig is felügyelték, rendezgették, sőt írogatták!

turista a saját országában 2014.05.13. 17:11:49

@Nyekenyóka: Pedig nincs mese, hatni kell rá. Meg kell változnunk. Ha nem történik meg az átnevelés, a paradigmaváltás a fejekben - idővel- akkor csak ismételni tudom magam: ennek a népnek, ennek az országnak meszeltek. Szerintem érzed ezt te is. És nem lesz kár érte. Persze nem fog eltűnni, vegetálni fog tetszhalott, korlátolt létformában saját kis dimenzióiban a fejlődő, modernizációra éhes szomszédos államokkal körülölelten, miközben egész Európa elhúz előttünk. Már most rajtunk röhög Európa, meg a fél világ de ennél már csak rosszabb lesz.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 17:13:48

@Pan Modry:
Olyannyira beszédesek, hogy Magyarország azóta rengeteg olyan dolgot meg mert és tudott húzni, amit a magadfajta kozmolibsik el se tudtak képzelni. Maradt nektek, hogy a GDPnövekedést fikázzátok. De tényleg kb ennyi, mert mást nem tudtok már. Lehet választásokat nyerni, mondjuk 2018-ban! :)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.05.13. 17:15:18

@turista a saját országában:

Érzem, de ahhoz megfelelő figurák is kellenek. Hidd el, hogy egy Tóta W, Bartus, Para Kovács, Kertész Imre csak az ellenkező hatást váltja ki a Fidesz szavazókból. Még jobban gyűlölni fogják őket.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 17:16:12

@Narancskommunista:
A jelenlegihez képest sokkal inkább az volt, ebben egyetértek.
Az SZDSZ egy igazi tőrőlmetszett neolib-komzmopolita magyargyűlölő párt volt, amelyik meghatározta az összes MSZP-SZDSZ kormány gazdaságpolitikáját és általános politikai ideológiáját, remélem ebben nincs köztünk vita.
Ehhez képest a mai gazdaságpolitika és általános politikai ideológia a kormánypártnál nem a neolib-kozmpolita magyargyűlölő vonal.

Lovag Mihály 2014.05.13. 17:16:24

@turista a saját országában: 2014.05.13. 17:11:49

gyere már le a szerről

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 17:17:33

@Kuruc ezredes:
Milyen az a magyargyűlölő vonal? Tényleg kíváncsi vagyok, mert nekem kicsit fura, mikor magyarokat azzal bélyegeznek, hogy magyargyűlölők. Akkor magukat is gyűlölik?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 17:22:56

@Narancskommunista:
Szélsőségesen magyarellenes, antinacionalista retorika, amely a közélet széles spektrumában megnyilvánul. Jellegzetes vonásai a határon túli magyarok gyűlölete, lekezelése, megvetése és kitagadása. A magyar hagyományok nevetségessé tétele, helyettük az európai értékek hangoztatása. Szélsőségesen magyarellenes történelemszemlélet propagálása a Magyarországot megszálló, kifosztó, és az ez ellen harcoló magyarokat meggyilkoló idegen hatalmas ajnározásával.
Képviselői nagyrészt kozmopolita, magyarul beszélő, magyar anyanyelvű, de szellemiségükben a magyarságot megvető, lenéző, lekezelő zsidók, illetve kisebb részt egykori posztkomcsik.
Szerepük, hatalmuk, befolyásuk szélsőségesen nagy volt 1990-2010 között is, a Fidesz első kétharmadával azonban végzetesen meggyengültek, amit rendkívül nehezen és irracionálisan viselnek.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.05.13. 17:23:28

@Narancskommunista:

A magyargyülőlők nem magyarok. Attol hogy valaki magyarul beszél még nem lesz magyar! Azt ki kell érdemelni!!

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 17:25:43

@Lovag Mihály:
Köszönöm a képi aláfestést. Igen, ő egy díszpéldánya az általam leírt definíciónak. :)
Egykor államtitkár lehetett, ma marad neki az ATV stúdiója. Ott ajvékoljon csak kedvére.

Netuddki. 2014.05.13. 17:37:28

@♔bаtyu♔: "Elég buta vagy te, észre sem veszed, hogy Orbán ugyanazt a plakátot harmadjára használja. Azaz, ha közpénzből csinálta a plakátokat, elég takarékos. Viszont emlékszem én arra, amikor az SZDSZ az óriásplakátok mellett millió zászlóval reklámozta magát. Másnap pedig mentek a kukába, persze az SZDSZ-el együtt. A lével persze máig sárosak."

Unalmas már amikor az egyik tolvaj a másik tolvajra hivatkozik, hogy az IS lopott.
A nagy helyzet angyalbögyörő, hogy tolvajok vagytok MIND!

Netuddki. 2014.05.13. 17:38:52

@Benjamin Eisenberger: "Attol hogy valaki magyarul beszél még nem lesz magyar! Azt ki kell érdemelni!!"

Azt nem te mondod meg ki a magyar! Te orbánfarturkász, te...

zobod 2014.05.13. 17:44:15

@turista a saját országában: pl. a szlovák "elhúzást" jelentősen hajtotta, hogy négy év alatt a közadósságuk 27%-ról 52% fölé emelkedett. Volt eszük, még időben behúzták a féket, a magyarországi elkúró ballib intő példa a térség politikusainak. A növekedésük viszont egyből visszaesett. Ahogy szerencsétlen Románia évtizedek nyomora után talán fejlődő pályára állna, már egyből ott keringenek a keselyűk, tolnák be a kölcsönöket. Lehet persze azon versenyezni, ki tud nagyobb lufit fújni, de érdemes?

Blogger Géza 2014.05.13. 17:53:30

@makro67: Nem, a Földön. Valójában a családosok jellemzően jobban jártak a családi adókedvezmény miatt, az átlagot elérő keresők az egy kulcsssal, a minimálbéresek pedig a megemelt minimálbérrel. Jellemzően csak a minimálbérnél jobban, de átlag alatt kereső gyermektelenek jártak rosszul. Ez meg egy kisebbség. Nem véletlenül maradt kb évi +400 milliárd Ft a családoknál.

makro67 (törölt) 2014.05.13. 17:54:36

@zobod:

Milyen fékeket húztak be te szerencsétlen? Ülj már be egy bevezető makrokurzusra, mielőtt abból próbálsz osztani, amiből te is híján vagy.

De addig is - amig a megfelelő oskolát kiválasztod - elmélkedj azon, hogy az USA éveken keresztül 8-10%-os deficittel dolgozott, s hol járnak ma ők gazdasági növekedés és munkanélküliség tekintetében - és hol az EU, vagy mi.

makro67 (törölt) 2014.05.13. 17:56:52

@Blogger Géza:

Ez nem az MTV itt nem kell hazudni. Addig is Virovácz - Tóth G. Csaba. Pénzügyi Szemle Cikk, Szja, Nyertesek és Vesztesek,

Oszt, jó napot.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 17:59:09

@Benjamin Eisenberger:
És te kiérdemelted? Ki dönti el, hogy ki érdemelte ki? Neked magyarság mérőd van?

turista a saját országában 2014.05.13. 18:00:13

@Nyekenyóka: Ki beszél itt Bartusról? Nem értem, hogy jön ide. Akinek amúgy minden szava igaz, de megszólítani az embereket, a szemeket felnyitni nyilván nem publicistáknak, hanem azoknak kell, akik a politikát művelik. A lényeglátó újságíró csak kiteríti az ország problémáit, rájuk mutat és várja, hogy a politika számára is fontosak legyenek. Ez a dolga. A politikának meg az, hogy cselekedjen.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 18:08:39

@Kuruc ezredes:
Most újra elolvastam, amit írtál, és hihetetlen mennyire könnyen befolyásolhatóak az emberek. Ezt a maszlagot nyomja már ki tudja mióta jópár "jobboldali" újságíró, te meg úgy ahogy van ideböfögöd, mint ha lenne bármi értelme is pl. annak, hogy az európai értékeket hangoztatják a magyar helyett (ugye az triviális, hogy a magyar értékek az részhalmaza az európai értékeknek, tehát helyettes semmiképpen sem lehet).

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.05.13. 18:11:09

@turista a saját országában:

"Akinek amúgy minden szava igaz"

Mint a választási bojkott?

"de megszólítani az embereket, a szemeket felnyitni nyilván nem publicistáknak, hanem azoknak kell, akik a politikát művelik."

Aki egy vérbeli békemenetest meg tud győzni, hogy ne szavazzon a Fideszre annak fizetek egy rekesz jó minőségű sört (ha szereti)
Hiába hiteles valaki, ha egy hívőt kell meggyőznie valamiről, az közel egyenlő a lehetetlennel. Vagy nem???

Én bevallom, elég sokáig Fidesz szavazó voltam, aztán az új adórendszer kivágta nálam a biztosítékot, idén nem rájuk szavaztam. Mondjuk lehet akkor én sosem tartoztam a hardcore hívők közé...

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 18:13:31

@Nyekenyóka:
Senkinek nem kell meggyőznie a hívőket, van elég szavazó rajtuk kívül is.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.05.13. 18:14:41

@Narancskommunista:

Azok sose szavaznak. Legalábbis ha a párton kívüliekre gondolsz. Nem igazán sikerül őket megszólítani senkinek sem.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 18:18:00

@Nyekenyóka:
Nem csak az nem hívő, aki nem megy el szavazni, sőt...

Pan Modry 2014.05.13. 18:18:09

@Kuruc ezredes:
Az a baj hogy a szamok nem igazoljak a dontesek helyesseget, azok a mas orszagok akik kelet europaban annyira visszazuhantak mint magyarorszag azok 2010 ota sokkal jobban teljesitenek.
Felolem a fidesz nyerhet 2018 ban is, amennyiben jol teljesitenek, de eddig nem azt tettek. Ha azt tettek volna akkor ezt a szamok is igazolnak.

polgári kór 2014.05.13. 18:20:51

@makro67: 'elmélkedj azon, hogy az USA éveken keresztül 8-10%-os deficittel dolgozott, s hol járnak ma ők gazdasági növekedés és munkanélküliség tekintetében - és hol az EU, vagy mi.'

Miért nem nézel ezeknek az adatoknak utána?

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.05.13. 18:21:20

@Narancskommunista:

A Fidesz szavazók mekkora része nem hívő? Mármint akik nem néznek hírtv-t, nem járnak rendezvényekre, nem kedvelik OV-t fészbukon, stb....

Pan Modry 2014.05.13. 18:21:52

@rasztaszív:
Semmi nem menti fel a szocikat ezugyben, az autopalyaepiteseknel es sok mas beruhazasnal is megkarositottak a magyar allampolgarokat, oket vedeni vagy tamogatni legalabb annyira szanalmas es kozvetett hazaarulas mint a fideszt tamogatni abban amit csinal.

polgári kór 2014.05.13. 18:22:29

@Pan Modry: mi az hogy jobban?

A kommunistáknál teljesített jobban a fidesz, az elég is lesz. Nem az észtek az alternatíva, hanem a kommunisták.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 18:26:10

@Nyekenyóka:
Tippre olyan 700 ezer lehet az 1,7 millióból, de ha 1,7 millió lenne, akkor is verhető lenne a Fidesz, ha többen mennek el(volt már nagyobb a részvételi arány, mint legutóbb).

Én speciel olyat is ismerek, aki nagyon rühelli Orbánt és diktátornak nevezi, de elment szavazni a Fideszre, mert az aktuális élethelyzete olyan, hogy jó nagy szarban lenne, ha a hülye Mesterházy visszahozná a többkulcsos adót.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 18:26:56

@Narancskommunista:
Ezt megint kicsit elírtam, szóval ha 0 lenne az elején.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 18:27:29

@polgári kór:
Maguknál hogyan teljesítenek jobban? :-)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2014.05.13. 18:28:39

@Narancskommunista:

Én meg olyat ismerek, aki kurva jól járt az új adórendszerrel, van 3 kisgyereke, nagy családi házban él és mégsem a Fideszre szavazott.

Amúgy 2,1 millióan szavaztak a Fideszre a hattúliakat leszámítva.

shwarcz bácsi 2014.05.13. 18:30:22

@bölcsbagoly: Nem vagyunk a nép? ezt te döntöd el? milyen alapon döntöd el, hogy ki a nép? aki nincs velünk az ellenünk van? honnan ismerős ez? 1998-2002 miért nem lehetett nyilvánosságra hozni? teszem azt, ott volt Antall József, miért nem tette meg? mi a konkrét oka annak, hogy a fidesz nem teszi ezt meg, most?
van erre társadalmi igény. tökmindegy, hogy te mit mondasz. kenegethetitek a szart, de egyszer úgyis beborít titeket.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 18:32:57

@Nyekenyóka:
Igazság szerint nekem kb. semleges lenne a többkulcsos, viszont az, hogy a töketlen ellenzéki összefogás azt ígérte, hogy visszahozza, az engem is felháborított, és értelme sem volt, mert azt a réteget, akinek ez kedvezne, már megvette a Fidesz a rezsicsökkentéssel.

polgári kór 2014.05.13. 18:33:04

@Narancskommunista: Ezzel majd a 2018as kampányban is lehet próbálkozni, nagyon kell a fidesznek a szavazó...:)

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 18:34:58

@polgári kór:
Nem hiszem, hogy 2018-ban az állampártot leszámítva lesz másnak kampánya.

polgári kór 2014.05.13. 18:37:04

@Narancskommunista: A Jobbiknak csak lesz, hisz van mondanivalójuk, nem kompromittálódtak még.

shwarcz bácsi 2014.05.13. 18:37:44

@Kuruc ezredes: gondolom itt nem felejted el megemlíteni fónagy jánost és deutsch tamást, a fidesz "zsidóit " és valószínűleg vannak még többen is. plusz a posztkommunista haverokról ne is beszéljünk, akik a soraitokban bujkálnak, nemzetvédő hazafi, demokraták mi? gerinctelen szarkupacok gyülekezete vagytok.. annak idején smittpali az mszp színeiben akart főpolgármesterként indulni, lett belőle fidesz támogatta köztársasági elnök, végül akkorát égett, mint a magyar politikában eddig még senki.
a magyarságtudatnak a politikához semmi köze! és főleg nem ott kezdődik!!

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 18:39:42

@shwarcz bácsi:
"a magyarságtudatnak a politikához semmi köze! és főleg nem ott kezdődik!! "

Ott a pont.

makro67 (törölt) 2014.05.13. 18:41:55

@polgári kór:

A tények rád férnek barátocskám mindenekelőtt itt:

www.usgovernmentdebt.us/us_deficit

S ha mindezzel végeztél, akkor narancs agyadban lévő második biteted is szépen próbáld munkára fogni, hogy felfogd, hogy az elmúlt 4 évben a faszagyerek jogász, csak évi 0,5%-os évi növekedést produkálni, ami a térségben gyakorlatilag (a Szlovéneket leszámítva) a legszarabb!

Világos?

polgári kór 2014.05.13. 18:47:29

@makro67: Nem az USA a fidesz alternatívája, hanem a kommunisták, szóval fingom nincs miről beszélsz.

polgári kór 2014.05.13. 18:48:52

@shwarcz bácsi: Nem kell kampány. A libsi ajvék behozza a 2/3ot rendszeresen.

polgári kór 2014.05.13. 18:52:11

@shwarcz bácsi: Vágókép Bajnairól meg Feriről, egyből 80% mandátum a jobboldalé.

makro67 (törölt) 2014.05.13. 18:54:20

@polgári kór:

Te szerencsétlen Polgári Ökör Kór!

Egy szemvillantás alatt kiderült, hogy hazudtál! Ám ócska narancsbolsiként átsiklasz felette, mintha mi sem történt volna.

Aztán rittyentesz egy bötűhalmazt, amiből viszont kiderül, hogy olyan hülye vagy, hogy a Hortobágyon előbb látunk dinoszauruszt, mintsem téged az eszedért ellopnának.

shwarcz bácsi 2014.05.13. 18:54:43

@polgári kór: libsikkel tele a fiedsz. lévén 10 évig volt a liberális internacionálé tagja.
nem kell kampány? végül is minek az, van annyi volt kommunista a bandátokban, hogy az idősebb generáció tutira rátok fog szavazni.a régi reflexek ugye.. ismered a mondást, " attól, hogy a majomra kalapot adsz, még majom marad" ..
elbújhattok gyerekek, játszhatjátok az ájtatos keresztényt, meg a nagy nemzetvédő hazafit, csak szar politikusok vagytok semmi több.

Netuddki. 2014.05.13. 18:54:43

Most akadt a kezembe a fidesz színes, szagos reklámanyaga a témával kapcsolatban. nem lehetett olcsó, pár 100Ft-ba belekerült. Vajon ezt is közpénzből fizették? Sikkasztották?

"Küldjünk olyan képviselőket Brüsszelbe akik képesek megvédeni a rezsicsökkentést..."

Ostoba, szánalmas, balfasz fideszesek! Fideszes balfaszok!

polgári kór 2014.05.13. 18:57:02

@makro67: Nem, te hazudtál. Évek óta felülteljesítjük az EU27 átlagot, és az Eurozóna átlagot mind a GDP növekedés, mind az adósságarány menedzselés tekintetében.

A régiótól való elmaradás ballibsi örökség, az adósságot vissza kell fizetni. De pl. a csehek, szlovákok adósság emelkedő pályán vannak, úgyhogy a trend nálunk egészségesebb.

shwarcz bácsi 2014.05.13. 18:57:31

@polgári kór: Bajnait látod közöttük?

Járai Zsigmond – MSZMP-tag

Matolcsy György – MSZMP-tag

Martonyi János – MSZMP-tag

Pintér Sándor – MSZMP-titkár

Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban

Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag

Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke

Fónagy János – MSZMP-tag

Vonza András – MSZMP-tag

Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag

Chikán Attila – MSZMP-tag

Boros Imre – MSZMP-titkár

Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag

Harrach Péter – MSZMP-tag

Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár

Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag

Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár

Boross Péter – MSZMP-tag

Balogh Gyula – MSZMP-tag

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár

Varga Mihály – KISZ-titkár

Rogán Antal – KISZ-titkár

Deutsch Tamás – KISZ-titkár

polgári kór 2014.05.13. 18:57:49

@shwarcz bácsi: Ez sem fog segíteni rajtatok, soha nem álltok talpra.

polgári kór 2014.05.13. 18:58:40

@shwarcz bácsi: Nem. Bajnai túl fiatal, mégis a vesztesekhez szerződött. Öreg hiba.

polgári kór 2014.05.13. 18:59:56

@kovi1970: Nembaj, neki lehet futni 4 év múlva is a balfaszoknak. Ne bánkódj!

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:01:52

@Narancskommunista:
Hát igen, hihetetlen. :)
25-én ismét választunk, meglátjuk, mennyire ért majd veled abban a magyarság, hogy az európai és magyar értékek nagyrészt ugyanazok. Bizonyára akkor hatalmasat fog tarolni az európai értéket jelenleg leginkább képviselő Demokratikus Koalíció.

Netuddki. 2014.05.13. 19:02:29

@polgári kór: Ostoba, balfasz orbánfartúró! Az, hogy tolvajok vagytok teljesen független attól mit HISZEL rólam.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:03:26

@Pan Modry:
Persze, szarabb 2009-es mutatókkal most mindegyiknek jobb a hiánya, államadóssága, inflációja, jegybanki alapkamatja. A számok abszolút nem a Fideszt igazolják. Hát hogyne. :)
Mondom, egyedül a növekedésbe bírtok kapaszkodni, úgyhogy ragadjátok meg.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 19:03:41

@Kuruc ezredes:
Nem írtam, hogy ugyanazok, még mindig nem érted, miért abszurd, amit írsz. Magyarország szerinted melyik kontinensen van?

polgári kór 2014.05.13. 19:03:50

@kovi1970: Jó, jó 4 év múlva megint haknizhatsz.

Hátha akkor bejön.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 19:05:03

@Kuruc ezredes:
A DK kb. annyira képvisel európai értékeket, mint amennyire a Fidesz bármilyen állandó értéket is...

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:06:43

@shwarcz bácsi:
Aha, ők is zsidók, csak nem magyargyűlölők, tehát ezért nem említettem meg őket.
Szerencsére vannak még olyan zsidó honfitársaink, akik nem értenek egyet a Szabadság téren tomboló cionista-atlantista magyargyűlölő zsidókkal.

Nagyon helyesen felmerült itt is már, hogy akkor válasszunk ebben a kérdésben. Tökre egyetértek, a magyarságtudatnak nem feltétlenül van köze a politikához, de itt most pont arról beszélgetünk, amikor van.
Ki kormányozza Magyarországot? A Fidesz, vagy egyetlen kormányképes alternatívája, az MSZP-SZDSZ?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:07:54

@Narancskommunista:
Az általatok európai értékeknek tekintett maszlag földrajzilag valójában atlantista "érték". Tőlem hívhatjuk akkor annak, mert ez pontosabb megfogalmazás, de a köznapilag használt terminológia az európai.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.13. 19:09:22

@Kuruc ezredes:
"Tökre egyetértek, a magyarságtudatnak nem feltétlenül van köze a politikához, de itt most pont arról beszélgetünk, amikor van. "

Nem csak nem feltétlenül van köze, hanem nincsen köze a politikához. Akkor sincsen, ha ti meg akarjátok mondani politikai alapon, ki a magyar, mert ekkor már nem a magyarságról beszéltek, hanem egy általatok kitalált politikai fogalomról, a többi csak névazonosság.

Sztavrosz_ (törölt) 2014.05.13. 19:10:28

Ennek semmi értelme! Az egész nép egymást gyűlöli 200 elmebeteg, másokat irányítani akaró fasiszta miatt.
Guillotine alá mindet ahogy eleink azt bölcsen tették!

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:10:45

@Narancskommunista:
Nyugodtan relativizálhatod a teljes rendszert, mert a lényeg ettől még egy marad. Magyarországon jelenleg két kormányképes alternatíva van. Az egyik az atlantista-cionista Nyugat iránti feltétlen függésben hívő MSZP-SZDSZ, a másik pedig az ezzel ellentétben helyi, nemzeti érdekeket képviselő, Nyugattal szemben jóval konfrontatívabb Fidesz.
A legharcosabb antinacionalista-kozmopolita szöveget jelenleg a DK nyomja.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:11:48

@Narancskommunista:
Nem azt mondtuk meg, hogy ki a magyar, hanem azt, hogy ki a magyargyűlölő. Ezt pedig a tetteik alapján mondtuk. Olvass szépen vissza.

shwarcz bácsi 2014.05.13. 19:12:17

@Kuruc ezredes: egyikből sem kérünk! Elég volt mindegyikből. ne gondoljuk már komolyan, hogy csak és kizárólag a jelenlegi politikai felhozatal képes kormányozni az országot!! komolyan most miről beszélsz?? többségüknek soha az életben nem volt polgári foglalkozása sem. pl rogán, orbán, nem sorolom... nevetséges az egész.

Sztavrosz_ (törölt) 2014.05.13. 19:13:07

@Kuruc ezredes: Ne hazudj!
SZDSZ nem is volt a szavazólapon! Szerintem nincs is :)

polgári kór 2014.05.13. 19:13:08

@Sztavrosz_: Soha nem volt akkora egység, mint 2010 óta.

Olyan kevés tüntetés se volt soha, mint 2010-14ben. Azt meg csak túléli Magyarország, ha 20 helyett 40 blogban fikázzák a magyarokat.

Blogger Géza 2014.05.13. 19:15:27

@makro67: Átfutottam. Szakmailag igen sok gyenge pontja van, ezért számomra nem mérvadó.

1) Csak azzal foglalkozik, hogy hogyan változott a fizetendő SZJA. Ugyanakkor nem vettem észre, hogy kiszűrné a béremelések hatásait. Nem hiszem hogy valakinek az fájna, hogy mondjuk 10 ezerel több adót kell fizetnie, ha közben 100 ezerrel több a nettója. Valójában az az érdekes (az egyén szempontjából), hogy hogyan változik az illető nettó jövedelme.

2) Nem foglalkozik a minimálbéremelés hatásával.

3) Nem foglalkozik a legújabb változásokkal. (adókedvezmény kibővített igénybe vételi lehetősége.)

Ezzel együtt az alábbi mondat: "Az egy vagy két
gyermeket nevelők 85 százalékának csökkent
legalább 1000 forinttal az éves adója" igazolja, amit mondtam.

shwarcz bácsi 2014.05.13. 19:15:32

@Kuruc ezredes: arra ugye nem kell reagálnom, hogy ők is zsidók, csak nem magyargyűlölők? te ismersz esetleg minden magyar zsidót, és bizonyítottan tudod, hogy ki közülük "magyargyűlölő" nem arról van szó ugye, hogy fónagy és dajcs, azért jó zsidó, mert a mi zsidóink??

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:16:37

@Sztavrosz_:
Dehogynem volt.
Összefogás-Kormányváltás vagy mi volt most a nevük.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:17:16

@shwarcz bácsi:
Oks, akkor ne szavazz rájuk. Bár valószínűleg te most se szavaztál, csak nem tetszik, hogy a választók meg igen. :)

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:19:17

@shwarcz bácsi:
Közéleti tevékenységükből tudom csupán megállapítani. Deutsch Tamást és Fónagy Jánost nem hallottam még a magyarok ellen uszítani. Persze lehet, hogy otthon stikában ők is ezt tolják titkos szeánszokon, de ez jelenleg nekem annyira valóságos, mint Micimackó kalandjai.

Sztavrosz_ (törölt) 2014.05.13. 19:19:56

@polgári kór: Az egység mindíg erőszakkal volt fenntartva. Hol az inkvizíció, hol a törökök, hol a habsburgok, hol a szovjetek, hol a CIA által. Vedd már észre hogy 1000 éve csak alkalmazkodni próbálunk a körülöttünk élőkhöz, aztán csak minket útállnak folyton. Legalábbis a konzervatív jobboldal ezt terjeszti, hogy folyton direkte minket bántanak...

Engem pl. a kutya se kérdezett 89-ben hogy mit szeretnék EZ a BAJ!! Ki mondta hogy fenn kell tartani az államot egyáltalán? a képviselők természetesnek vették

Sztavrosz_ (törölt) 2014.05.13. 19:21:33

@Kuruc ezredes: Az egyházi csuhásokat 200 éve elzavarták a hatalom közeléből is.. aztán itt a kdnp. az nem fáj? nekik is csak a nevük más..

polgári kór 2014.05.13. 19:21:35

@Sztavrosz_: Mi a francról beszélsz, ki tudja?

shwarcz bácsi 2014.05.13. 19:22:49

@Kuruc ezredes: nem tettél fel kérdést. amit meg feltettél, arra már válaszoltam, elég konkrétan.

polgári kór 2014.05.13. 19:23:39

@Sztavrosz_: 'Az egyházi csuhásokat 200 éve elzavarták a hatalom közeléből is.. aztán itt a kdnp'. - Ők is diktatúrát müködtettek, mint a komcsik?

Sztavrosz_ (törölt) 2014.05.13. 19:25:41

@polgári kór: A "mindenható" fogalma nem tőlem származik.
Persze az egyház sokáig szerves része volt az államapparátusnak nem mondták még neked? Sokakat eretnekséggel vádoltak koholt vádak alapján.

makro67 (törölt) 2014.05.13. 19:26:53

@polgári kór:

"Évek óta felülteljesítjük az EU27 átlagot, és az Eurozóna átlagot mind a GDP növekedés, mind az adósságarány menedzselés tekintetében."

Mit teljesítünk felül te címeres hatökör? Üsd már fel az Eurostatot te narancstálib. 0.5% évente a gazdasági növekedés ez az Orbány Kurmány! A térségben a leghitványabb! Értesz ebből valamit?

Miközben üvöltöztek 2010-ben, hogy majd ők! Hogy 3-4%os növekedés, meg dinamikus pálya, mert ők akkora szakértők. Bizony. És lett belőle 0,5% Nemzeti Nyomorral megfejelve.

Te szerencsétlen Polgári Ökör Kór! Hogy te meg az adósság? A te két biteddel? Hát hol élsz te, ember? "Adósságarány menedzselés" ?????

3000 mrd manyup(a GDP 10%-a)sem volt elég a Nagy Narancsos Elquró kormánynak, hogy hangypöcsnyit faragjon az adósságból.

Mellesleg hol a lóvé? Se gazdasági növekedés, se adósságcsökkenés, se 3000 mrd forint!

Semmi, csak egy rakás szemét és mocsok! No meg elbaszott 4 év, + még elqurva a következő 4 egy teljes nemzedék életéből.

A vörös elqrást váltotta a narancsos, cseberből vederbe.

Pan Modry 2014.05.13. 19:27:36

@Kuruc ezredes:
Ne a 2009 hez hasonlit mert annal minden egyeb orszagnak jobb a mutatoja, viszont a legtobb orszag 2009 ota sokkal tobbet javult mint magyarorszag.
Tehat ez ugyancsak egy olyan dolog amire nem lennek buszke!

A szocikat hibaztatni a sajat rossz teljeditmenyetekert kb az mint a hollandokat hogy szarra vertek magyarorszagot.
Eaadasul visszaterve az atlanti ellenessegedre, a legtobb ilyen irszag csapata barmikor kitomi a magyar valogatottat, bar nemi korosztalyos fejlodes lathato, ha jol emlekszem gibraltarral az u19 nagy nehezen osszehozott egy ikszet. :)

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:29:22

@shwarcz bácsi:
"Kuruc ezredes · polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:06:43
@shwarcz bácsi:
Ki kormányozza Magyarországot? A Fidesz, vagy egyetlen kormányképes alternatívája, az MSZP-SZDSZ?"

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:30:18

@Sztavrosz_:
Miért, hogy hívták a KDNP-t korábban?
Egyébként nem fáj, sőt, tökre bírom, hogy ennyire basszák a libsi csőrötöket. :)

Pan Modry 2014.05.13. 19:30:47

@makro67:
Ne idegeskedj, koltozz el es gyozdd meg rola a csaladodat, barataidat, nincs ertelme olyan orszagban elni ahol a gyerekeid versenyhatranyba lesznek kesobb.

Szar volt az mszp, szar a fidesz, neked meg egy eleted van, elj olyan helyen ahol kevesbe szivjak a veredet.

Pan Modry 2014.05.13. 19:32:15

@Kuruc ezredes:
A mostani fidesz alternativaja egy sokkal sikeresebben kormanyzo fidesz is lehetne, de mivel a fidesz szavazok kifejezetten tamogatjak a fideszmutyikat ezert erre keves az esely.

Sztavrosz_ (törölt) 2014.05.13. 19:32:19

@Kuruc ezredes: Mocskos elnyomó diktatúra résztvevői, működtetői voltak mindíg is. Ez a baj. a legaljasabb Monarchiákban vastagon benne volt a kezük a férgeknek.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:33:44

@Pan Modry:
Csak azok az országok 2009-ben is sokkal jobb helyzetben voltak a 2009-es Magyarországnál.
Ehhez képest 2010 óta a főbb gazdasági mutatók legtöbbjében javultunk a 2002-10 közti időszakhoz képest, ráadásul csomó nekem nagyon tetsző dolgokkal huzigálta meg a drága Fidesz az atlantista oroszlán bajszát, aztán valahogy mindig nyert. :)
Megértem, hogy fáj nektek. Tessék szépen választásokon megbuktatni őket akkor!

A magyar focit meg nyugodtan fikázzátok továbbra is, ez végre tuti meghozza majd a remélt nagy-nagy politikai sikert! ;)

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:35:08

@Pan Modry:
Ja igen, hát ebben tökre egyetértek. A Fidesz tényleg lehetne még sokkal jobb a Fidesznél. Elméletileg ez teljesen helytálló.
Köszi a kioktatást, de majd mi eldöntjük, mit és hogy kérünk számon a saját pártunkon, inkább a tiéddel foglalkozz!

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:36:08

@Sztavrosz_:
Nem szeretem ezt a proli, ostoba zsidózást. Tessék szépen mindig konkrétan megfogalmazni, ha valami problémád van a zsidóság viselkedésével.

Sztavrosz_ (törölt) 2014.05.13. 19:37:57

@Kuruc ezredes: A szegregáció nem túl előremutató viselkedési forma, amennyiben a túlélés az ember célja.

polgári kór 2014.05.13. 19:39:57

@makro67: A 2010es választásomat a fideszre igazolta a 2. Orbán kormány, sokkal jobban teljesjtett, mint előtte a ballib koalíció, aki 2010ben és most az egyetlen alternatíva volt.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 19:40:14

@Sztavrosz_:
Ez az állítás igaz lenne vajon erre az etnikumra is?
Szegregálnak, ennek ellenére elég régóta léteznek.

polgári kór 2014.05.13. 19:41:17

@makro67: "A vörös elqrást váltotta a narancsos, cseberből vederbe."

Örömmel hallom, hogy ezek szerint a Jobbikot választottad! Támogatni kell az ifjú tehetségeket!

makro67 (törölt) 2014.05.13. 19:44:41

@Blogger Géza:

Ezt nem átfutni kell, hanem áttanulmányozni. Nagyjából 2-3 nap, s akkor beszélhetünk róla.

Amit pedig fentebb írt, az feketén-fehéren nem igaz.Idézem Tóth G. Csabát: " Ám mindehhez azt is hozzá kell tenni, hogy bár a vesztesek összesen 2,5 millióan, a nyertesek pedig 1,7 millióan vannak, előbbiek éves adóemelkedése (75 ezer forint), jócskán elmarad az utóbbiak adócsökkenésétől (364 ezer forint)."

De egyébként nincs különösebb értelme ebbe belemenni. Hiszen vannak más egzaktabb makrogazdasági mutatók.

Azok alapján pedig a konklúzió hótiszta: az elmúlt 4 év gazdasági teljesítménye botrányos.

Pan Modry 2014.05.13. 19:45:11

@Kuruc ezredes:
Ez azert nem igy van, mert nemcsak a fidesz szavazok fizetnek adot es az o penzuket is rosszul hasznalja fel a fidesz.
Raadasul ez a szamonkeres a reszetekrol rosszul mukodik, merthe jobban mukodne akkor jobbak lennenek a versenykepessegi mutatok is.

Sot, ha akar a fociban sikeres lenne amit a fidesz csinal sok penzbol, akkor lehetne magyarorszagnak drukkolni a vb n, vagy legalabb nem kene azt hallgatni a pisont pityutol hogy az iksz jo eredmeny gibraltar ellen az u 19 ben.

polgári kór 2014.05.13. 19:45:54

@makro67: A magyar választók a saját zsebük ellen szavaztak, ki hallott már ilyet?

makro67 (törölt) 2014.05.13. 19:46:52

@polgári kór:

Drága, édes, kedves, aranyos, Polgári Ökör Kór!

Hát fenti kijelentésed sem talált, látod sublóthülye vagy újfent!

De miért hirdeted ezt nyilvánosan?

Pan Modry 2014.05.13. 19:47:06

@makro67:
Szerintem az szja csokkentese es egykulcsosutasa a keves jo fidesz dontes egyike.
Az pedig szoci hazugsag hogy aki ezzel rosszul jart az azok miatt van akik jol jartak vele.

Pan Modry 2014.05.13. 19:48:14

@polgári kór:
A szlovak valasztok jobban keresnek mint a magyar valasztok, a magyar valasztok erre szavaznak 2006 ota.

makro67 (törölt) 2014.05.13. 19:50:07

@polgári kór:

Drága, kedves, aranyos Polgári Ökör Kór!

Kopernikusz előtt mindenki a Ptolemaiosz geocentrikus világképét - vagyis azt, hogy a nap forog a föld körül - vallotta igaznak.

Szerinted tévedtek? Hmmm...? Pedig sokan voltak. Úgyszólván mindenki.

Mi ebből a tanulság? Ha valamit sokan támogatnak, az nem feltétlenül helyes, nem feltétlenül igaz, és nem okvetlenül jelenti a kiutat a mocsárból, amiben most a haza történetesen benne van.

Verstehen?

polgári kór 2014.05.13. 19:50:38

@Pan Modry: Jaja, ott már akkor dübörgött az 1kulcsos.

polgári kór 2014.05.13. 19:51:15

@makro67: És ki vezeti ki a mocsárból a hazát?

Netuddki. 2014.05.13. 19:52:34

@polgári kór: Igen? Ennyi telik tőled? Maszopozol? Libsizel? Hát a jó qrva anyád maszopos libsi faszfej!

Netuddki. 2014.05.13. 19:53:58

@polgári kór: Ja és balfaszkám! 7.-e előtt milyen nicknév alatt túrtad az orbánod farát?

"polgári kór 0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2014.05.07. óta tag."

makro67 (törölt) 2014.05.13. 19:54:51

@Pan Modry:

Kedves Pan Modry!

Szerintem nem volt helyes, az évszázad válságában különösen nem. Egy csomó szakmai okom van rá hogy miért, de már annyit írtam, hogy nincs kedvem bontogatni.

Érvelés helyett ezért inkább mos állítok: nem ismerek olyan mértékadó közgazdászt nálunk, aki helyeselné az egykulcsost.

Azon fura helyzet van ez ügyben, hogy pártállástól függetlenül mindenki hibának tartja a bevezetését.

De hátha Ön tud valamit, amit mi nem. Kíváncsian várom.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 19:55:10

@Kuruc ezredes:

Antinacionalista retorika. - Tehát Adenauer, Brandt, Weizsäcker mind németgyűlölő volt?

polgári kór 2014.05.13. 19:55:55

@kovi1970: Na, azért nem kell besírni

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 19:56:39

@Benjamin Eisenberger:

"A magyargyülőlők nem magyarok. Attol hogy valaki magyarul beszél még nem lesz magyar! Azt ki kell érdemelni!!"

- Ki dönti el, ki érdemli ki?

Pan Modry 2014.05.13. 20:00:24

@polgári kór:
Az evykulcsossal semmi baj nincs, massal van problema a fidesznel.

rasztaszív 2014.05.13. 20:00:45

@Pan Modry: az autópályahálózat kiépítése miatt talán nem is kell hogy mentegetőzzenek(miféle beteges gondolkodás ezt várni...?).amikor eltagadod az autópályák jelentőségét azzal kapcsolatban,hogy a gazdaságunk valahogy még megáll a lábán,éppen a fideszt támogatod abban,amit csinál,vagyis hogy maguknak tulajdonítsanak olyan eredményeket,amikhez alig van közük.
korrupció pedig most is van - éppen csak a beruházások estek vissza.pedig mindenki jobban jár,ha inkább ilyenekből nyerészkedik az,aki úgyis csak nyerészkedni akar.

Pan Modry 2014.05.13. 20:01:31

@makro67:
Lehet nem tokeletes az egykulcsos, de jobb mint a korabbi ahol mar az is nagy kulccsal adozott aki havi szaros ezer eurot keresett.

Pan Modry 2014.05.13. 20:03:02

@rasztaszív:
En nem tamogatom a fideszt. Autopalyakat epiteni hasznos, autopalyat epiteni a nemet ar haromszorosaert buncselekmeny!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 20:06:34

@Blogger Géza:

A minimálbér bruttója 28 ezerrel, nettója 6 ezerrel lett több az elmúlt négy évben. Elég lett volna ennyit leírni Géza. Ez egy komoly eredmény, hiszen emelkedett, miközben lett adócsökkentés. Hiszen Viktor 2010-ben még a Kálmán Olga előtt is kimondta, hogy lesz. Igaz, jóformán azóta nem lehet neki spontán kérdéseket feltenni, de a tisztelet, az tisztelet.

Pan Modry 2014.05.13. 20:08:38

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Szerintem az nem volt realis hogy a minimalberesek nem fizettek szja t. Ami az szja rendszerrel tortent a keves jo fidesz dontes egyike.

polgári kór 2014.05.13. 20:09:16

@rasztaszív: Ahhoz képest, hogy korrupció most is van, csak a beruházások estek vissza, minden makroadat javulóban van, és még állami bevásárlásra is fussa!

Pan Modry 2014.05.13. 20:10:56

@polgári kór:
A baltikumnak es az osszes tobbi visegradi orszagnak jobbak a makroadatai osszessegeben mint magyarorszagnak 2010 ota.

polgári kór 2014.05.13. 20:12:57

@Pan Modry: Magunkhoz mérten vannak javulóban a makroadatok, hogy jönnek ide a 40%-ra eladósodott, de eladósodó, sokkal nagyobb arányú aktív foglalkoztatottal rendelkező gazdaságok?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 20:13:11

@Pan Modry:
Aha, mondom, biztosan nem a te dolgod eldönteni, hogy a fideszszavazók miképpen kérjék számon megelőlegezett bizalmukat a Fideszen.
Egyébként tuti lehet jobban csinálni a Fidesznél, csak eddig még senkinek sem sikerült itthon.

A magyar U19-es válogatottat pedig jelenleg nem a Fidesz, hanem az MLSZ igazgatja, amelynek vezetősége meglehetősen ambivalens viszont ápol a Fidesszel.
Ha a fiatalok relatív eredménytelenségével van bajod, azért nyugodtan bíráld őket, abban viszont gondolom egyetértesz, hogy a Fidesz törvénymódosításaival 2010 óta sokkal stabilabb háttér van a magyar sportélet mögött, mint az MSZP-SZDSZ korszakában.

A felnőtt szlovák csapat mennyit is játszott amúgy Gibraltárral?

Pan Modry 2014.05.13. 20:18:28

@Kuruc ezredes:
Sikerult mar masnak jobban csinalnia, peldaul az elso fidesz kormanynak. A mai napig nosztalgiaval gondolok arra vissza hogy milyen jo erzes volt egy a regioban sikeres orszag allampolgaranak lenni.

Untermensch4 2014.05.13. 20:18:55

eu-jogharmonizáció témakörében mindkét oldal fanatikusainak figyelmébe ajánlanám hogy ha jól emlékszem a 6/1980 (I.25)évm-kpm rendelet visszavonása azután helyette tragikusan hosszú ideig helyette semmiféle kormányrendelet/hatályos akármi megalkotása pont jól mutatja "elmútnyócév" és "mostaninyócév" sejthalmazék eu-jogharmonizációs képességeit. a jelenség kapcsán kialakult káosz miatt mindkét bandát mélyen megvetem.
@Narancskommunista: "@Kuruc ezredes:"-nek egyrészt rendkívül jó humora van, másrészt jól rávilágított arra a tragikomikus helyzetre hogy egy 2018-as jobbik-kormány létrejöttéhez kb annyi erőfeszítést kell tennie a nevezett párt vezérkarának hogy nem beszélnek hülyeségeket, a túl látványosan hülyéket kiszelektálják az aktivistáik közül és a jobb közbiztonságon kívül (ami összköltség szempontjából nem is feltétlenül kerül többe a mostani helyzetnél és még jogszabály-módosítás sem kell hozzá), mindössze egyszerűbb adórendszert ígérnek (ha összegszerűen nem is kevesebbet, már azzal sok szavazatot kapnak). ez nem a jobbik rendkívüli politikai teljesítményétől van így, elég hogy a konkurencia a maga pártfüggetlenül belterjes módján zuhanórepülésben közelíti az indiai parlamentarizmus dimenzióit fotelkalandor.blog.hu/2014/01/12/az_igazi_rendszervaltas_indiaban_bevezetes_kelet-europaiaknak_az_indiai_belpolitikaba

Pan Modry 2014.05.13. 20:20:44

@polgári kór:
Ugy hogy ok a referencia, peldaul a baltikumban vagy a tobbi visegradi orszagban a kormany sokkal komolyabban vette hogY a versenyszfera allaspiaca felporogjon, addig a fidesz kozmunkaba kuldi az embereket bohockodni.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 20:21:59

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Nem németgyűlölők, de igazi atlantista kollaborátorok mind. Nagyon örülök, hogy áldásos tevékenységüknek hála a mai Németországban elsöprő szellemi irányzattá vált a nemzeti önfeladás, de Magyarországnak nem szánom ugyanezt a sorsot, mert a magyarokat szeretem, míg a németeket nem.

polgári kór 2014.05.13. 20:25:30

@Pan Modry: 'peldaul a baltikumban vagy a tobbi visegradi orszagban a kormany sokkal komolyabban vette hogY a versenyszfera allaspiaca felporogjon'

Ezek ilyen mondások, ilyen mindenkinek van vagy 100.

Azzal együtt Mo-n a versenyszféra nincs rosszabb állapotban mint 2010-ben, a közmunka bónusz, ha tetszik az adózók valamit kapnak a segélyért cserébe.

Bár 2010ben lett volna a versenyszféra olyan állapotban, mint 2006ban.

Ezzel együtt csak azt tudom mondani, hogy nem más országok, hanem a komcsik az alternatíva. A fidesz azért volt 2000ben jobb, mert jobb állapotban vette át az országot, nem azért mert okosabb döntéseket hozott.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 20:28:32

@Nyekenyóka:
Aha, te meg kopasz.

@Pan Modry:
Nekem sokkal jobban tetszik ez a négy évük. Ezerszer bátrabbak és szemtelenebbek, mint akkor, de teljesen felesleges az almát a körtével hasonlítani. Más világ- és belpolitikai helyzet volt 1998-ban és 2010-ben.

@Untermensch4:
Micsoda szerencse, hogy a Jobbik sosem tudja majd kiseprűzni soraiból az idiótákat.

Pan Modry 2014.05.13. 20:28:52

@polgári kór:
A fidesz jobb allapotba vette at az orszagot es viszonylag jol kormanyoztak!
2010 ben az orszag nem volt jo allapotba, de a fidesz erre ratett egy lapattal a szar kormanyzasaval.

Egyebkent az elso fidesz kormanyba olyan nevek voltak mint chikan meg jarai, a mostani kormanynevsor onmagaban is komoly szanalom.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 20:28:56

@Narancskommunista:

Azért azt tegyük hozzá, eddig szinte egyedül a DK beszélt az EU választás kapcsán európai dolgokról.

Pl EEÁ

Pan Modry 2014.05.13. 20:34:09

@Kuruc ezredes:
Szerintem nem batrabbak, inkabb gyavabbak, a szemtelenseg meg nem erdem. Es sajnos az eredmenyek sem jonnek, magxarorszag regios sereghajto, akkoriban pedig nem volt az.

polgári kór 2014.05.13. 20:35:31

@Pan Modry: '2010 ben az orszag nem volt jo allapotba, de a fidesz erre ratett egy lapattal a szar kormanyzasaval.'

Ez adatokkal nem igazán támasztható alá.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 20:37:53

@Kuruc ezredes:

"nekem nagyon tetsző dolgokkal huzigálta meg a drága Fidesz az atlantista oroszlán bajszát, aztán valahogy mindig nyert."

- Az országban a fejlesztések közel 95%-a EU pénzből valósult meg az elmúlt években.
- Az EU átmenetileg felfüggesztette a kifizetéseket Hazánk részére.

- Hadd ne gratuláljak az ízlésedhez.

rasztaszív 2014.05.13. 20:37:55

@Pan Modry: épült már olcsóbb is,drágább is.itt,ezt kell megvizsgálni,mi mennyibe került,aztán lehet feljelentést tenni.aki lopott,azt meg kell büntetni.de egyelőre az a helyzet,hogy amikor végre megépült valami,ami tényleg fontos az országnak,akkor csak a fikázás megy.

Pan Modry 2014.05.13. 20:38:13

@polgári kór:
De igen, magyarorszag rosszabbul teljesit mint a visegradiak es a baltikum.
Pontosan mint a szocik idejen.

polgári kór 2014.05.13. 20:40:01

@Pan Modry: Ne fussuk újra ezeket a köröket szerintem.

rasztaszív 2014.05.13. 20:41:53

@polgári kór: a javuló makroadatokhoz van némi köze azoknak az ipari beruházásoknak,amiket jórészt az autópálya-hálózatnak köszönhetünk.de nem várom,hogy belásd - bele is pusztulnál.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.05.13. 20:44:45

@Pan Modry:

Én azt vallom, ha az állam minimális bért határoz meg, akkor az legyen adómentes.

Pan Modry 2014.05.13. 20:48:15

@rasztaszív:
Igen, ha valami fontos akkor sem akarom a piaci ar haromszorosaert megvenni, de ha szerinted ez nem problema keress meg ha lakast vagy kocsit veszel, barmit eladok neked a piaci ar haromszorosaert, en boldog leszek a peofit miatt, es te is, ahogy az autopalyak miatt az vagy.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 20:48:15

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Nem tartok rá igényt, köszi. :)
Többek között ez is nagyon tetszik a Fideszben.

Esetleg szavazzátok le, és akkor lehet majd máshogy csinálni.

polgári kór 2014.05.13. 20:49:10

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

'Én azt vallom, ha az állam minimális bért határoz meg, akkor az legyen adómentes.'

Nem ördögtől való gondolat, de azért sok visszaélést okozott a gyakorlatban. Ma sokkal kevesebb a mininmálbéres mint amikor megérte annak lenni.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 20:49:13

@Pan Modry:
Csomó olyan dolgot vettek el a Művelt Nyugattól, amit az sosem gondolt volna, és nem tudott ellene tenni semmit. Ezerszer bátrabbak, mint 1998-2002 között.

rasztaszív 2014.05.13. 20:51:09

@Pan Modry: ha be tudnád bizonyítani ezt a háromszoros ár dolgot,életed végéig megélhetnél a sikerdíjból.

Pan Modry 2014.05.13. 20:51:13

@Kuruc ezredes:
Mit vettek el? Ha jol emlekszem max Andorratol hat pontot nagy nehezen.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 20:54:53

@Pan Modry:
Manyup, IMF-beleszólás a költségvetésbe, Magyar Nemzeti Bank, Alkotmány, Heti Hetek.
Képzeld, ma már annyi se jön össze ezeknek a Művelt Nyugatiaknak, hogy megmondják a törvényesen megválasztott magyar kormánynak, milyen emlékművet emelhet Budapest frekventált közterén.

Pan Modry 2014.05.13. 20:59:19

@Kuruc ezredes:
De hisz ezek lenyegtelen dolgok, igazabol engem nem erdekel hol milyen szobrot huznak fel, max annak nem orulok hogy kozpenzbol megy, de ezek marginalis koltsegek.
Sajnos a gazdasagban sikertelenek, na ez az ami erdekel, sajnos nincsenek eredmenyek, pedig aztan rolam nem lehet azt mondani hogy ezt azert mondom mert mszp szdsz szimpatizans vagyok.

Pan Modry 2014.05.13. 21:04:31

@polgári kór:
Hetihetes, eleinte annak ellenere hogy akkoriban jonak tartottam a fidesz kormanyt oket is viccesnek talaltam, de kb 2001 ota atmentek tomor szanalomba, kb azota nem is nezem.

Pan Modry 2014.05.13. 21:21:01

@Nyekenyóka:
Szanalmas, kb annyira mint amikor schmitt pal kacerkodott a gondolattal.
Remelem bp ert Tarlos Javor csata lesz, mindketto vallalhato figura, ha azt a kriplit inditja a baloldal akit legutobb horvath vagy mi a neve, akkor egyertelmuen tarlost javaslom.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 21:46:50

@Pan Modry:
Ez megintcsak relatív, de abban gondolom te is egyetértesz, hogy az MSZP-SZDSZhez képest a Fidesz nagyságrendekkel jobb gazdasági eredményeket produkált az elmúlt 4 évben.
Ajánlom összehasonlításra továbbra is:
Államadósság
Költségvetési hiány
Jegybanki alapkamat
Infláció

Pan Modry 2014.05.13. 21:57:25

@Kuruc ezredes:
Ezek valoban jobbak mint gyurcsany alatt, sot a mostani mszp ben is nagyobb a downside mint az upside risk.
Viszont attol hogy az mszp nel hobb valaki az meg edeskeves a regios versenybe. Ez a hasonlitgatss olyan mint amikor a 14 eves buta ubul megint megbukik a 6. Osztalyban es azzal vedekezik hogy cigany jozsi is megbukott megint az otodikben pedig o mar 16 eves.
Felnottkorukra mindketto csoro luzer lesz, esetleg bortontoltelek.
Jelen esetben a fidesz a buta ubul, jozsi meg az mszp.
A masodik leghulyebbnek lenni nem erdem, az utolso 10 evben a regio legszarabb kormanya az mszp szdsz volt, sajnos a mostani fidesz kormany nalam holtversenybe kaczinsky kormannysl a masodik legszarabb. Ez a teljesitmeny nekem messze nem eleg!

húzzad neki shakespeare 2014.05.13. 22:04:58

Ennek a sok Fidesz-csőcseléknek csertifikátja van arról, hogy ilyen hülye, vagy csak röfögnek mint a húzott disznó?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.13. 22:06:45

@Pan Modry:
Nézd, valahol megértelek, hiszen soha nem szabad hátradőlni, hogy ennél jobb teljesítményt nem lehet nyújtani. Azt ugyanakkor te is elismered, hogy a Fidesznél nincs jobban teljesítő kormányképes alakulat hazánkban, és valószínűleg nem is lesz.
Gondolom azon sincs köztünk vita, hogy az első fideszes kormányzás alatti büszkélkedésed a magyar gazdaság jó teljesítményére az MSZP-SZDSZ 2002-10 közti totális dilettantizmusa miatt szűnt meg.
2010-ben a Fidesz pedig olyan kül- és belpolitikai helyzetben volt, hogy teljesen más alapokon kezdett bele a kormányzásba. Neked ez nyilván nem tetszik, mert a jelenleg még számottevő, de már korántsem egyeduralkodó neolib-atlantista paradigma híve vagy. A Fidesz viszont nem az, így nem az az elsőszámú célja, hogy rögtön és azonnal minél nagyobb GDP-növekedést érjen el. Sokkal inkább az volt, hogy megtörje a multik gazdasági-politikai uralmát. Ez fényes sikerrel zárult. Jelenleg messze kisebb hatalmuk van itthon, mint 1990-2010 közt bármikor.
Mi itt két külön dologról beszélünk.

shwarcz bácsi 2014.05.13. 22:32:14

@Kuruc ezredes: elképesztő ez a hülyeségcunami amit itt az este folyamán összehordtál. mikor zár a pártközpont, vagy ma home office on vagy?

makro67 (törölt) 2014.05.14. 09:18:36

@Kuruc ezredes:

"Fidesznél nincs jobban teljesítő kormányképes alakulat hazánkban, és valószínűleg nem is lesz."

Jéééé! Ilyen állat is van.

Nocsak miheztartás végett: ha 2010-ben a kormányrudat Orbán helyett Bálám Szamara kapja meg, akkor ma a haza jobban állna.

Tudniillik ez utóbbi - azon kívül, hogy lelegeli a cserepes virágot - nem okozott volna károkat.

Világos?

Narancskommunista (törölt) 2014.05.14. 10:34:14

@Kuruc ezredes:
"Az általatok európai értékeknek tekintett maszlag földrajzilag valójában atlantista "érték". Tőlem hívhatjuk akkor annak, mert ez pontosabb megfogalmazás, de a köznapilag használt terminológia az európai. "

És honnan tudod milyen értékeket képviselek? Nem, öreg, én elsősorban magyar értékeket képviselek, másodsorban európait, annak pedig, hogy kire szavazok, ehhez semmi köze. De nem vagyok skizó, szóval ne szólíts többesszámban légyszi.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.14. 10:35:00

@Kuruc ezredes:
De ha magyarokra mondod, hogy magyargyűlölő, az nem kicsit abszurd.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.14. 10:41:34

@Kuruc ezredes:
Pl. a gazdasági növekedést benchmarkhoz veted össze, vagy úgy simán? Mert pl. 2009-ben szinte mindenütt nagy mínuszok voltak Európában, most viszont jó pár országban komoly növekedés van, nálunk meg 0 körüli. Az eladósodottságba ugye belekalkulálod a 12 évig gyűlő manyup vagyont, ami addig hiány növelő, az elmúlt 4 évben hiány csökkentő tétel volt? Az inflációnál szintén más országokat, illetve az egyszeri rezsicsökkentést? Még sorolhatnám... A nálad műveltebb újkomcsi prolik nem dicsekednek az elmúlt 4 év számaival, hanem arról kamuznak, hogy strukturális átalakítások voltak, amik a következő 4 évre hoznak majd eredményt.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.14. 10:43:19

@Kuruc ezredes:
Mérhetetlenül ostoba vagy, rengeteg olyan szót használsz, ami azt sem tudod mit jelent (pl. neolib, atlantista).

Narancskommunista (törölt) 2014.05.14. 10:46:38

Egyébként visszatérve a magyargyűlölőre, én Orbánékra mondanám a cselekedeteik alapján, ha nem lennének magyarok, viszont sajnos mivel ők is magyarok, ezért értelmezhetetlen a magyar gyűlölet ebben a kontextusban.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.14. 22:10:36

@makro67:
Ezzel szemben a Fidesznek egyetlenegy kormányképes alternatívája van a valóságban, az pedig az MSZP-SZDSZ. Na most náluk a Fidesz sokkal jobb számokat produkál.
Mondjuk ez nem nehéz, mert Bálám szamarának is menne.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.14. 22:14:54

@Narancskommunista:
A kommentjeidből tudom levonni ezt a következtetést.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.14. 22:15:44

@Narancskommunista:
Kétségtelenül, még a kicsi jelzőt se használnám. Ezek az arcok tényleg abszurdak.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.14. 22:17:54

@Narancskommunista:
Aha, bele.
Ha bármit beleszámolok, akkor is bárhogy jobb lesz az MSZP-SZDSZ nyolc événél. Ez mondjuk tényleg nem egy komoly teljesítmény, mert annál vszeg csakis jobbat lehet produkálni.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.14. 22:23:21

@Narancskommunista:
Atlantista: A germán gyökerű észak-atlanti államokhoz húzó, őket ajnározó és példának tekintő nyugatbarát politikai erő, amely "saját"(?) nemzete felé megvetéssel és lekezeléssel fordul.

Neolib: A főként ezekben az államokban székelő multinacionális nagyvállalatok üzleti érdekeit és tevékenységét mindig mindenben a legapróbb gátlások és kételyek nélkül kiszolgáló kollaboráns.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.14. 22:24:39

@Narancskommunista:
Csak nyugodtan. Én erre meg is kérnélek, mert 25-én választások, és meg kell nyomjuk még a kampányt. Kell a sok fideszes voks, és én még a Jobbiknak is örülnék a második helyen. :)

Untermensch4 2014.05.15. 08:14:12

@Kuruc ezredes: "Micsoda szerencse, hogy a Jobbik sosem tudja majd kiseprűzni soraiból az idiótákat. "
az optimális megoldás az "idióták" (mivel még nem definiáltuk teljesen, használjuk ezt a homályos megnevezést jobb híján) hasznosítása lenne. mármint országos és nem pártszempontból való hasznosítása. ha erre képesnek bizonyul a jobbik akkor azt "piros pont"-nak tekintem. főleg mivel a kiseprűzés azt eredményezné hogy erodáló konkurenciát vagy neadjisten magyarellenes pártok sorait erősíthetnék az illetők.
megnéztem egy db "tiszteletet a magyaroknak" plakátot. a szavazóknak szóló marketing.

belekotty 2014.05.15. 14:36:24

@Kuruc ezredes: Egyelőre a mszp-szdsz 8 év alatt 8 ezer milliárddal nőt az adósság, de 15 százalékot a GDP.
Most 8 ezer milliárddal nőtt az adósság és csak 2 százalékot a GDP.
Ez nem jobb az emeszpé-szdsznél.

Blogger Géza 2014.05.15. 16:43:13

@makro67: Mondom, ha semmi adóváltozás nem lett volna, többség akkor is több adót fizetne, mivel emelkedik a bére. Ha ezt nem látod be, akkor nagyon buta vagy. Innentől ennyit ér az egész marhaság. De az 1-2 gyerekesek többsége még ezzel a torz módszerrel is jobban járt, tehát belátható, hogy igazat írtam.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.15. 16:52:27

@Kuruc ezredes:
Hmm, a neolib nem a neoliberális rövidítése? Akkor hogyan képviselheti konkrét nemzetiségű multik érdekeit, ha ez egy általánosan elnevezett eszmerendszer?

Narancskommunista (törölt) 2014.05.15. 16:53:12

@Kuruc ezredes:
Büszkélkedj, hogy a szavazatoddal is rombolod Magyarországot, te "hazafi".

Narancskommunista (törölt) 2014.05.15. 16:54:24

@Kuruc ezredes:
Milyen következtetést? Azt hogy ha nem pártolom a komcsi nézeteiket, akkor biztos a másik oldallal vagyok? Pl. az nem tűnt fel, hogy a DK-t ugyanúgy rühellem, mint a Fidesz-t, de egyébként az MSZP-t is majdnem ennyire?

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.15. 20:46:54

@belekotty:
A régió legkisebb gazdasági növekedése mellé sikerült párosítanotok a legnagyobb eladósítást. Még saját magatok szerint is elkúrtátok, nem kicsit, nagyon!
A Fidesz kormányzása a GDP-arányos államadósság érdemileg stagnál, a gazdasági növekedés közepes. Ez minden tekintetben jobb a ti nyolc éveteknél, kedves balliberális embertársam.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.15. 20:47:58

@Narancskommunista:
Ez jogos kérdés, csak ne nekem tedd fel. Bajnai Gordonnak, esetleg Bauer Tamásnak, Horn Gábornak, Braun Róbertnek.

Kuruc ezredes · http://polgarda.blog.hu 2014.05.15. 20:49:00

@Narancskommunista:
Valamiért mégis a Fidesz ellen uszítasz a blogoszférában, tevékenységeddel tehát akarattal vagy akaratlanul, de az MSZP-SZDSZ visszajöttét szolgálod.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.26. 13:43:59

@Kuruc ezredes:
Mert szerinted szó nélkül tűrnöm kellene, hogy a komcsik ezúttal narancsos színekben rabolják szét hazámat?

2014.11.12. 11:23:40

Bocsika, de idetévedtem ... (ide is :) )

Nem értem, mi a baj a magyarság iránti tisztelettel, csókolom. Minden népnek kijár a tisztelet, vagy tán nem ezt vallod, libernyák koma? Orbánnak és a sleppjének ofkorsz hogy nem jár, de tudod mit: NEKED, meg a többi magyartaposónak DOLGOZIK AZZAL, hogy összemossa a fejedben önmagát és a magyarságot, essék már le végre ...

Tán két tételes és pontos lista sem ártana egymás mellett, hogy mi az, ami nem méltó a tiszteletre ebben az országban, s mi az, ami igen, lehet, hogy mindegyik hazai "szekértáborban" kissé világosabbá válhatna minden ... Mert hogy akadt elég disznóság a -antalli-zorbáni rendszereken kívül is, csak arról, ugyi, nem beszéltetek se a benti, se a kinti népeknek ilyen szívesen ... elég, ha csak a mindenféle maffiákról, olajügyekről, meg a gazdaság, az ipar szétveréséről, minden fontosabb dolog azonnali eladásáról, megszüntetéséről beszélek, amit a maiak azzal folytatnak csak, amit az elődök meghagytak nekik ...

Semmivel nem vagyunk, - mi, akik talán nemcsak papíron hordozzuk a nép nevét, amelyről ezt az országot elnevezték, - rosszabbak senkinél, vagy ez a szép libbancs tanítás mireánk már nem érvényes?

Beteg dolog ez, a magyarok, mint történelmi nép és nemzet folyamatos taposása, bántása, megalázása, és kívánom is neked, hogy soha nagyobb szellemi és lelki élményed ennél ne legyen, függetlenül attól, hogy te vagy én mit csinálnánk együtt, vagy külön-külön a valóságban orbiékkal, ha egy párhuzamos univerzumban véletlenül a kezünkbe kerülnének.

Beetted mélyen már te is a parasztvakítást, hogy orbány a "magyar", a "nemzeti", meg a "keresztény, holott UGYANAZOK fütyülnek a tánca koreográfiálásához, akik az előzőekéhez is.

S tovább eteted ezzel a népet, de azért gondolj arra is közben, hogy az antiorbánista gyakorlat, és a magyarellenesség hangulatának közös szítása az ilyen kampányokra ráugrással, már a te felelősséged is, és ha egyszer az életben ténylleg nem vált ki majd töhögést vagy visítozást, ha a magyarság szégyenérzet nélkül nézhet végig önmagán,

s nem kérik tőle számon a "demokráciát" meg a "sajtószabadságot" azok, akik azt kizárólag a haszon és a hatalom megszerzése, az ellenvélemények elhallgattatása, és a saját maguk propagandisztikus fényezése érdekében tesznek úgy, mintha gyakorolnák.

Ne tegyetek már úgy, mintha kizárólag a cigányhitlerrel volna bajotok, mikor ordít rólatok, hogy nem vele van. Ő csak egy eszköz, akit pontosan az eszköz szerepére állítottak oda, ahol most van, már onnantól kezdve, hogy vezérszerepbe jutva elkezdte szétszalámizni a szélsőliberális eredeti fityeszt, mivel tartói közölték vele, hogy be kell töltenie valakinek az űrt, a szétmorzsolódó madöf helyén, és erre őt szemelték ki.

Mert milyen érdekes, hogy az ő egykori "pálfordulásának" szakirodalma és háttérkutatása nem tölt ma meg egész könyvtárakat, mint az 1990 utáni magyar közélet egyik legmeghatározóbb eseménye, hát nem csudi izgalmas?

Annak meg, aki az elején azzal a fergetegesen frappáns kitétellel poénkodik, hogy a kalandozókkal fenyeget, ha nem tisztelnek minket, kérdem, hogy Ajrópa többi népe vajon békésen malmozott, babázott, vagy kötögetett, mikor kialakította európai helyét anno a világ e szegletének rendszerében? Pl. a vikingek ill. normannok, a frankok, a szászok, a ruszok, a bolgárok, vagy a gótok az első, bemutatkozó köreikben rózsaszín szívecskékkel és karácsonyi jókívánságokkal érték el, hogy respectbe vegyék őket?
süti beállítások módosítása