Bunkókról

Facebook

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ezt szívjuk most

Budapest szmogtérképe

Utolsó kommentek:

21. Vidéki nyavalyog, de most sem érvel

2013.03.02. 14:24 Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn

Leszögezem, semmi bajom a vidéki emberekkel. 

 

 Vidék.jpg

 

A vidéki emberek nem tehetnek róla, hogy egyes kommentelők Vidéki nicken irogatnak.

  

A 2007. év folyamán regisztrált Vidéki ismert alakja a közéleti blogoknak. Nem arról híres, hogy érvekkel alátámasztott vitát lehet vele folytatni. Kenyere a terelés a témáról, hogy utána féligazságok közé ágyazott csúsztatásait és hazudozásait tudja kántálni. Egyre kevesebben megyünk neki lépre, és ez jó!

nandras01 2013.03.02. 11:36:14

@Vidéki: kedves vidéki!
ha te most azt hiszed, hogy elkezdek veled vitatkozni, akkor rossz nyomon jársz.*
miután rendszeres olvasója vagyok eme blognak(is), gyakran találkozom a szösszeneiddel, de arra még nem találtam példát, hogy valaha is sikerült volna téged meggyőzni a tényekkel.
így, ha megengeded, nem szállnék bele ebbe a mókuskerékbe.

 

Egyre többször állapítják meg róla vitapartnerei, hogy nem alkalmas vitaalany, mivel nincsenek érvei. Egyetlen dicsérendő tulajdonsága talán, hogy kitartó, bár nem a kívánatos dolgok terén. Sosem adja fel, folyton megpróbálja félrevinni a témát. Legtöbbször Fedor blogján bukkan fel, ahol állandó kommentelő.

Matolcsy elvtárs úr miniszteri bukásának jegybankelnöki kinevezésének kapcsán írt bejegyzésben érdekes, bár roppant átlátszó módon igyekszik Fedort kabátlopási ügybe keverni, egy csomó hazugságot hangoztat, reklamál különböző adatokért, de ezeket az adatokat nem hozza, hogy alátámassza állításait, csak nyavalyog. Ezzel szemben Fedor öt darab grafikont illetve táblázatot is hozott, amivel alátámasztotta állításait.

Vidéki 2013.03.01. 11:19:53

Fedor szereti manipulálni a grafikonokat is annak érdekében, hogy alátámasszák mondanivalóját.

Például: 

1. A központi költségvetés teljes adóssága grafikon miért csak 2008. 06.-tól indul és miért nem 2002-től, amikor Medgyessy a „száznapos” osztogatást elkezdte?

2. A központi költségvetés teljes adósságát, miért nem a GDP arányában adja meg?

3. A GDP volumenindexének alakulása grafikon miért 2010 első negyedévétől indul és miért nem tartalmazza például a 2009-es évet, amikor a GDP 6,7 %-al csökkent?

4. A GDP alakulása grafikon azt mutatja, hogy Csehország is hasonló visszaesést könyvelhetett el, mint Magyarország, noha ott a gazdaságpolitikát nem Matolcsy irányította.

5. A GDP alakulása grafikonból nem derül ki, hogy volt e még egy olyan állam a felsoroltak közt, amelyik ilyen hatalmas mértékben eladósodott volna svájci frankban, mint Magyarország a szoclib kormányzás éveiben?

 

Akkor nézzük a tereléseket, csúsztatásokat egyenként! 

1. A központi költségvetés teljes adóssága grafikon miért csak 2008. 06.-tól indul és miért nem 2002-től, amikor Medgyessy a „száznapos” osztogatást elkezdte?

Feltehetőleg azért, mert a poszt Matolcsy munkásságáról szól. De mondtam neki: Nosza keress egy táblát, és linkeld be! Megtette? Persze, hogy nem.

 

2. A központi költségvetés teljes adósságát, miért nem a GDP arányában adja meg?

Nosza keress egy táblát, és linkeld be! Ám az ajánlatra ezúttal sem érkezett adatsor. Érdekes lett volna pedig látni, hogy miközben a bázisszám GDP bevallottan csökken, az ennek arányában kifejezett adósság is csökken, és a végeredmény mégis növekszik. 

 

3. A GDP volumenindexének alakulása grafikon miért 2010 első negyedévétől indul és miért nem tartalmazza például a 2009-es évet, amikor a GDP 6,7 %-al csökkent?

Feltehetőleg azért, mert a poszt Matolcsy ámokfutásáról munkásságáról szól. De mondtam neki: Nosza keress egy táblát, és linkeld be! Megtette? Persze, hogy nem.

 

4. A GDP alakulása grafikon azt mutatja, hogy Csehország is hasonló visszaesést könyvelhetett el, mint Magyarország, noha ott a gazdaságpolitikát nem Matolcsy irányította.

Minden csak nézőpont kérdése: A GDP alakulása grafikon azt mutatja, hogy a balti államok és Szlovákia velünk ellentétben érdemi növekedést könyvelhettek el, mert ott a gazdaságpolitikát nem Matolcsy irányította.

 

5. A GDP alakulása grafikonból nem derül ki, hogy volt e még egy olyan állam a felsoroltak közt, amelyik ilyen hatalmas mértékben eladósodott volna svájci frankban, mint Magyarország a szoclib kormányzás éveiben?

Nem derül ki továbbá se a napsütéses órák száma, sem a lakosság átlagos péniszmérete, de még a hosszúszilva cukorfoka sem. Lehet azért, mert a GDP alakulásáról szól.

Van egy olyan sejtésem, hogy ezek után Vidéki megsértődött rám.

Vidéki 2013.03.02. 09:32:35

Írja a nemes Savanyúkút úr:

"1. A központi költségvetés teljes adóssága grafikon miért csak 2008. 06.-tól indul és miért nem 2002-től, amikor Medgyessy a „száznapos” osztogatást elkezdte?"
- Nosza keress egy táblát, és linkeld be!"

Savanyúkút úr évezi a savanyúságot, kedveli az olyan írásokat, ahol a valóság égi mása sötét színekkel van lefestve.

A Savanyúkút rokonságnak ezt a kellemes savanyú életérzését nem kívánta Fedor megzavarni, ezért alakította olyanra diagramjait.

Nem lenne humánus a Savanyú Jóskák szempontjából, ha a valósággal szembesítenék őket.

Fájdalmat okozna beteg lelküknek, ha érzékelnék, hogy a helyzet nem is olyan rossz, mint ahogyan azt kedvenc festőik lefestegetik nekik!

Terelés, terelés, és terelés, érvek nuku!

Kapott egy hasopnló választ (és ismét elnézést kérek a vidéki emberektől!)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn ·http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.02. 09:47:41

@Vidéki

- Kedves tőled, hogy a német költői nyelvet használva próbálsz poénkodni a nickemmel. Ezzel kapcsolatban két észrevétel:
- Akkor már inkább forrás.
- Másoknak ez a poénkodás még megy is.

Továbbiakhoz:
- Megvan a lehetőséget, hogy linkelj egy olyan diagramot, ami az általad reklamált időtartományt felöleli. Az, hogy nem teszed mégse, két dolgot jelenthet:
- Az adatsor még jobban alátámasztja a posztoló állítását.
- Nem tudod, hogy kell. Ez esetben javasolnám, hogy lakóhelyedet úgy válaszd meg, hogy az irányítószámod első számjegye (balról olvasva) "1" legyen.

A reakció önmagáért beszél:

Vidéki 2013.03.02. 10:19:02

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn

Írod: "Ez esetben javasolnám, hogy lakóhelyedet úgy válaszd meg, jhogy az urányítószámod első számjegye (balról olvasva) "1" legyen."

Én pedig azt javasolnám neked,hogy ugorj a savanyú kútba!

 

Kedves Vidéki!

 

Én veled ellentétben tudok érvelni, így engedd meg, hogy ne ugorjak.

Azt a jó tanácsot adom neked, hogy tanulj meg kulturáltan vitázni! Nem vagy menthetetlen, de komoly munka szükségeltetik hozzá! Ne add fel, mert felemelő dolog, mikor megtörténik majd veled a csoda, és levetkőzöd magadról ezt a buta oktondi stílust. Onnantól kezdve, hogy tudni fogsz terelés és mellébeszélés helyett érdemben vitázni, érveket felhozni és a másik ellenérvein elgondolkodni, sokkal több barátod lesz.

Mivel sokkal több barátod lesz, a horizontod is kitágul majd és egy szélesebb spektrumon keresztül fogod tudni majd nézni a világot és dolgait. Mihelyt megtanulod tisztelni a másik embert, és nem nézed le a vitapartnert a véleménye miatt, sokkal jobban el fognak tégedet is fogadni a többiek. Addig amíg nem változol, csak szánalmas nyavalygó hülyegyerek maradsz, aki egy táblázatot sem tud belinkelni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 komment

Címkék: bunkó Vélemény Buta Érvtelen Fedor Kötöttségek nélkül

A bejegyzés trackback címe:

https://darazskarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr895112994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.03.03. 16:45:17

Vidékiről mindenki tudja, hogy fideszes bérkommentelő. A Mandineren Agricola, más helyeken Nyugdíjas tanár néven is elő szokott fordulni.

Itt meg nagyon beégett:
vastagbor.blog.hu/2013/02/27/8_milliard_viztisztitasra#c19158879

Ennyit az elveiről, színtisztán látszik, hogy bérkommentelő.

DDD

csárli hárper 2013.03.05. 09:03:31

már nem foglalkozom a sötétjével, egy "kurva anyádat" azért még kap néha...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.05. 19:14:59

@csárli hárper:

1. Nem tudjuk, mi az édesanyja foglalkozása. Lehet pl pénztáros is.

2. Megelőlegezem a bizalmat az édesanyjának, hogy nem őmiatta lett ilyen.

CSENDES 2014.01.07. 10:23:26

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Az külön tetszik, hogy állandó kommentelőnek nevezed.
Mondjuk ahol lehet, tahótlanítottam, szűrtem, hogy ne bosszantsam magam.:-))
süti beállítások módosítása