Bunkókról

Facebook

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Ezt szívjuk most

Budapest szmogtérképe

Utolsó kommentek:

44. A Jobbik, mint kudarc

2014.03.16. 23:20 Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn

Ebben a posztban egy történelemtanár facebookon leírt (és ott névvel vállalt) gondolatait ragadtam ki.

 

Tisztelt Jobbik-szimpatizáns egykori tanítványaim!

Naponta szembesülök vele a Facebookon, hogy rengeteg egykori tanítványom szimpatizál a Jobbikkal. Mint középiskolai történelem- és/vagy földrajztanárotok, valamennyire saját kudarcomként élem meg ezt. Persze a szomorkodás önmagában nem sokat ér, ezért próbálom megérteni, hogy miért álltatok a Jobbik táborába.

 

Bácsbokod.jpg


A Jobbikkal szimpatizálók egyik része azért teszi ezt, mert vonzó számára a jobbikosok cigánygyűlölete, antiszemitizmusa és magyarkodása. Ennek az oka leginkább a saját lelki sérüléseikben, sikertelenségükben és tudatlanságukban keresendő.

Egy magát jól ismerő és elfogadó, önnön értékeivel és hibáival tisztában lévő ember számára nem vonzó a gyűlölködés, nincs szüksége arra, hogy a személyes kudarcaiért vagy a hazája nehézségeiért egyes embercsoportokat vagy a távoli múlt történelmi eseményeit okolja.

Burián Attila 21.jpg

Akik azért kedvelik a Jobbikot, mert jól esik nekik cigányozni és zsidózni, akiknek az önbecsüléséhez kitalált dicső múltra és a magyarság kritikátlan felmagasztalására van szükség, azokkal nem tudok mit kezdeni. Nekik felesleges továbbolvasniuk ezt az eszmefuttatást, nekik nem egy tanár kell, aki a történelem és a világgazdaság működését próbálja elmagyarázni nekik, hanem pszichológus, aki segít megbékíteni őket saját magukkal.

Bükkábrány.jpg

Persze nagyon sok fiatal, értelmes Jobbik-szimpatizáns nem ebbe a csoportba tartozik. Ők legfeljebb a többi jobbikos hatására cigányoznak és zsidóznak, igazából nem a gyűlölködés vonzó számukra. Őket érdekli a politika, szeretnék megismerni a világ működését, foglalkoznak a hazájuk jövőjével, javítani akarnak Magyarország helyzeten. Csak az elmúlt 15-20 évet élték át, ami alapján érthető, hogy elégedetlenek az ország jelenlegi vezetésével és a hatalmat eddig gyakorló politikai pártokkal.

Nagyszénás 20.jpg

Fiatal korukból kifolyólag radikális változást akarnak, nem a több évtizedes munkától várják a megoldást, hiszen ilyen jellegű tapasztalatuk életkorukból kifolyólag nincsen. Radikális megoldást akarnak, és egy olyan eszmét, amiben lehet hinni, ami még nem járatta le magát. Ilyet ma Magyarországon csak a Jobbik kínál, hiszen olyan közérthető dolgokra hivatkozik, mint a haza és a nemzet, még soha nem volt hatalmon, és mindent megváltoztatna. Így aztán teljesen érthető, hogy sok felelősségteljes, értelmes fiatal is a Jobbikban véli megtalálni a számára szimpatikus politikai erőt.

Csépli Éva 2.jpg
Úgy vélem, hogy a legtöbben közületek is ebbe a csoportba tartoznak, ezért aztán nem is akarlak leszólni Titeket a pártszimpátiátok miatt. Viszont két fontos dologra mindenképpen fel kell hívnom a figyelmeteket. Először is arra, hogy a Jobbik gazdasági és szociális céljait nem lehet különválasztani azoktól a szélsőséges és antidemokratikus eszméktől, amit a követőinek többsége vall. A kettőre csak együtt lehet szavazni, csak az egyikre külön nem. Ha azért szavaznál a Jobbikra, mert meg akarod védeni a magyar dolgozók munkahelyeit, vagy mert jobb közbiztonságot akarsz, akkor azzal együtt arra is szavazol, hogy néhány nehezen körülhatárolható embercsoportot önkényesen megbélyegezzenek és hátrányosan megkülönböztessenek.

Központi Ifjúság.jpg

Azonban nemcsak a kirekesztő eszmék és az agresszív retorika a gond a Jobbikkal. A másik dolog, amit mindenképpen észre kell vennetek, az a Jobbik egyszerűsége. Ez a párt minden kérdésre a létező legegyszerűbb választ adja. Ha megnézitek a párt programpontjait, meghallgatjátok vagy elolvassátok politikusainak nyilatkozatait, akkor láthatjátok, hogy abban nincs más, mint álmok felsorolása. Tényleges megvalósítási terv nincs mögöttük. Nincs, mert nem is lehet: ebben a formában mindegyik megvalósíthatatlan. Márpedig megvalósíthatatlan tervekre nem lehet építeni egy ország sorsát, a vágyak felsorolása nem helyettesíti a kidolgozott programot. Ha valaki radikális változást akar, akkor ahhoz nemcsak cél kell, hanem megvalósítási javaslat is - ilyet pedig a Jobbik nem tud felmutatni.

Csongrád 2.jpg
Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb Ti is észreveszitek ezeket az ellentmondásokat a Jobbikban. Ahogy telnek az évek, ahogy egyre több tapasztalat lesz mögöttetek, már Ti sem a radikális megoldásokat várjátok majd a politikától, és nem hiszitek el, hogy a célok kijelölése elegendő azok eléréséhez. Ha ez így lesz, akkor biztosan nem fogtok majd olyan pártokhoz kötődni és olyan pártokat reklámozni, mint amilyen a Jobbik.

 

Zalakaros.JPG

 

A képek különböző Jobbik alapszervezetek nyilvános facebook profiljairól származnak.

3 komment

Címkék: Jobbik Facebook Buta Fasiszta Kampány Jobbikos

A bejegyzés trackback címe:

https://darazskarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr85865271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

épészmérnök 2014.03.17. 01:14:02

Romantikusok. A romantika megdobogtatja a szívet. A romantikus ember titokban tudja, hogy ő más, ő különb, mert ő Tudja. Hogy mit Tud valójában, azt nem tudja, de nekije titka van, és ő fontos. Őt a banális hétköznapi emberek nem értik, csak a többi romantikus.
Ilyenek az összes világmegváltók.

2015.06.11. 23:45:51

Ez nagyon közhelyesre sikerült, annyi benne a tárgyi tévedés, hogy külön posztot kellene írni, hogy felsoroljam!
süti beállítások módosítása