Bunkókról

Facebook

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ezt szívjuk most

Budapest szmogtérképe

Utolsó kommentek:

36. Egy szobordöntés margójára

2013.09.30. 21:22 Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn

Vasárnap tüntetők ledöntötték Orbán Viktor miniszterelnök szobrát a Clark Ádám téren.

orbanszoboronline-d0001B1A647ef20ccc9ab.jpg

Két dolog foglalkoztat ezzel kapcsolatban. Az egyik, meddig maradhat Hazánkban egy ilyen hír álhír? Mikortól kell attól félni, hogy tüntetők valóban Orbán szobrokat fognak döntögetni, illetve ami aggasztóbb, mikor lesz Orbán Viktornak lovasszobra? (Hogy mikor lehetett volna, arra utaltam a Szalagavató című posztban, így erre most nem térek ki)

A szobroknak a változó társadalmi berendezkedések közepette fura életútjuk van. Van olyan szobor, amit békén hagynak, nem törődik vele a kutya sem. Ezek a szobrok kizárólag akkor kerülnek bele a híradásokba, mikor megrongálják őket, vagy még akkor sem.

Volt olyan szobor, melyeket a társadalmi berendezkedés megváltozásakor szimbolikusan leromboltak, hogy csak a csizmája maradt meg (Idősebbek még emlékeznek: Mikulásra megtelik!)

Vannak szobrok, melyek egy sima kormányváltáskor is elmennek máshova.

Vannak szobrok, melyeket az uralkodó eszmék változásával csak simán elvisznek, aztán Hofi találkozik velük hazafele.

Minden szobor a szobor hordoz egy üzenetet, emlékeztetni akar valakire. És itt lép a képbe a szomszédom, kivel az este megittunk egy sört, közben a szobordöntés is szóba került.

Szerinte a szobrot nem ledönteni kellett volna, mert az egy egyszeri preformansz, ráadásul csak erősíti az egybitesek és bittelenek gyűlöletét. Szerinte 2014 májusáig kellett volna területfoglalási/használati engedélyt kérni, és ott ünnepélyes keretek között kellett volna a szobrot leleplezni, miközben a beszédekben el lehetett volna sorolni a kormány elbaltázásait, megvédéseit, és egyéb disznóságait. A szobor élő mementója lett volna annak, a fidesz valójában hogyan is kormányoz. Nap-mint nap emlékeztetett volna rá mindenkit, milyen országot is épít a fidesz.

 

És ha elfogadjuk, hogy egy szobor emlékeztetni szeretne valakire vagy valamire, hát akkor valóban, egy ilyen szobor a választásokig hátralevő időben minden nap emlékeztethetett volna a miniszterelnök és kormányának sikereire. A földmutyira, Esztergom sanyargatására, a földrajzi név bizottságon való kicsinyes bosszúállásra, az utcák esztelen átnevezésére, a trafikmutyira, az esküvői kátyúzásra, a Közgép sikereire, a minden 3 falunak egy stadiont programra, a médiatörvényre, a szociális háló megnyirbálására, a reálbércsökkenésre, a befektetők kivonulására, az államadósság kamatterheinek a megnövelésére, az áthárított adókra, a botrányos tankönyvosztásra, a pedagógusok megaláztatására, a rendvédelmi dolgozók szerzett jogainak való elvételére, a dömpingállampolgárokra, a saját magára szabott választási rendszerre és körzethatárokra, az adóemelésekre, az új adókra, a bíróságok kézi vezérlésére, a rokon gyerekek kinevezésére, a közmédia megszállására, a nyugdíjak lenyúlására, a személyre szóló törvénykezésre, a fokozódó nemzetközi elszigeteltségre, ...........

Szerintem önkéntes aktivistákból még a folyamatos díszőrség is megvalósítható lett volna.

15 komment · 2 trackback

Címkék: fidesz Orbán Választás Kampány Érték Szobor

A bejegyzés trackback címe:

https://darazskarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr775542443

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.01. 13:00:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.10.01. 12:53:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2013.09.30. 21:48:10

A képet nézve nekem is ez jutott eszembe. Rohadt jó lett a szobor! Még egy színesfémgyűjtőt is becsapna első ránézésre.
De sokkal jobb lett volna ha a gátas, gumicsizmás orbánt öntik nikecellbe! De nincs veszve semmi, még ezt is meg lehet csinálni...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.30. 21:50:49

@kovi1970:

Most már fel tudnak készülni rá. Döntés helyett avatni kellett volna. Már csak azért is (fentebb a posztban felsoroltakon túl), mert így lehetett volna szimbolizálni, hogy az ellenzék épít, míg a kormány (utalva Károlyira, József Attilára) rombol.

prolee 2013.09.30. 21:57:52

De sajnos ezt is elbaszták. :)

Netuddki. 2013.09.30. 22:02:59

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Persze azért ennyire ne legyél naív! Nem sokáig maradna egy ilyen szobor a helyén.

Addig is pár ötlet a mémgyártóknak:
- Magyarországot lepisilő orbán szobor a pisilő fiú után szabadon. A minta honnan máshonnan mint Brüsszelből.
- Gumicsimmás, pulóveres orbánszobor távcsővel, ahogy az árvizet nézi.
- Münchausen orbán szonor ahogy a saját hajánál fogva húzza ki Magyarországot a szarból.
- Hernyótalpas orbán szobor, ahogy beletapossa Magyarországot a szarba.
- stb.

Netuddki. 2013.09.30. 22:08:19

@kovi1970: A legfontosabb lemaradt:
- A diktátor orbán szobra ami azt örökíti meg ahogy pénzbüntetést ad egy szavazáskor véletlenül másik gombot megnyomó fideszes képviselőnek, miközben szúrós szemmel néz rá.
- orbán viktor lovon, kivont karddal ahogy küzd a rezsidémon ellen.
- orbán viktor lovon, kivont karddal, összevont szemöldökkel küzd a multik extraprofitja ellen.
- Szoborkompozíció. orbán viktor , kezében a felcsúti stadion méretarányos, kicsinyített mása ahogy a felcsúti polgármesternek nyújtja át. De a felcsúti polgármester nem tudja átvenni, mert éppen egy talicska két szarvát fogja, amiben birkaszar és lapát van.

Netuddki. 2013.09.30. 22:10:33

@kovi1970: - Szoborkompozíció. orbán viktor a lánya kezét nyújtja tiborcznak, de az éppen nem figyel rájuk mert a falopási ügyben nyomozó rendőrök által feltett kérdésekre válaszol.

Netuddki. 2013.09.30. 22:11:46

@kovi1970: Mára ennyi, aluggyunk...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.30. 22:14:23

@kovi1970:

- Gumicsimmás, pulóveres orbánszobor távcsővel, ahogy az árvizet nézi.

- Ez jó!!! Erre szavazok.

- Igen, egy ilyen szobrot valószínűleg megpróbálnának lerombolni, bár sokukból nem nézem ki, hogy értené miért is van ott valójában.

@prolee:

Ne mondd ezt! Lehet, nem gondolták át kellőképp. Azért mindenesetre dicséret illeti őket, hogy végre volt egy látványos akció. Még ha elég balul is sült el, de legalább beszélnek róla.

Netuddki. 2013.09.30. 22:20:53

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Pont erre gondoltam. Csak a rezsidémon lehetne egy kicsit ijesztőbb. Mondjuk egy hatalmas sárga csekkre kéne hasonlítania, ami hó elején jött váratlanul, mielőtt még a munkáltató utalta volna a havi bért.
Esetleg még a szolgáltató rendszerhiba miatt 3db nullával többet írt a tényleges összeghez.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.30. 22:23:10

A rezsidémon szobráról eszembe jutott egy régi vicc. A hálás nép Rákosi elvtársnak szobrot szeretne emelni, de egyrészt hiánygazdaság van, így nem áll rendelkezésre elég alapanyag, valamint a sebtiben kitűzött rövid határidő is szorít.

Ezért kitalálják, hogy egy meglevő szobrot fognak átalakítani, amelynek egyszerűen kicserélik a fejét. Hosszas tanakodás után a Vörösmarty szoborra esik a választás.
Ezen a szobron már volt ugye egy felirat:

Vörösmarty
Hazádnak rendületlenül

Az alsó sor még csak rendben van, noha nem elég kommunista és osztályharc sincsen benne, de a felső sort mindenképpen át kell javítani, de a költségvetés már nagyon ki van merítve, ezért elsődleges szempont, hogy minél kevesebb betűt kelljen újra kivésni. Végső elkeseredettségében a bizottság pályázatot ír ki, mivel nincsen egy épkézláb ötletük sem.

A győztes pályázat:

VÖRÖSMATYI
HAZUDIK RENDÜLETLENÜL

vantaan 2013.10.01. 07:19:54

Szobrot Orbánnak! Ércnél maradandóbb szobrot! Amit még a Brüsszeli tankok sem fognak majd ledönteni!

Könyörgöm ÁLLÍTSUNK ÉRCNÉL MARADANDÓBB SZOBROT ORBÁNNAK!

narmer 2013.10.01. 22:39:54

Muhaha, az esküvői kátyúzás, mint főbenjáró bűn.

gabuscica 2013.10.02. 11:59:44

Jól látom, Karl? Te a vérsztálinista-talpnyaló Károlyi grófért hullatsz krokodilkönnyeket? :(
süti beállítások módosítása