Bunkókról

Facebook

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ezt szívjuk most

Budapest szmogtérképe

Utolsó kommentek:

23. Jubileumi gondolatok

2013.04.01. 21:48 Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn

Van egy párt, amely a napokban ünnepelte negyedszázados jubileumát. Ez a párt ma már nem az a párt. Ez a párt mára A PÁRT lett.

 

 

Fidesz 1.jpg

Ennek a pártnak a tagjai alakulásukkor pont azért alakultak, hogy ne csak az egy PÁRT legyen, hanem aki másként gondolja, annak lehessen másik pártja. Azt akarták, hogy mindenki arra a pártra szavazzon, amelyikre akar, és a szavazást az a párt nyerje meg, amelyikre a legtöbben szavaznak.

Fidesz 2.jpg

Alakulásukkor fiatalok voltak, és demokraták. Kiálltak alapvető értékeinkért, hittek benne, hogy a vélemény szabad, azt korlátozni nem szabad. Célul tűzték ki, hogy ne hasonlítsanak a PÁRTra. Nem hittek benne, hogy egy demokratikus párt elnökét egyetlen induló közül választják, 99,72%-os többséggel.

 

Beszámoló egy párt 2011. évi elnökválasztásáról:

A Fidesz tisztújító kongresszusán 99,7 százalékos támogatottsággal választották ismét pártelnökké Orbán Viktort. A küldöttek közül mindössze négyen nem voksoltak a spirituális vezetőre.

Orbánra 99,7 százalék szavazott, 1472 küldött közül mindössze négyen húzták ki az egyedüli jelöltként indult miniszterelnök nevét a cédulán.

Ez a párt alakulásakor az öntömjént büdös és bűnös dolognak nevezte, a személyi kultuszt és annak minden formáját, legenyhébb megnyilvánulásait is nemkívánatosnak minősítette, az adófizetők pénzeinek a herdálását üldözendőnek, a herdálókat büntetendőnek tartotta.

Elképzelhetetlennek nevezett bárminemű együttműködést antidemokratikus vagy antidemokratikusnak látszó erőkkel.

Fidesz 3.jpg

Azt már pár éve tudjuk, hogy egy kisgyerek is nagyot nőhet négy év alatt, mekkora növekedést és változást produkálhat egy születése és negyedszázados jubileuma alatt?

 

 

Fidesz 4.jpg

 

Egy újszülött csecsemőnek számos olyan tulajdonsága van, melyeket ha nem hagyna el huszonöt éves korára, akkor eléggé ellenszenves lenne, mi több, alkalmatlanná válna a társasági létre.

Elvégre senki sem múlatná szívesen az idejét egy olyan emberrel, aki folyton maga alá piszkít, képtelen önállóan táplálkozni, a kommunikációja pedig mindössze sírásból áll.

 

 

Fidesz 5.jpg

 

Huszonöt év alatt egy újszülött számos pozitív változáson megy keresztül. Megtanul járni, megtanulja beszélni, jobb esetben több nyelven is. Megtanul alapvető ismereteket, alapvető értékek tiszteletét, saját értékrendje lesz, önálló és gondolkozó lénnyé válik, a társadalom hasznos eleme válik belőle. Törekszik rá, hogy a megszerzett tudást átadja saját utódainak, születendő gyermekeinek, esetleg hivatásának is azt választja, hogy a tudást az ifjabb generációk részére hozzáférhetővé tegye. 

Egy újszülött huszonöt éves korára megtanul társadalomban élni, tiszteli és elfogadja a másikat, elsajátítja a kulturált együtt élés szabályait.

 

Az ember huszonöt év alatt megváltozik, gyarapodik, jobbá lesz, mivel folyamatosan új értékeket hoz létre és vall magáénak. 

 

Egy párt esetében nem szerencsés dolog a változás, főleg ha ez a változás az eredetileg megvolt értékek elhagyásával, rombolásával jár.

 

 

További érdekes képek a huszonöt éves párt történelméből

 

 

4 komment

Címkék: fidesz Index Vélemény Ünnep

A bejegyzés trackback címe:

https://darazskarcsi.blog.hu/api/trackback/id/tr135187757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alte trottel 2013.04.05. 01:57:33

„A nyolcvanas években én nem a diktatúra ellen harcoltam, hanem azok ellen, akik csinálták a diktatúrát."
Qrván Nyikhoj

Nem volt türelme a szokott utat végigvárva 50-60éves korára PB tag lenni. Inkább gründoltak egy magn KISZ-t.

gipsz.jakab 2013.09.30. 08:36:21

a 25 évesek (kulturális értelemeben) "beáltak, már nem fejlődnek...
testileg szelemileg stb minden téren ROHAMOSAN ROMLAKNAK ...

gipsz.jakab 2013.09.30. 08:38:27

amugy érdekes hogy vszínű volt a környezetében ojjan aki ráhibázott...

hogy: "Viktorkám, azaz Viktor kém... ha így fojtatod idegösszeroppanásod, skizofréniád és mániákus depressziód lesz és pszihiátriára kerülsz..."

vszínű akkor ezt ördögi vicsorgásával kiröhögte...
süti beállítások módosítása